benim günüm buna yetiyor mu yani raporun aslını gönderdiğimde emekli olabilecekmiyim onu anlayamadım
benim günüm buna yetiyor mu yani raporun aslını gönderdiğimde emekli olabilecekmiyim onu anlayamadım
SGK.nın sana gönderdiği cevaba göre tam 18 yıl çalışma koşulu arıyorlar. sanırım 2012 kasım ayında süreniz doluyor.
Dikkatimiçeken bir nokta var: %60 ve yukarısı olanlar için tutulur elle net cevapları yok...
ilknurhemşire sonuçtan bizleri haberdar ederseniz çok sevinirim
bugün kamu görevlileri emeklilik işlemleri daire başkanlığını aradım vergi indirimi yani özür raporum oradaki sağlık kurulundan çıkmış aylık bağlama birimine gönderilmiş ama raporum kabul edildimi edilmedimi bişey denmedi aylık baglama birimine gitmiş olması kabul edilmiş demekmi yani emekli oluyormuyum bu konuda bilgisi olan cevaplasın lütfen....
raporum kabul edildi indirim yapılmamış özür oranımda.aynen kabul edildi.ancak 18 yıl yani 6480 günüm kasım ayında doluyormuş.kasım ayında emekli sandığına kurumumdan normal emeklilerdeki gibi başvuru yapacakmışım.tekrar sağlık kuruluna girmek yok yani.nasipse kasımda emekliyim.memurlarda kademeli erken engelli emekliliği ile ilgili sorulara cevap verebilirim.kademe kademe hepsini öğrendim işlemleri yaparken çünkü.
ben 4yaşında engelli bir kızım var ben eşim için bir soru sormak istiyorum engelli anneleri için emeklilik konusunda eşim şuan çalışmıyor 1974 doğumlu 1989 1996 yıllarında toplam 2511 gün pirim günü var bu yasadan yararlanabiliyormu eğer oluyorsa şartları nelerdir vereceğiniz bilgiler için şimdidenteşekkürler
Bahsettiğiniz yasa, 1 Ekim 2008'den sonra yatırılan sigorta pirimlerini kapsıyor.
Sosyal güvenlik reformu ile birlikte gelen ve birçok kişinin bilmediği konulardan birisi de, özürlü çocuğu olan annelerin erken emeklilik hakkına ilişkin düzenlemedir.
Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul çocuğu bulunan kadın sigortalılar kanunla getirilen yeni bir düzenleme olup, yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunan kadın sigortalılardan başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul çocuğu bulunanların, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra geçen prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, prim ödeme gün sayıları toplamına eklenecektir.
Söz konusu ilavenin yapılabilmesi, kadın sigortalının bu durumunu belgelendirmesi koşuluna bağlı bulunmaktadır. Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul çocuğun varlığı sağlık kurulu raporu ile belgelenecek, kadın sigortalılara bu hak kanunun yürürlük tarihinden sonraki süreler için verilecektir. Malul çocuğun ölümü veya bakıma muhtaçlığının kalkması halinde, kanunun yürürlük tarihinden ölüm tarihine veya bakıma muhtaçlığın kalktığına karar verilen sağlık kurulu rapor tarihine kadar geçen hizmetlerin dörtte biri prim ödeme gün sayısına eklenecektir.
Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim ilknur hanım.Ben de memurum %42 raporum var gerçi üstünkörü bir rapor bu ama neticede böyle.benim de 18 yılda emekli olma hakkım varmış.16 yıllık memurum iki yıl kaldı emekliliğe diyorum nasipse.Peki derece emekli maaşında farkediyormuymuş?emekli primi ve maaş ne kadar alacakmışsınız?sorması ayıp ama öğrenebildiyseniz bilgi verirseniz sevinirim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Paylaş