Engelliler.Gen.Tr Forumları Sitesine Hoşgeldiniz.
Sayfa 16 Toplam 17 Sayfadan BirinciBirinci ... 614151617 SonuncuSonuncu
Toplam 161 adet sonuctan sayfa basi 151 ile 160 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree12Likes

Konu: ÖMSS (Özürlü memur seçme sınavı) 2012 nisan ayında yapılacak!

Kategori Yöneticisi

Rica Ederim omar009

Üye
    Merhaba,

Ben %55 engelliyim.Engelimin büyük bir kısmını görme kaybı oluşturuyor diğer kısmını ise pskolojik bir rahatsızlığım oluşturuyor. Ben de sınava girmek istiyorum ama hangi kategoriden gireceğim nerden öğrenebilirim.İşitme ,konuşma ve ortapedik ,bedensel zihinsel engel grubuna girmeyeceğim herhalde ama görme engelim var ,ne yapmam gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

Kategori Yöneticisi
    Efe Özdemir ; Bazı Raporların ( Çoğunlukla Yeni Olanların ) Arka Sayfasında Kişinin Özür Grubu Bölümü yer alıyor ve orada işaretleniyor..Sanırım sizin Raporunuzda Kişinin Özür Grubu Kısmı yok.. Ön Tarafta Teşhis Bölümünde Görme Özürünüzun Rapor Oranı Sanırım Pskiyatri Özrünüzden daha fazla.. Hangi Özrünüz daha fazla ise o gruba dahil oluyorsunuz.Ayrıca Sınav Klavuzu daha yayınlanmadı, yayınlandığında bu konuda da bir iki madde olacaktır.... Zaten 20 Şubat 2012 Tarihinde Başlayacak olan ÖMSS Başvurularında, Başvuru merkezlerine bir uzman olacak ve sizin Raporunuza göre başvuru kabul edilecektir, orada Özür Grubu konusunda da yardımcı olacaklardır... Aşağıda ise Mezuniyet ve Özür Grupları ayrılmış bir şekilde tarafınıza sunulmuştur...

Efe Özdemir ; Akıl Sağlığı konusunda sıkıntı yapmayın..Şu anda devlette Şizofreni teşhisi olan , Özürlü Memur olarak istihdam altına alınmış tanıdıklarım var.. Sadece durum şu ; Siz ÖMSS ye girdikten sonra diyelim ki 80 aldiniz ve tercih yaptiniz atandiniz...Atandiktan sonra; atandiğiniz kurumdan 5 kişilik bir komisyon karşisina cıkacaksınız.. O nedenle Tercih edip atandiğiniz bolumu secerken cok dikkatli olmalisiniz.. O yuzden " Çalıştırılamayacağı İşlerin Niteliği " bölümü var , dolu ise, orada yazanlara gore uygun bir iş secmelisiniz..Pskiyatri sorununuz da olduguna gore; insiyatif gerektiren, sorumluluk gerektiren, zihnen ağır işleri tercih etmemelisiniz..

ÖMSS- Orta öğretim aşağıdaki 4 Özür Grubu içerisinde;
    ÖMSS-Ön Lisans aşağıdaki 4 Özür Grubu içerisinde;
    ÖMSS- Lisans aşağıdaki 4 Özür Grubu içerisinde;
    1. Genel Özürlüler (Ortopedik Özürlüler, Süreğen (kronik) hastalıklara
    sahip özürlüler, Ruhsal ve Duygusal Özürlüler, Dil ve Konuşma
    Özürlüler, vb.)
    2. Görme Özürlüler (Genel özürlüler ile aynı testi almalıdır)
    3. İşitme Özürlüler
    4. Zihinsel Özürlüler
    Ayrı sınıflarda eğitimleri gerçekleştirilecektir.
    Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
    (ÖSYM) tarafından 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacaktır. ÖMSS Başvuru Tarihi de 20 Şubat 2012 Tarihinde başlayacaktır..

NOT : Efe Özdemir; Aynı sorunuzu bana mail olarakta gönderip, sormuşsunuz.. Mailinize de bu sorunun cevabını gönderdim.. Saygılarımla...

Üye
    selamün aleyküm,bi konuda fikrinizi alacaktım. ben ortaokul mezunuyum bu sınava girecekmiyim ?

Üye
    Çok teşekkür ederim ilginiz için..

Kategori Yöneticisi
    Efe Özdemir ; Rica Ederim ...

Kategori Yöneticisi
    Alıntı farfan42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamün aleyküm,bi konuda fikrinizi alacaktım. ben ortaokul mezunuyum bu sınava girecekmiyim ?
    Aleyküm Selam; farfan42 http://engelliler.gen.tr/f58/ozurlu-...-cevabi-12063/ --> Bu Link'te ÖMSS ile İlgli Tüm Sorularının Cevabını bulabilirsin.. Ben aynen senin sorunu ve cevabını kopyaliyorum:

Soru: 14-) İlköğretim Mezunları'nın ( İlkokul ve Ortaokul ) NOTER HUZURUNDA KURA İLE ATAMASI NASIL OLACAK ?

Cevap: İlköğretim Mezunları ( İlkokul ve Ortaokul ) ÖMSS Başvuru süreleri içerisinde Başvuru yapacaklar, ancak Sınava girmeden Noter Huzurunda KURA ile atanmayı bekleyeceklerdir ...c) Kura, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesine göre Devlet memuru olabilmek için aranan asgari eğitim şartını haiz eğitim veren kurumlardan mezun olan özürlülerden kamu kurum ve kuruluşlarına tercihlerine göre yerleştirileceklerin tespiti amacıyla noter huzurunda yapılır. Kura çekimini, kura için başvuruda bulunan adaylar da izleyebilir. ..ÖMSS 'ye Başvuracak ilköğretim mezunları ilk etapta ÖMSS başvuru formunu doldurup diğer evraklar kimlik sağlık raporu sertifika ÖMSS başvuru bürölarına vereceklerdir daha sonra başvurunuz onaylandıktan bir süre sonra tercih kılavuzları yayınlanacaktır bu tercih kılavuzuna göre çalışmak istediğiniz kurumları kura başvuru belgesinde seçerek doldurup ilgili merkeze vermek suretiyle kuraya tabi olacaksınız.noter huzurunda bilgisayar ortamında yapılacak kura sonucu işe yerleştirileceksiniz ÖMSS için SINAV KLAVUZU daha yayınlanmadı, yayınlanmasını bekleyip cevaplara net olarak ulaşacağız...

SOnuc olarak farfan42; ÖMSS ye başvurular 20 Şubat 2012 Tarihinde başliyor.Siz başvurunuzu yapiyorunuz, ancak Sınava girmeden KURA ile atanmaya çalışıyorsunuz..Saygılarımla

Üye
    Eyvallah çok sağolun allah razı olsun verdiğiniz bilgiler harika...

Kategori Yöneticisi
    farfan42 ; Rica Ederim... Sınav Klavuzu yayınlanana kadar, elimizden geldiği kadar tüm engelli kardeşlerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz.. ALLAH Hepimizden Razı Olsun...

Üye
    Amin ecmain eyvallah...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)