Engelliler.gen.tr Platformu Sitesine Hoşgeldiniz.
Sayfa 7 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu
Toplam 121 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 70 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree16Likes

Konu: ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınav) Hazırlık: Soru Örnekleri ve Cevapları

  1. #61
    Üye
    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    3,509
    Sponsor Bağlantılar


    Tavsiye Ederim, Kısa özet şeklinde..Pc 'ye kaydetmelisiniz ..iyi calismalar .

  2. #62
    Üye
    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    3,509


    ÖMSS – TARİH HAZIRLIK SORU VE CEVAPLARI


    1. Atatürk’ün annesinin ve babasının isimleri, aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak birlikte verilmiştir?

    A) Makbule, Ali Rıza Efendi
    B) Zübeyde Hanım, Ali Rıza Efendi
    C) Zübeyde Hanım, Şerif Bey
    D) Latife Hanım, Ali Rıza Efendi



    2. Mustafa Kemal, Bandırma Vapuru ile 19 Mayıs 1919 tarihinde aşağıdaki şehirlerden hangisine gitmiştir?

    A) Zonguldak
    B) Samsun
    C) Sinop
    D) Trabzon


    3. Misakımillî’nin ilanından sonra resmen işgal edilen ilk ilimiz, aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Maraş
    B) Antep
    C) İzmir
    D) İstanbul


    4. Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 günü hangi ilde hayata gözlerini kapamıştır?

    A) İstanbul
    B) Ankara
    C) İzmir
    D) Hatay


    5. Mustafa Kemal Atatürk hangi şehirde doğmuştur?

    A) Manastır
    B) Selanik
    C) Atina
    D) İstanbul


    6. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk başbakanı aşağıdakilerden hangisidir?

    A)Mustafa Kemal Paşa
    B)Ali Fethi Bey
    C)Kâzım Karabekir Paşa
    D)İsmet Paşa


    7. Dağınık hâlde bulunan direniş örgütleri nerede “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Dernekleri” adı altında birleştirilmiştir?

    A) Amasya Genelgesi’nde
    B) Erzurum Kongresi’nde
    C) I. İnönü Savaşı’nda
    D) Sivas Kongresi’nde


    8. “Kuvayımilliye’yi amil ve millî iradeyi hâkim kılmak esastır.” kararı aşağıdakilerin hangisinde ifade edilmiştir?

    A) Amasya Genelgesi’nde
    B) Amasya Görüşmelerinde
    C) Sivas Kongresi’nde
    D) Erzurum Kongresi’nde


    9. İstanbul Hükümeti, Temsilciler Kurulunu aşağı-daki gelişmelerden hangisiyle tanımıştır?

    A) Amasya Görüşmeleri’nin yapılması
    B) I. İnönü Savaşı’nın kazanılması
    C) İstanbul’un işgali
    D) Amasya Genelgesi’nin yayımlanması



    10. Mustafa Kemal aşağıdaki gelişmelerin hangisi öncesinde askerlik mesleğinden istifa etmiştir?

    A) Amasya Genelgesi’nin yayımlanması
    B) Erzurum Kongresi’nin yapılması
    C) Sivas Kongresi’nin yapılması
    D) Son Osmanlı Mebusan Meclisinin toplanması



    11. Aşağıdakilerden hangisi Mondros Ateşkes Antlaşmasından sonra, işgalci devletlere karşı ortaya çıkan direniş ruhunu ifade eder.

    a)Hakimiyeti Milliye
    b)Kuvai Milliye
    c)Temsilciler Heyeti
    d)Misaki Milli


    12. İtilaf devletleri aşağıdaki hangi antlaşmadan sonra Türk topraklarını işgale başlamışlardır.

    a)Berlin Antlaşması
    b)Uşi Antlaşması
    c)Mondros Ateşkes Antlaşması
    d)Brest-Litowsk



    13. Dağınık halde bulunan direniş örgütleri aşağıdakilerden hangisi ile Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Derneği adı altında birleştirilmiştir.

    a)Erzurum Kongresi
    b)Sivas Kongresi
    c)Amasya Kongresi
    d)Amasya Genelgesi



    14. Yeni bir devletin kurulması düşüncesi ilk defa aşağıdakilerden hangisinde dile getirilmiştir.

    a)Amasya Genelgesi
    b)Sivas Kongresi
    c)Amasya Kongresi
    d)Erzurum Kongresi



    15. Milli Egemenlik kavramı ilk defa aşağıdakilerden hangisinde dile getirilmiştir.

    a)Amasya Genelgesi
    b)Erzurum Kongresi
    c)Sivas Kongresi
    d)Amasya Kongresi



    Cevaplar: 1-) B 2-) B 3-) D 4-) A 5-) B 6-) D 7-) D 8-) D 9-) A 10-) B 11-) B 12-) C 13-) B 14-) D 15-) A

  3. #63
    Üye
    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    3,509


    Arkadaşlar yukarıdaki İnkilap Tarihi Sorularından bazıları size şu anda cok kolay gelir, ancak sınavda bazen oyle sorular gelebilir ki, sorunun kolay olmasi nedeniyle dikkatimizi toplayamayip yanlis yapabiliyoruz. Ayrica Sinav Öncesi bazı basit ve kolay sorulara ya da konulara dikkatli bakmiyoruz.Size tavsiyem kolayı da cozmeniz, zoru da cozmeniz. Dikkat ederseniz sitemizde her tarz soru ornekleri cozuyoruz.. Herkese iyi calismalar ..
    centaur likes this.

  4. #64
    Üye
    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    3,509


    ÖMSS – TARİH HAZIRLIK SORU VE CEVAPLARI

    1. M. Kemâl, Amasya Görüşmelerinde, toplanması gereken son Osmanlı Meclis-i Mebusan’ının İstanbul dışında bir yerde toplanmasını istemiştir.
    M. Kemâl’in yukarıdaki düşüncesinin haklılığı aşağıdakilerden hangisiyle anlaşılmıştır?

    A)Misâk-ı Millî’nin kabûl edilmesiyle
    B)TBMM’nin açılmasıyla
    C)Amasya Görüşmelerinin yapılmasıyla
    D)İstanbul’un işgâl edilmesiyle


    2. Aşağıdakilerden hangisi, 28 Ocak 1920’de yayınlanan Misâk-ı Millî’de yer almamıştır?

    A)Azınlık hakları
    C)Boğazlar
    B)Kapitülasyonlar
    D)Savaş tazminatı



    3. Son Osmanlı Mebusan Meclisi’nde, Misâk-ı Millî kararlarının kabûl edilmesi İstanbul’un resmen işgâl edilmesine sebep olmuştur.?

    Aşağıdakilerden hangisi, İstanbul’un işgâlinin sonuçlarından biri değildir?

    A)Mebusan Meclisi’nin fesh edilmesi
    B)TBMM’nin açılmasına zemin hazırlaması
    C)Sevr Antlaşması’nın yapılması
    D)İstanbul’dan kaçan milletvekillerinin Ankara’da M. Kemâl’e katılmaları



    4. Osmanlı Devleti’nin yabancılara verdiği kapitülasyonlara ilk tepki aşağıdakilerden hangisinde gösterilmiştir?

    A)TBMM’de
    B)Misâk-ı Millî’de
    C)Amasya Görüşmesi’nde
    D)Sivas Kongresi’nde



    5. Hazırlık döneminde M. Kemâl, aşağıdakilerden hangisine karşı çıkmıştır?

    A)Millî cemiyetlerin birleştirilmesine
    B)Damat Ferit Paşa Hükûmeti’nin istifasına
    C)Temsilciler Kurulu’nun oluşturulmasına
    D)Mebuslar Meclisi’nin İstanbul’da toplanmasına



    6. M. Kemâl’in Kurtuluş Savaşı’nın başından beri en önemli amacı, millî güçleri birleştirmekti.

    Aşağıdakilerden hangisi bu doğrultuda yapılan çalışmalardan değildir?

    A)Sivas Kongresi’nin toplanması
    B)Direniş cemiyetlerinin birleştirilmesi
    C)Düzenli ordunun kurulması
    D)Balıkesir ve Alaşehir kongrelerinin toplanması



    7. Ankara’nın Millî Mücâdele’de merkez olarak seçilmesinde aşağıdakilerden hangisi etkili olmamıştır?

    A)İlk direniş cemiyetlerinin Ankara’da kurulması
    B)Güvenli bir konumda bulunması
    C)Ulaşım ve haberleşme yönünden elverişli olması
    D)İstanbul’daki gelişmeleri daha yakından izleme imkânı olması



    8. Amasya Genelgesi’nin aşağıdaki maddelerinden hangisi, Kurtuluş Savaşı’nın amaç ve yöntemini ortaya koymaktadır?

    A)Her türlü etki ve denetimden uzak bir kurul oluşturulmalıdır
    B)Sivas’ta bir millî kongre toplanacaktır
    C)Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır
    D)Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikededir



    9. Mustafa Kemâl, ülke bütünlüğümüzün tehlikede olduğunu ilk kez aşağıdakilerden hangisiyle halka açıklamıştır?

    A) Havza Genelgesi
    B) Amasya Genelgesi
    C) Erzurum kongresi
    D)Sivas Kongresi



    10. Kurtuluş Savaşı’nın yöntem ve gerekçesi ilk kez aşağıdakilerden hangisinde belirtilmiştir?

    A) Havza Genelgesi
    B) Amasya Genelgesi
    C) Erzurum Kongresi
    D) Sivas Kongresi



    11. Kurtuluş Savaşı’nın hazırlık döneminde aşağıdaki kongrelerin hangisinde ilk kez geçici bir hükûmet kurulması kararlaştırılmıştır?

    A) Erzurum Kongresi
    B) Sivas Kongresi
    C) Balıkesir Kongresi
    D) Nazilli Kongresi



    12. Millî Mücadele sırasında bazı Osmanlı aydınları kurtuluşu İngiliz mandasında görürken, bazıları da Amerikan mandasını tercih etmişlerdir.
    Aşağıdakilerden hangisinde manda ve himaye ilk kez reddedilmiştir?

    A) Havza Genelgesi
    B) Amasya Genelgesi
    C) Erzurum Kongresi
    D) Sivas Kongresi



    13. I. Havza Genelgesi
    II. Amasya Genelgesi
    III. Sivas Kongresi
    IV. Amasya Protokolü
    V. Erzurum Kongresi
    Yukarıdaki olayların kronolojik sıralaması aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?


    A) I-II-III-V-IV
    B) II-I-V-III-IV
    C) I-II-V-III-IV
    D) II-V-I-III-IV



    14. Manda ve himayecilik aşağıdakilerin hangisinde, bir daha gündeme gelmemek üzere son kez reddedilmiştir?

    A) Amasya Genelgesi
    B) Sivas Kongresi
    C) Amasya Protokolü
    D) Havza Genelgesi



    15. I. İrâde-i Milliye Gazetesi’nin çıkartılması
    II. Batı Cephesi komutanlığına Ali Fuat Paşa’nın atanması
    III. Sivas Kongresi’ne katılan üyelerin seçimle belirlenmesi

    Yukarıdakilerden hangileri, Sivas Kongresi’nde ulusal kararların alınmasını sağlamıştır?

    A) I B) II C) III D) I-II




    Cevaplar: 1-) D 2-) D 3-) C 4-) B 5-) D 6-) D 7-) A 8-) C 9-) B 10-) B 11-) A 12-) C 13-) C 14-) B 15-) C
    centaur likes this.

  5. #65
    Üye
    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    3,509


    ÖMSS – İNKİLAP TARİHi HAZIRLIK SORU VE CEVAPLARI


    1. Mustafa Kemalin ilk görev yeri aşağıdakilerden hangisidir?

    A)Şam B) Sofya C) İstanbul D) Trablusgarp


    2. Kurtuluş Savaşımızın gerekçesi, amacı ve yöntemi nerede belirtilmiştir?

    A) Havza Genelgesi
    B) Erzurum Kongresi
    C)Amasya Genelgesi
    D) Sivas Kongresi


    3. Milli Cemiyetler "Anadolu ve Rumeli Mudafa-i Hukuk Cemiyeti" adı altında nerede bir yönetim altında birleştirilmiştir?

    A) Erzurum Kongresi
    B)Amasya Genelgesi
    C)Sivas Kongresi
    D) Misak-ı Milli


    4. Aşağıdakilerden hangisi Mustafa Kemalin okuduğu okullardan biri değildir?

    A) Harp Akademisi
    B) Selanik Askeri Rüştiyesi
    C) Öğretmen Okulu
    D) Şemsi Efendi Okulu


    5. Aşağıdakilerden hangisi Mustafa Kemalin işgaller karşısındaki düşüncesini ifade eder?

    A) Padişah ve hilafeti korumak
    B) Hep birlikte mücadele ederek yurttan düşmanı atmak
    C) İtilaf devletlerinin isteklerini yerine getirmek
    D) İngiliz ve Amerikalıların himayesine girmek


    6. İzmir'in işgalinden sonra vatanını seven ve kurtarmak isteyen Türk halkı bazı silahlı birlikler oluşturulmuştur. Bu birliklere ne ad verilir?

    A) Düzenli Ordu B) Misak-ı Milli C) Kuva-yi Milliye D) Mebusan Meclisi


    7. Mustafa Kemalin doğduğu şehir bugün hangi ülkemizin sınırları içindedir?

    A) Türkiye B) Arabistan C) ABD D) Yunanistan


    8. Mondros Ateşkes Antlaşmasından sonra izmir ve çevresini hangi devlet işgal etmiştir.

    A) İngiltere B) İtalya C) Fransa D) Yunanistan


    9. I. Dünya Savaşı Avusturya-Macaristan İmparatorluğunun hangi devlete savaş açması ile başlamıştır.

    A) Sırbistan B) Rusya C) İtalya D) Almanya



    10. ‎Aşağıdakilerden hangisi itilaf Devletlerinden biri değildir?

    A) İngiltere B) Fransa C) Almanya D) Japonya



    11. ‎Bulunan yer altı kaynaklarını işlemek amacıyla Cumhuriyet Döneminde kurulan banka aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Sümerbank B) İş Bankası C) Zıraat Bankası D) Etibank



    12. Aşağıdakilerden hangisi Balkan Antantına katılmamıştır?

    A) Romanya B) Bulgaristan C) Yugoslavya D) Yunanistan



    13. Musul Meselesi Türkiye ile aşağıdaki devletlerden hangisinin arasında problem olmuştur?

    A) İngiltere B) Fransa C) İtalya D) Yunanistan


    14. Kurtuluş Savaşımızın amacı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Cumhuriyeti ilan etmek B) Anadoluyu düşman işgalinden kurtarmak

    C) Anadolu halkını örgütlemek D) Hilafet ve saltanatı kaldırmak


    15. Kars Antlaşması
    Moskova Antlaşması
    Ankara Antlaşması

    Yukarıdaki antlaşmaların imzalanmasında TBMM’nin aşağıdaki devletlerden hangisine karşı kazandığı başarılar etkili olmuştur?

    A) Fransa B) İngiltere C) Yunanistan D) İtalya



    Cevap Anahtarı : 1-) A 2-) C 3-) C 4-) C 5-) B 6-) C 7-) D 8-) D 9-) A 10-) C 11-) D 12-) B 13-) A 14-) B 15-) C

  6. #66
    Üye
    Üyelik tarihi
    Dec 2011
    Mesajlar
    37


    Özkan abi Bizi Okula Götür

  7. #67
    Üye
    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    3,509


    ufuq 29 Nisan 2012 ye kadar kısa Yaprak Testleriniz benden...

  8. #68
    Üye
    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    3,509


    SAKARYA İLİ İÇİN DUYURU KONUSU

    ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI ( ÖMSS ) KURSU AÇILMASI VE ADAPAZARI HALK EĞİTİM MERKEZİ TARAFINDAN DÜZENLENMESİ HAKKINDA


    29 NİSAN 2012 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI’NA ( ÖMSS ) YÖNELİK, ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI ( ÖMSS ) KURSU; ADAPAZARI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ’NCE DÜZENLENECEKTİR.


    ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI ( ÖMSS ) KURSUNA YÖNELİK BAŞVURULAR 16 OCAK 2012 PAZARTESİ TARİHİNDEN İTİBAREN; ADAPAZARI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE YAPILACAKTIR.

    ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI ( ÖMSS ) KURS BAŞLAMA TARİHİ; ADAPAZARI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ’NCE 8 ŞUBAT 2012 ÇARŞAMBA OLARAK PLANLANMAKTADIR.


    BAŞVURU ADRESİ : ADAPAZARI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
    BOSNA CADDESİ ( ELECTROWORLD KARŞISI ) NO: 108
    ADAPAZARI / SAKARYA

    SANTRAL TEL : 0 264 277 36 71

    E-MAIL : 194136@MEB.K12.TR

    WEB ADRESİ: Adapazar1 Halk Eitim



    ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI ( ÖMSS ) KURSU ÜCRETSİZDİR

  9. #69
    Üye
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    2


    çok tşk çok faydalı oldu

  10. #70
    Üye
    Üyelik tarihi
    Jan 2012
    Mesajlar
    161
    Sponsor Bağlantılar


    aga bana bu sorular ballı gaymak gıbı gelıyo bı 2senedır ygs ye hazırlandıgımdan galıba xD bi ana yasas sorun yargının konu anlatımlı kıtabını aldım calişiom hayırlısı bakalım ama ygs yı gene ekıyoz S:s

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. ÖMSS'de (özürlü personel alım sınavı) üst yaş sınırı olmayacak
    By gülümse_hayata in forum ÖMSS Sınavı ve ÖMSS Kura Atamaları
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 08-03-2012, 08:50:51
  2. ÖMSS (Özürlü memur seçme sınavı) 2012 nisan ayında yapılacak!
    By YassaX in forum ÖMSS Sınavı ve ÖMSS Kura Atamaları
    Cevaplar: 160
    Son Mesaj: 13-02-2012, 18:12:56
  3. 2012 Yılında yapılacak özürlü memur sınavı (ÖMSS) hakkında bilgi.?
    By enes1993 in forum ÖMSS Sınavı ve ÖMSS Kura Atamaları
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 13-02-2012, 12:26:50
  4. İlkokul mezunları özürlü memur sınavına (ÖMSS) giremez mi?
    By DİSABİLTY in forum ÖMSS Sınavı ve ÖMSS Kura Atamaları
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 03-01-2012, 00:05:57
  5. LYS-2 ve LYS-3 soru ve cevapları açıklandı
    By Fırtına in forum Eğitim Dökümanları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29-06-2011, 12:32:31

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
© 2010 - 2014 Engelliler.gen.tr. Her Hakkı Saklıdır. 5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. İçerikle ilgili şikayetlerinizi admin[@]engelliler.gen.tr e-posta adresinine iletiniz.