Bataryası bozulan ve motor dişlisi kırılan aracımı nasıl ve nerede yaptırdım? Anlattım! | Kayseri

BugategAyas

Üye
Üye
Katılım
Nis 30, 2024
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
1
Puanları
3
Yaş
28
Kayseri'de yaşıyorum ve Bursa'da faaliyet gösteren Fulmaks firmasından Nisan 2021'de 8002 model araç aldım. Aracı 3 senedir aktif olarak her gün kullanıyordum. Bir gün iş dönüşü otobüse binerken otobüsün rampası menteşelerinden kırıldı ve araçla birlikte düştüm. Aracın şasi, motor dişlisi, bataryası falan tüm zarar görmüş. Fakat biz sadece şaside ve motor dişlisinde hasar var zannederek servise gönderdik ve yapıp yolladılar (bu arada tüm masrafları Kayseri Büyükşehir Belediyesi karşıladı).

Aracı tekrar kullanmaya başladım ve ilerleyen zamanlarda sol motorun içinde dişli kırılmış ve değişmesi gerekiyordu. Aracı gönderemezdim çünkü 2 hafta sürüyor gelmesi ve ben çalışıyorum. Kayseri'de de bu aracın motorunu yapacak bir yer bulamadık. Çalıştığım yerden birinin tavsiyesiyle bir motor tamircisinin dükkanına gittik ve Allah razı olsun çok iyi ilgilendi. Bursa'da ki Fulmaks firmasından kırılan motor dişlisini temin ettik ve bu tamirciye götürüp yaptırdık. (adresi şu an aklımda değil ama yarın güncellerim adresi eklemek için).

Aracım yapıldıktan sonra yine kullanmaya devam ettim ve şu son 2-3 haftadır da bataryadan yana sıkıntı yaşamaya başladım. Fabrikayı aradım ve durumu anlattım. Batarya içerisinde 48 adet pil hücresi yer alıyormuş ve bu pil hücrelerinden birkaçı ölmüş. Bu yüzden de aracın şarjı yaklaşık 1-1,5 KM'lik kullanımdan sonra ölü pil hücrelerine gelince, batarya içerisindeki kart devreyi kapatıyormuş. Çarşıya gittiğimde sırf bu yüzden kaç kez yolda kaldım. Şarja takıp şarj oranını yükseltince çalışıyor ama aynı seviyeye düşünce elektriği kesiyordu araç. Fulmaks fabrikasıyla görüştüğümde bataryayı (sadece kutuyu) bize gönderebilirsin. Burada içerisindeki Li-Ion pilleri değiştirir yollarız dediler fakat 2 hafta sürecekti gidip-gelmesi. Ben de Kayseri içerisinde araştırmaya başladım.

Kayseri Organize Sanayii Bölgesi'nde Aspilsan Pil Üretim tesislerinin olduğunu gördüm internette. Hemen Aspilsan'ı arayarak durumu anlattım fakat onlar perakende satış ve değişim yapmadıklarını söyleyerek İstanbul'da ki distrübitörlere yönlendirdiler fakat benim tercihim Kayseri içinde bir yer olmasıydı. Yine araştırmaya devam ederken BataryaSan adında, Erciyes Teknopark içerisinde bir yer olduğunu gördüm ve orayla da görüştük. Oradaki yetkililer yapabileceklerini söylediler ve bataryayı 29 Nisan P.tesi günü götürüp verdik. 30 Nisan Salı günü de (yani bugün) akşama doğru da gidip aldık. Aracı henüz kullanma şansım olmadı fakat yarın mahalle içerisinde kullanıp, test edeceğim. Sonuçları da yine buradan konuyu güncelleyerek eklemeye çalışacağım.

Bu araçlarla alakalı sıkıntı yaşayanlar için yaşadıklarımı ve tecrübelerimi aktarmak istedim. Bu yazıyı paylaşabilirseniz, en azından aynı durumda olanlar için de bir rehber olmuş olur.

Aracım​

8002-lityum-pil-akulu-sandalye-katlanir-tasiyan-adam-mat.jpeg

product-banner-thumbs-5-1.jpeg


Alttaki siyah kutu bataryası.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst