Engelliler.Gen.Tr Forumları Sitesine Hoşgeldiniz.
Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 43 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Sol kolum omuzdan ampute. ÖTV istisnalı araç alamazsın dediler.?

Üye

Sol kolum omuzdan ampute. ÖTV istisnalı araç alamazsın dediler.?

%68 Özür oranım var (Sol kol omuzdan ampute) H sınıfı ehliyet alabilir diye sağlık kurulu raporu aldım. H sınıfı ehliyet için sürücü kursuna kaydımı yaptırdım, nasip olursa ehliyet ve ardındanda araç sahibi olmayı hayal ediyordum. Ancak bursa'da reno mais'e uğradım fiyat araştırmak için ve ÖTV'den muaf olamayacağımı öğrendim. Son çıkan yasalarla sol kolu olmayanlar ötv indiriminden faydalandırılmıyormuş.
    Gerekçe ise aşağıdaki vermiş olduğum bağlantıda.
    Renault-Hizmetler-Engelliler için

Site Yöneticisi
    Blog Entries
    12
    Sol kol engelliler malaasef ÖTV muafiyetinden yararlanamıyor. Sağ kol amputosyonu olsaydı yararlanırdında sol kol olunca bu hakkın olmuyor.

Üye
    Sol kolu olmayanların ötv indiriminden yararlanamamalarının sebebi sol kollarının olmamasından ziyade; Gaz-Fren-Debriyaj, Vites ve Direksiyon gibi Araç için önemli olan kısımlarına özel tertibatların takılamaması ve bu durumdan dolayı kullanım kolaylığı sağlanamaması değilmiydi? Direk sol kolu olmayanlar yararlanamaz diye bir ibare yoktu sanıyorsam...
    Hatta 30/04/2010'daki yeni yasayla birlikte sol ayağı veya sol bacağı olmayanlarda bu ötv indiriminden yararlanmaya başladı ama sol eli veya sol kolu olmayanlar bu tarihtn itibaren madur bırakıldı. Bunu yaparkende otomatik vitesli araçları sol ayağı veya sol bacağı olmayanlar için özel tertibatlı araç saydılar... Yanlış olanı düzeltip, düzgün olanıda yanlışa çevirdiler..
    Yarı Otomatik Vitesli araçlarda vites değişimi Direksiyon üzerine takılan ve vites koluyla oynamadan vites değiştirebildiğimiz özel bir aparatlada sağlanabiliyor, böyle birşey yapsak, H Sınıfı Ehliyetimiz ve Raporumuzda da ''Özel Tertibatlı Araç kullanabilir'' ibaresi olsa yinede ÖTV İndiriminden yararlanamayız mı?

Site Yöneticisi
    Blog Entries
    12
    Yok yılmaz. Sol kol engelliler hiç bi şart altında ÖTV den yararlanamıyor. En azından bugüne değin yararlanan olmadı.

Üye
    halil abii yurt dısından arac gtrcek abım bana hıbe edıcekkk oylee oluyo demıı

Site Yöneticisi
    Blog Entries
    12
    Ben olmuyor diye biliyorum. İllada araştırmak istersen ankara naklihane'yi arayıp ithalat izni alıp alamayacağını sor.

Üye
    Halil hocam bilgi için teşekkür ederim, Her şeyin bir ilki vardır ama kim olacak bakalım
    Başka bir sorum daha olacak size; ÖTV'siz araç alamıyorsak eğer Sol eli yada sol kolu olmayanlar için H sınıfı ehliyet alması ve plakaya özürlü amblemi taktırmak yine zorunlumu oluyor... Bu durumda hem ÖTVden yararlanamıyorlar hemde araçlarına özel tertibat taktırmadıkları halde o araca mahkum bırakılıyorlar. Kendilerinden başka birileri o araca binemediği içinde, aileye ait ise o araç ailede madur edilmiş oluyor... Sol kol Özürlü olanlara DEVLET'imiz destek olacağına köstek olmuş olmazmı, Özürleri ile yaşamaya çalışırken bu onları dahada özürlü kılmaz mı?
    Kısaca halil hocam Tam teşekküllü bir Devlet Hastanesinden ''B Sınıfı Otomatik Araç kullanabilir'' diye bir rapor alınabiliyor mu? H sınıfı Ehliyet ve Özürlü plakası, Araçlarına Özel tertibat taktıranlar için mi yoksa Sol kolu olmayanlar içinde geçerli mi oluyor?

Site Yöneticisi
    Blog Entries
    12
    ÖTV den yararlanamazsınız ancak alacağınız raporda h sınıfı ehliyet kullanır ibaresi olursa araç alabilir kullanabilirsiniz. Ek olarak plakadaki zorunlu tutulan engelli amplemi artık takılmıyor.

Üye
    H sınıfı ehliyet alır raporum var ve Ehliyet içinde başvurdum zaten, ÖTV'den yararlanmadan araba alırsam ve Plakayada Engelli amplemi takılmıyorsa eğer Ailemden birileride benimle birlikte o arabayı kullanabilecek demekmi oluyor o zaman...
    Bide ''B sınıfı Otomatik araç kullanabilir'' diye rapor vermezler mi acaba... Bunu sormamdaki sebep H sınıfı ehliyeti aldığımda sadece kendi arabamı mı kullanmak zorundayım yoksa başka otomatik araçlarıda kullanabilecekmiyim onu merak diyorum... Başka şehirlere gittiğimde H Sınıfı ehliyetim araba kiralamama engel olacakmış gibi geliyor bana...

Site Yöneticisi
    Blog Entries
    12
    H sınıfı ehliyet ile istediğin aracı kullanabilirsin. Sana hangi sınıf ehliyet verileceğine DR karar verecek. Senin H sınıfı B sınıcı C sınıfı ehliyet alma gibi isteğe bağlı bir durumun yok. Buna tamamen DR karar verir. Raporunda hangi sınıf ehliyet alacağın yazarsa o ehliyeti alırsın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)