Engelliler.Gen.Tr Forumları Sitesine Hoşgeldiniz.
Sayfa 7 Toplam 8 Sayfadan BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu
Toplam 71 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 70 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree7Likes

Konu: 2022 maaşı alıpta yeşil kartlı olanların GSS işlemleri?

Üye

yok paşam bağkurdan hiç yararlanmadım ama babam bağkurdan emekli olduğu içn ve prim ödediği için bi şekilde bulaşmıştır. ama şimdi bana bi faydası olmaz yaşım çok büyük (30) ve yararlanamıyorum. bi yanlışlık var düzeltemiyorlar . ben sigortalı olsam benim haberim olmalıydı .bugün bağkura gittim ve bağkurla hiç bi alakam olmadığına dair çıktı aldım.yani hiçbi sosyal güvencem yok.18 yaşının altındayken bağkurdan babam sayersinde yararlanmış olabilirim diyecem ama yararlanmadım.

Üye
    30 yaşında yüzde %50 raporlu çalışabiliyorsan ssk li çaliş erken emekli oluyorsun daha iyi,
    bırak bu 2022 maaşı ihtiyacı olan alsın. yok hastayın çalişmiyorum o zaman 2022 maaşı başvururken aileden biri SGK'da kaydı olmaması gerekiyor babanın bağkuru var ondan kaynaklanıyor.
    Evli isen babandan ayrı yaşıyorsan babanın bağkuru dikkate almazlar direk maaşı bağlarlar. bekar isen hemen evlen)

Üye
    bekarım ama çalışamıyorum malesef :/ ve benimle evlenmek isteyen kız bulamadım hiçbiri istemedi bende evlenmekten umudumu kestim

Kategori Yöneticisi
    destiny07 ben Kamu Kurumlarına Engelli Personel Alımı Konularında Kategori Yöneticiliği yapıyorum, bazen de bildiğim konular olunca cevap yaziyorum.. O sebeple SGK da sizin net olarak işiniz çözülmedi ise, bu konuda bizim yorumumuz havada kalır..Sadece sizi şunu soyliyebilirim... 01.01.2012 Öncesinde herhangi bir sosyal güvenceniz yok ise, bu yorumlarınızdan öyle anlaşılıyor, 01.01.2012 tarihinden itibaren herkes GSS bünyesine katılmış oluyor.. Siz 2022 Maaşının bağlanmasını beklerken, bağlı bulunduğunuz Kaymakamlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Bölümüne gidip mutlaka Gelir Testi yaptırmanız gerekmektedir.. Yaptırmaz iseniz, priminiz en üst rakam olan 213 TL sizi her ay borclandırırlar, bilginiz olsun.. Benden bu forumla ilgili yorum şimdilik bu kadar... Kamu Kurumlarına Engelli Personel Alımı hakkında cok fazla soru ve yorum var, o bölüme bakmam gerekli.. Saygılarımla ...

Üye
    GSS yaptırmak zor değil önemli olan yaptırırsam 2022 nin iptal olmasına sebep olur diye gelir testi yaptıramıyorum

Kategori Yöneticisi
    Blog Entries
    75
    2022 maaşı daha onaylanmamış maaş almayı bekleyenler GSS kapsamına giriyormu ? durumun ne olacağını açıklarmısınız?

destiny07
    Burada açıklandığına göre

1/1/2012 tarihinden önce 2022 sayılı Kanuna göre; 65 yaş veya özürlü aylığı alanlar herhangi bir vize ve gelir testi işlemine tabi olmaksızın aylık aldıkları sürece kendileri ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler, genel sağlık sigortasından Kanunun (60/c-3) bendi kapsamında yararlanacaklardır

Sizin maaşınız verilen tarihten önce onaylanmadığı için sanırım GSS kapsamına girmiyor dolayısıyla gelir testine tabi tutula bilirsiniz.
    Gelir testinde eğer 296,50 kişi başına hane halkı aylık geliri bu tutarın altında olanlar prim ödemeyecekler.

YAPILACAK GELİR TESPİTİNE GÖRE KİMLER PRİM ÖDEMEYECEK
    Vakıflar tarafından yapılacak gelir tespitine göre hane halkı başına geliri mevcut asgari ücret'in 1/3'nden az olanlar fakir olarak değerlendirilip bunların GSS primi devlet tarafından karşılanacaktır. Bu durumda mevcut asgari ücret 889,50 TL olduğuna göre 886.50/3= 296,50 kişi başına hane halkı aylık geliri bu tutarın altında olanlar prim ödemeyecekler.

Üye
    :S sorun o değil ben gelir tespiti yaptıramıyorum şuan 2022 maaş evraklarım ankarada işlemde beklemede gss ye geçtiğim an bağlanacağı varsa bile iptal edilir o yüzden yaptıramıyorum onu demek istiyorum .yani GSS yaptıramam

Üye
    1106 - 60/g sigortalısı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resen tescil işleminiz yapılmıştır. Yakınlarınızdan sağlık hak sahipliğiniz yoksa gelir testi işleminiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız gerekmektedir.

1 Aylık sigortalıyım yalnız sağlık provizyon sorgulamasında uyarı çıkıyor.Ne yapmalıyım.

Kategori Yöneticisi
    Söz konusu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına bi gidip durumu ögrenmenizi öneririm.

Üye
    provizyon nedir ne anlama gelir?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)