Engelliler.Gen.Tr Forumları Sitesine Hoşgeldiniz.
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree6Likes

Konu: Bakan Fatma ŞAHİN'İN Söylediği HAZİRAN'daki Sınav Açıklamaları Kafaları Karıştıştırdı

Kategori Yöneticisi

Bakan Fatma ŞAHİN'İN Söylediği HAZİRAN'daki Sınav Açıklamaları Kafaları Karıştıştırdı

Şahin: "Engellilerin Sınav Sistemini Değiştiriyoruz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engellilerin istihdamı konusunda sınav sistemini değiştirdiklerini belirterek, her engellinin kendi kategorisinde sınava gireceğini söyledi.

-Özürlülerin istihdamı-

Bakan Şahin, engellilerin sadaka değil iş istediğini belirterek, istihdam ve hizmetlere ulaşılabilirliği önemsediklerini kaydetti. Şahin, şöyle konuştu:

"Bizim dönemde 2002'den istihdam edilen özürlü memur sayısı 5777 iken, 2011 Ağustos itibarıyla bu 20 bin 829'a ulaşmıştır. 10 yılda yüzde 360 artış sağlanmıştır. Özürlü işçi sayısı da 2002'de 10 bin 883 iken, 2011'de 32 bin 257'ye ulaştı. Artış yüzde 227'dir. Her bir özürlümüz boş kalan kadroya yerleşinceye kadar politikamızı güçlendirerek devam ediyoruz. Sınav sistemini değiştiriyoruz. Görme, bedensel, işitme ve ruhsal engelli kategorisi olacak. Her engelli kendi kategorisinde sınava girecek. Şubat ayı itibarıyla alımlar, engelli vatandaşlarımıza duyurulacak. Haziran'da sınav yapıyoruz. Sonuç açıklanır açıklanmaz, kamuda ne kadar boş kadro varsa takibini yapıp yerleştirinceye kadar sürdüreceğiz. Bu bizim en önemli konumuzdur. "

Halbuki Şu anda Kendi Bakanı Olduğu ( Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ) Kurumun Resmi İnternet Sitesinde Sınav tarihi 29 Nisan 2012 Olarak görünmektedi : Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | 2012

Ayrıca Sınavı düzenleyecek olan ÖSYM'nin Resimi İnternet Sitesinde 2012 Sınav Takvimine göre 29 Nisan 2012 Tarihi yer almaktadır : ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Ayrıca; ÖSYM Resmi İnternet Sitesinde 26 Aralık 2011 Tarihinde, Özürlü Memur Seçme Sınavı'nı ( ÖMSS ) ÖSYM nin düzenleyeceğini ve Sınav Tarihinin de 29 Nisan 2012 olduğunu açıkladıktan bir kaç gün sonra Yine Bakan Fatma ŞAHİN bir platformda Mart Ayında yapacağımız sınavla cümlesini bir kac kez kullanmıştır..

Binlerce Engelli Memur Adayı Arkadaşımız, ÖMSS'ye hazırlanmakta ve Bakan Fatma ŞAHİN'İN bu şekilde yaptığı farklı farklı açıklamalardan hem kafaları karışmakta hem de şevkleri kırılmaktadır... Kimse ÖMSS'ye tam anlamıyla konsantre olamamaktadır.. Ayrıca bu konuda bir başka durumda ÖMSS Kurslarının Organizasyon bozukluğu daha doğrusu Organizasyonla ilgisi olmayan ilden ile değişen farklı farklı uygulamalar söz konusu olmaktadır..

Sonuç itibariyle; yukarıda verdiğim Devletin iki tane Kurumunun ( ÖSYM ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ) Resmi İnternet Sitelerinde, Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ); 29 NİSAN 2012 tarihinde yapılacağı iade edilmektedir... SAYGILARIMLA ...

KAYNAKÇA : http://www.sondakika.com/haber-sahin...yoruz-3298993/

gülümse_hayata likes this.

Üye
    neden öyle dedi yanlışmı dedi resmi olarak nisan ayında gözüküyor

Kategori Yöneticisi
    HacıEmre DİL SÜRÇMESİ Mİ ?, yoksa SINAV MI ERTELENECEK ? ... Şüpheye düştük ... Bekliyoruz... Ben bu konuyu burada açıp bu başlık altında yorumlanmasının daha iyi olacağı düşüncesindeyim...Gelişmeler oldukca paylaşmaya devam edeceğiz ...

Kategori Yöneticisi
    Blog Entries
    75

Sayın Fatma Şahin, ÖMSS'de tarihleri karıştırıyor

ÖSYM'nin 26 Aralık 2011'de yaptığı açıklama şu şekildedir

03/10/2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” uyarınca Özürlü Memur Seçme Sınavı Merkezimiz tarafından yapılacaktır. 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacaktır."

Bakan Fatma Şahin'in 28 Aralık 2011 tarihindeki açıklaması

"Geçen hafta ÖSYM Başkanımızla bir araya geldik. Şubat ayı içerisinde ÖSYM'nin engelliler sınavıyla ilgili süreci başlatacağı, mart ayının sonuna doğru sınavı yapacağımız ve nisan ayından itibaren sınav sonucuna göre engellilerimizin boş olan kadrolara hızlı bir şekilde iş sahibi yapılacağı 2012 yılının planlamasını yaptık"

Bakan Şahin'in 25 Ocak 2012'de Mecliste sorulara cevap verirken yaptığı açıklamalar

(Meclis sitesindeki konuşma için tıklayınız.)

"Sınav sisteminde, artık, görme engelli, bedensel engelli, işitme engelli ve zihinsel engelli, herkes kendi kategorisinde sınava girecek ve bedensel engelli bir özürlüyle görme engelli bir özürlünün girdiği sınavda aynı sorular sorulduğu zaman bunun bir haksız rekabet olduğunu, herkesin kendi içinde, kendi kategorisinde sınava girmesi gerektiğini gördük. Sağlık Bakanlığıyla, ÖSYM'yle, Çalışma Bakanlığıyla bizim kurum hemen bir kurul oluşturdu. Nasıl bir soru sistemi oluşturacağız, burada nasıl bir yöntem belirleyeceğiz, bunların hepsini çalıştık. Burada alımlar şubat ayı itibarıyla halkımıza, engelli vatandaşlarımıza duyurulacak. Haziran ayında sınavımızı yapıyoruz. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz kamuda ve özelde ne kadar boş kadro varsa bire bir takibini yapacağız ve yerleştirilene kadar da bu yılı bu şekilde izleyerek, değerlendirerek, takibini yaparak, sınav sonucunu da, hangi özürlünün nerede yerleşmesi gerektiğini de Bakanlığımız bünyesinde takip ederek bunu sizlerle de paylaşacağız. Bu konu bizim en önemli konularımızdan bir tanesi. Engellimizin mutlaka iş imkânına kavuşması ve onun kendi yeteneklerinden ve potansiyelinden istifade edileceği bir sistemin hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz."

"İstanbul Milletvekili Celal Dinçer'e ait 6/586 esas numaralı sözlü soru önergesinin cevabını veriyorum. Kamu kuruluşlarında boş olan özürlü kadro sayısı kaçtır? Bu konuda biraz önce, doldurulanları söyledim. Şimdi, kamu kurumlarında istihdam eksiği, özürlü memur sayısı 23.360 olduğunu ifade ediyorum. Burada, biraz önce konuşmamın başında diğer milletvekilimin sorduğu soruda nasıl bir yöntem izleyeceğimizi anlatmıştım, yeniden anlatmadan, nasıl haziran ayı itibarıyla bu alımların gerçekleştirileceğini ve takibinin yapılacağını söylüyoruz."

ozkancey and mevce like this.

Kategori Yöneticisi
    Evet sitelerde gezerken her site hemen hemen aynı konuya vurgu yapmış.. Bakan Fat ŞAHİN'in açıklamalarının kafaları karışrtırdığı yönünde.. Yakında mutlaka bu konuyla alakalı bir açıklama gelecektir.. Bakan eğer dil sürçmesi yaptı ise ; Şunu vurgulamak istemiş olabilir.. Nisan da sınav yapılacak, Haziran'da da Tercih alınıp kadrolar doldurulacak şeklinde bir ifade kullanmaya çalışmış olabilir.. Onun yine yaptığım araştırmalarda; ÖSYM Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) ile ilgili cok detaylı , cok ayrıntılı çalışmalarda bulunuyormuş, bu nedenle süre konusunda biraz daha zaman alabileceği düşünülüyormuş..Eğer boyle bir durum varsa Sınav HAZIRAN ayında da olabilir.. İhtimalleri değerlendiriyoruz.. Ayrıca Bakan Fatma ŞAHİN'in tarih konusunda da vukuatları mevcut, o ihitmali de düşünmekte fayda var..

Site Yöneticisi
    Blog Entries
    12
    Büyük ihtimalle "dil sürçmesidir." Aksi bir durumda tam bir skandal olur.

Üye
    ben bu konuyu memurlar.net sitesinde bu akşam okudum sayın bakandan daha dikkatli olmasını rica etmişler çünkü tarihleri karıştırıyor.sınav nisan sonunda olacak bir değişiklik yok.olursa da osym sınav takviminden takip edebiliriz sanırım.daha sağlıklı olur....

Üye
    ayrıca sınav ile ilgili kursların illere göre dağılımındaki adaletsizlikten dolayı ben bu gün valiliğe kadar çıktım neden bazı ilelrde açıldıda başka ilelrde ya da ilimizde açılmadığına dair.onlarında bi iblgisi yok gerekli görülürse yada canları isterse hızlandırılmış kurs 'belki' açacaklarını belirttiler.yine önerim çevrenizde dernek varsa toparlanıp dilekçe ile halk eğitim merkezlerine başvurun olmadı valiliğe bie çıkn çünkü tüm türkiyede olması gereken bir kurs bu

Kategori Yöneticisi
    Zaten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Resmi İnternet Sitesinde bile ÖMSS 29 Nisan 2012 Tarihinde yapılacaktır diyor, aynı şekilde ÖSYM nin Sınav Takviminde de bir değişiklik yok.. Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | 2012
    ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Bence Halil Bey'inde soylediği gibi " DİL SÜRÇMESİDİR "

Kategori Yöneticisi
    ozlem hanım sizin ÖMSS Kursu Hakkında düşüncelerinize katılıyorum ve ben bu olayı Sakarya ilinde 2 aydır yetkililerle görüşüyorum ve sonunda istediğime ulaştim..Tüm illere örnek olması adınada bu sitede paylaştım : http://engelliler.gen.tr/f58/sakarya...asliyor-11548/

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)