Engelliler.Gen.Tr Forumları Sitesine Hoşgeldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Bir başkası sağlık raporumla bana akülü sandalye alabilir mi?

Üye

Bir başkası sağlık raporumla bana akülü sandalye alabilir mi?

halil bey babam bursada c.evinde orda bir arkadaşı bana akülü araba ayarlayacakmış babam öyle diyor ve sağlık kurulu raporumu istiyor babam faxs la göndermemi istiyor ama ben tanımadığım için güvenmiyorum çünkü üstünde tc.kimlik numaram var ve ben o raporla maaş alıyorum faxslamamı istiyor babam çünkü güveniyor ne yapacağımı bilmiyorum babam herşeyi ayarladım diyor ben babama güveniyorum ama o insan kötü niyetli olabilir

Site Yöneticisi
    Blog Entries
    12
    Nasıl alacakmış? eğer sen ssk yada emekli sandığı mensubu isen ve raporunda "akülü sandalye kullanması" uygundur ibaresi var ise sende akülü sandalye alabilir aldığın sandalyenin bedelinin bir kısmını SKG dan temin edebilirsin. Yok eğer o bahsettiğiniz şahıs benim anlattığım şekilde değilde başka bir şekilde size akülü sandalye temin edecek ve bunun içinde sağlık raporuna ihtiyaç duyuyorsa onu bilemem. Ben olsam şu yolu izlerdim. Elimdeki sağlık raporunun aslı gibidir ibareli bir kopyasını çıkartır üzerinede "akülü sandalye alımı için düzenlenmiştir." ibaresini kendim eklerdim. (BELİRGİN VE ANLAŞIR ŞEKİLDE)
    Böylece sağlık raporumun başka amaçlar için kullanılmasının önüne geçerdim.

Üye
    benim yeşilkartım var akülü araba kullanması uygundur kısmına hayır yazılmış bu ayarlayacak kişi de mahkum ve pazartesi günü sanırım tahliye oluyor bir dernek varmış ordan isticekmiş tanıdık galiba eğer olmazsa parayla ayarlamaya çalışılacakmış :?bir tane tıp fakültesinden aldığım var sadece özel eğitim amaçlı kullanılması uygundur kısmına evet yazılmış ama not eklemeişler %40 üzeri olanlara maaş için gerekli yerlere başvurulabilir yazlmış

Site Yöneticisi
    Blog Entries
    12
    Dernek vs aracılığıyla alacakmış. Bahsettiğin kişiyi tanımadığım için güven konusunda bişey diyemiyorum malasef. Karar senin.

Üye
    evde sağlık hizmetleri gelmişti bana fizyoterapistle ilgili konuşmuştum yeşilkartımı yeni almıştım açılıp açılmadığını bilmediğimden kalmıştı yoksa sağlık kurulu raporu çıkartacaklardı acaba arasam akülü araba için sağlık kurulu raporu çıkarabilirlermi yani fizyoterapist için çıkarırlarsa bunuda çıkarırlar değilmi

Site Yöneticisi
    Blog Entries
    12
    Yeşil kartın varsa sana bi yararı olmaz. Zira yeşil kartlıların akülü sandalye bedellerini SGK karşılamıyor.

Üye
    ben akülü arabayı nasıl alabilirim bana akülü araba kullanması uygundur yazarlarmı bir insana akülü araba kullanmasına uygundur yazılabilmesi için ne gibi kriterler olması için iki elimi kullanabiliyorum ayaklarımı oynatabiliyorum birazda yürüyebiliyorum ama merdiven çıkamam yolda desteksiz fazla gidemem

Üye
    mersinde lions kulubü var onlar engellilerin i,htiyaçlarını karşılıyor sağlık raporu alsam verirlermi dernekler lions kulupleri

Site Yöneticisi
    Blog Entries
    12
    Akülü sandalye kullanması uygundur ibareli raporu kollarını tam kullanamayan kişiler için yazıyorlar. Sen kollarını kullanıyorsan yazmayabilirler. Zaten senyeşil kartlı olduğun için sana bi avantajıda olmaz.
    Lions kulübünün çeşitli yardımlar yaptığını duydum ama sandalye yardımı yapıp yapmadığı hakkında bilgim yok. Kendilerine sorunuz.

Üye
    gönderdim halil bey fotokopi şeklinde gitmiş sanırım bir işlem yapılabilmesi için aslı olması gerekiyor değilmi fotokopi olduğu için mesela kötü bir insan olsa zarar veremez değilmi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)