ben çocuğum adına alacağım ve ötv'den ve mtv den muafım. kdv den de muaf mıyım onu soruyorum. araçta bir modifiye veya özel tertibat olmayacak.
ben çocuğum adına alacağım ve ötv'den ve mtv den muafım. kdv den de muaf mıyım onu soruyorum. araçta bir modifiye veya özel tertibat olmayacak.
adana bölge idare mahkemesinin verdiği karar çok net okunmuyor. o kararı nasıl ve nereden bulabiliriz.
Muafsınız tabi. Ancak bu muafiyeti almak için aracı aldıktan sonra 1 ay içinde hukuki işlem başlatmak zorundasınız. Aracı alacaksınız. Sonra aracın KDV sini ödeyeceksiniz. Daha sonra vergi dairesine ödediğiniz KDV nin geri verilmesi talebinde bulunacaksınız. Onlar size RED cevabı verecek. Sizde o red cevabına istinaden dava açacaksınız. En baştan söylediğimiz gibi KDV ististanası şimdilik sadece dava yoluyla elde edilebiliyor.
saolun. avukatla görüştüm yanıt bekliyorum
merhaba arkadaşlar 05_05_2011 de dedeme arac aldım ve kendısı %91 ozurlu bu aracı alırken bu kanun yoktu ve ben kdv odedim bu kdv yi geri alma şansım var mı varsa neler yapmalıyım bılgısı olan varsa aydınlatabılırse benı sevinirim cok teşekkür ederim şimdiden hayırlı ramazanlar
arkadaslar 5_5_2011 tarıhınde arac aldım kdv sını gerı alabılırmıyım
Kararda araç alımını takip eden ilk bir ay içinde geri alınır deniyor. Ancak 4 mesaj üste bir arkadaşımız geriye doğru 5 yıl içinde alınabilir diyor. Hangisi doğru tam emin değilim. Ama yinede itiraz edip şansınızı denemelisiniz bence.
birisi nickli arkadasım mahmeye verırsek yanı alabılırmıyız kdv mızı bosuna masraf yapmıyalım bıde onumuzde ornek dava var mıı????
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Paylaş