Engelliler.Gen.Tr Forumları Sitesine Hoşgeldiniz.
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Haberegir.Com Engellilerin Sorunlarını Gündeme Taşımak İstiyor

Üye

Roportaj teklifimizi kabul eden değerli arkadaşlarımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz.
    Alıntı Makri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeniyim. Roportaj(!) yapacak yetkili/ilgili kişilerin donanımı nedir? Bir ayrıntıda neden ısrarla roportaj diye yazdıklarını anlamadım.
    Donanımdan kastınız nedir, kim neye göre hangi kriter baz alınarak donanımlı/donanımsız olarak adlandırılır, bu adlandırmayı kim neye göre yapar bundan emin değilim ama bu roportajla ne yapmak istediğimizi açıklamaya çalışayım.
    İnternet üzerinden yayın yapan gazetelerden tutunda TV kanallarına kadar uzanan geniş bir yelpazede yayın yapan yazılı ve görsel basınımız gazete köşelerinde, manşetlerinde TV kanallarında saatlarce - sayfalarca magazin haberlerinden/yazılarından tutunda toplumun ve o toplumun içinde yaşayan bireylerin faydasına olmayan yayınlar-yazılar yazarken (ki buna bizim gazetemizde dahil) ve buna kimsenin sesi çıkmazken görünürde herkes bu yayın politikasına karşı olduğunu söylesede en fazla o haberler/yazılar okurken (buda ayrıca üzerinde tartışılması gereken bir durumdur) bizler bu duruma bir tavır almak adına bu ülkede yaşayan milyonlarca engellinin sorununu gazetemiz aracılığıyla okuyucularımıza aktarmaya karar verdik.

Neden ısrarla "roportaj" kelimesini kullanıyoruz?
    O kadar sık kullandığımızı düşünmesekte. Bu ifadeye şundan yer verdik. Bizler gazete çalışanları olarak engellilerin sorunları ve onların dünyaları hakkında fazla bilgiye sahip insanlar değiliz. Evet masa başında oturup "engellilerin sorunlarına" dair yazılar yazabiliriz. Ama bizler bunu yapmak yerine bizzat o sorunları yaşayan insanların kendi sorunlarını aktarmalarını tercih ettik. Bunu yapabilmek içinde engelli bireylerle roportaj yapmamız gerektiğini söylememe gerek yok sanırım.

Tabi gazetemizde engellilerin sorunlarını aktararak bu sorunları kökten çözeceğimizi iddia etmiyoruz. Bunu yapabilecek bir güçümüzde yok. Ama basın etiği açısından baktığımızda bu ülkede yaşayan insanların gerçek sorunlarını yine o insanların ağzından aktarmanın doğru olacağı kanısına vardık. Bizimkise karanlığa küfretmek yerine "mum" yakmaktan ibarettir.
    Sözlerime son verirken, daha aydınlık ve yaşanabilir bir ülke için herkesin bir mum yakmasının yeterli olacağını söylüyor hepinize saygılarımı iletiyorum.

Konu Haberegir.Com tarafından (01-13-2011 Saat 20:22:37 ) değiştirilmiştir.

Üye
    Donanımdan kastım şudur? Yani aldığınız eğitim nedir? Gazetecilikle, medyayla, eğitimle ilginiz ilişkiniz nedir? Nasıldır? Psikolojik, sosyalojik bir formasyonunun varmıdır? Yoksa donanımınız nedir diye soran bir kişiye klasik, her cümlenin başında, sonunda kullanılabilen toplumun çok sevdiği "bir mumda biz yakalım, balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretelim" gibi ruhları okşayacak cümleler kurmaktan öte, artık engellilerin sorunlarını herkes biliyor. Engellilerin sorunlarını değil çözüm yollarını gösteren, çözümler üreten yol belirlemeliyiz.
    Neyse aslında sorum kısa ve net. Birincisi söylediğim gibi bir gazecilik eğitiminiz varmı? İkinciside ısrarla ve ısrarla "roportaj" yazdığınızı farkettiğimdendir. Cevapları net olur diye kısa yazmıştım. Ama neyse klavyelerinizdeki pasları, tozları atarcasına gereksiz -ben bunu sormamıştım- bir açıklama olmuş. Yine de emeğiniz ve açıklamanız için teşekkürler,

Site Yöneticisi
    Blog Entries
    12
    Üyelerimizden İskender Durgun ve Mehmet Yalçın'la yapılan söyleşiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
    Sonradan Engelli Olanlar Anlatyor

Fırtına
    Guest
    iskender durgun ve mehmet yalçın,
    yapmış olduğunuz bu güzel söyleşi için teşekkür ediyorum..

Kategori Yöneticisi
    Blog Entries
    75
    Söyleşinizi okudum içten ve samimi paylaşımlarınız için İskender bey ve Mehmet bey'e teşekkür ederim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)