Engelliler.Gen.Tr Forumları Sitesine Hoşgeldiniz.

Anketimiz: Engellilerin En Büyük Sorunu Nedir

Katılımcı sayısı
31. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Mimari Sorunlar

8 25.81%
  • İşsizlik

9 29.03%
  • Ayrımcılık

21 67.74%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir.
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes

Konu: Engellilerin En Büyük Sorunu Nedir, Neden?

Üye

dostum ayrımcılık sadece biz engellilerde değil her kesimde en büyük (bence) şerefsizlik değilmidir.yazık ki çok yazık benim sevgili ülkemde emparyalistlerin uşağı olmuş hükümetler en büyük ayrımcılığı en büyük tefeciliği en büyük adaletsizliği neyse daha fazla yüklenmeyelim yapmıyor mu?benim büyük dedem çanakkale de şehit ve binlerce şehit dedelerimiz bizler sürünsün diye mi savaştılar daha fazla konuşmayacağım o kadar çok şey var ki ...sağlıcakla kalın yalınız halil kardeş allah şansını da bahtına açık etsin çok hayırlı güzel bir iş yapıyosun bu bağlamda yardım edeceğim ne varsayapmaya gayret edeceğim hoşçakalın mutlu kalın

Üye

Wink işsizlik

Selam canım arkadaslarım bence en büyük sorun işsizlik misal ben 2010da kpss sınavına girdim ve 70 puan aldım engelliler için ayrı tercih yapılacağını söylediler ve aradan 1 sene gecti hala tercihler acıklanmadı.

Referandum zamanında 36 bin 450 engelli memur alınacaktı şimdi soruyorum hani nerde ben neden memur olamadım. bu bildiğimiz rezalet bütün sistem engeli olmayanların üzerine kurulmuş adeta ama ben yinede çok mutluyum çünkü benim ayrıcalığım var lütfen unutmayın biz ÖZELİZ SEÇİLMİŞİZ......

Üye
    Bence de bütün sorun AYRIMCILIK'ta bütün sistem engeli olmayanların üzerine kurulmuş. Ama bir gün engellilerin de har sahaya girip çıkacağı günler gelecek inşaallah...

Üye

En büyük sorun

*engelli raporu veriller - vergiden muafllik için başvurulsun raporun % 85 verdikleri rapor % 22
    * özel ve devlette % 4 engelli çalişacak diye yasa vardir - devlette ve özel kaç tane engelli kontenjani boş
    *h sinifi ehliyet veriller - ötv ve kdv den muaf olamak için ayrica uğraşirsin
    *iş kurmak için kredi veriller - verdikleri kredi şirket kurmak için belgeler yol parasi vs giderlere yetmez
    ve bunun gibi birçok olumsuzluklar, ama bunlari hep yapacağiz halledeğiz gibi nasiyatllar verilir seçim zamani sonrasinda unutulur bazi kanunlari çikarillar avrupa birliği uyumu için sonra biz bunu yaptik özel günlere gelinince hepsi iyi görünmeye çalişirlar yani anliyacağiniz işimiz zor ömss yapacaklar halen bakanliklar arasinda anlaşma yok biri a diyor diyeri b
    hakalarimizi versinler bizlere açiyan gözlerlerle bakmasinlar devletten doğan sorunlari çözsünler bizler diyer sorunlari çözeriz

Üye
    Blog Entries
    3
    Cevap basit.
    Ayrımcılık olmasa yollar, kaldırımlar, binalar engellilerin erişimine uygun hale getirildi.
    Ayrımcılık olmasa engellilerin iş bulması önündeki engeller kaldırılır devlet kadrolarında boşta bekleyen (hemde yıllardır boşta bekleyen) engelli kadroları doldurulurdu.
    O nedenle engellilerin en büyün sorunu ayrımcılık tır!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)