Engelliler.Gen.Tr Forumları Sitesine Hoşgeldiniz.
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes
  • 1 Post By mustklc

Konu: Görme engelliler için hayatı kolaylaştıran ürün projem

  1. #1
    Üye
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    3

    Görme engelliler için hayatı kolaylaştıran ürün projem






    Merhaba arkadaşlar,
    Ben bir üniversitede akademisyenim. şu an için herhangi bir engelim yok ancak kardeşi zihinsel engelli biri olarak, engelli sorunları beni hep ilgilendirdi.

    Uzun zamandır görme engelliler için teknolojik bir proje düşünmekteyim. ve bu projeyi bazı desteklerle hayata geçirme aşamasındayım.
    Ancak bu konuda sizlerden, özellikle de görme engelli arkadaşlardan fikirler bekliyorum.
    Aklımda pek çok şey var. ama nasıl olur ne olur pek çok eksiklikler var.

    Öncelikle kafamdakileri açıklayayım. Görme engelliler için bir elektronik kişisel asistan düşünüyorum. Bu asistan, örneğin markete girdiğinizde ürünün barkodunu size sesli okuyacak, ödeme yaparken "DIT KART" gibi hızlıca kredi kartından çekecek. Yolda giderken önemli noktaları örneğin karakol hastanelere sesli olarak yönlendirecek. Tabi bunun teknik alt yapısı çok çok karmaşık.

    Ancak böyle bir teknoloji sizlerin, görme engellilerin işini görür mü? ya da nasıl olsa daha iyi olur? ya da onun yerine başka ne olsa daha iyi olur gibi sizlerden fikir bekliyorum.

    Sizlerden güzel fikirler almam , bu projeyi daha fazla geliştirmem ve maddi destek alacağım kurumları daha fazla ikna edebilmem manasına gelmektedir. Yukarda da bahsettiğim gibi bir akademisyenim, bu projeden maddi bir beklentim yok olamaz da. Hatta, enerji tasarrufu, otomobil teknolojileri gibi konulardaki projeler daha fazla maddi destek bulabiliyor ama ben engellilere faydalı olmak istiyorum.

    Sizlerden fikirler bekliyorum....


     

    balkesligenç likes this.

  2. #2
    Site Yöneticisi
    Üyelik tarihi
    May 2010
    Bulunduğu yer
    Bayburt
    Mesajlar
    3,852
    Blog Entries
    12
    Selamlar, çalışmalarınızda başarılar dileyerek konuya dair görüşlerime geçmek istiyorum.

    Daha önce görme engelliler için Türkçe konuşan şeker ölçüm ve tansiyon cihazı üretilmişti. Yani teknik anlamda yapılmayacak bişey değil. Bu sistem dahada geliştirilerek örneğin görme engellilerin sokaklarda daha rahat hareket etmesi adına navigasyon cihazının sesli versiyonu yapılabilir pek ala. Bu navigasyon cihazı görme engellinin kullandığı bastona monte edilerek görme engellinin gidebileceği yerlerin konumları cihaza daha önceden bir yazılım aracılığıyla yüklenerek daha özgür bir hareket alanı sağlanabilir pekala. Şimdilik akılıma bunlar geliyor. Projeye dair olası gelişmelerden bizi haberdar edin lütfen.


     


  3. #3
    Üye
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    3
    tekrar merhaba arkadaşlar,
    öncelikle 3 aralık dünya engelliler gününü şimdiden kutlarım.

    projemizin taslağını oluşturduk, yetkili merciiye verdik. şimdi oradan cevap bekliyorum. olumsuz cevap dahi dönse, yılmayacağım, başka destekler arayacağım. hatta akademik bir makale haline getirip, sermayesi olan insanların üretebilmesi için fikir olarak da sunabilirim. ancak şimdilik beklemedeyiz.

    proje konusuna gelince, teknolojinin nimetini kullanarak bir ürün tasarladım. elbette görme engelli arkadaşların hayatlarını %100 değiştirecek bir proje değil ama, onlara faydalı olacağını umduğum bir düşünce.

    ticari bir beklentimiz yok, para en son planda, hatta planda dahi yok. ancak bu projeyi ilerletmenin ve geliştirmenin anahtarı da malesef para. gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim.


     


  4. #4
    Üye
    Üyelik tarihi
    Dec 2011
    Mesajlar
    2
    Sevgili mustklc,

    Bu başlığı okuyupta meraktan üye oldum. Bir görme engelli olarak çok merak ediyorum projenizi. Nasıl bir teknoloji kullanarak bu projeyi gerçekleştirmeyi düşünüyorsunuz? Benim ilk aklıma gelen telefon için GPS aracılıyla bir yazılım. Bu yazılım ile etrafta ne olduğunu (mağaza türleri, istasyon vb. şeylerin belirlenmesi) detaylı bir şekilde yönlendirebilme imkanı olsa çok sevinirdim. Ki şu an en büyük yaşadığım sorunlardan biri bu zaten
    İleri zamanda beta testerlara ihtiyaç olursa bende zevkle yardımcı olmak istediğimi belirtmek istiyorum ayrıcada.


     


  5. #5
    Üye
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    3
    Merhaba RenkliArif, GPS aracılığı ile yönlendirme, en başta aklıma gelen fikirlerden biriydi. Ancak bu fikir yapılmış . “Gören Göz-Karanlığa Bir Yol Feneri” diye aratırsanız GOOGLE'da ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Benim projem daha farklı bir teknolojiyi kullanıyor. Ayrıntılarını burda yazmam iyi olmaz çünkü bu sayfaya GOOGLE'dan herkes ulaşabilir. Dilerseniz bir e-posta adresi gönderin ayrıntılar hakkında sizle konuşalım.


     


  6. #6
    Üye
    Üyelik tarihi
    Dec 2011
    Bulunduğu yer
    mersin
    Mesajlar
    30
    çok güzel bir projeye benziyor allah yardımcınız olsun


     


  7. #7
    Üye
    Üyelik tarihi
    Dec 2011
    Mesajlar
    2
    İyi bakalım merakla bekliyorum gelişmeleri paylaştığınız bir yer var mı? Sonuçlardan faydalanabilirsek ne mutlu bize ^_^


     


 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Maltepe'de çalışmak isteyen engelli arkadaşlar için iş ilanı
    By Fırtına in forum Özürlü İşçi İlanları
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 05-30-2011, 14:16:46

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •