Engelliler.Gen.Tr Forumları Sitesine Hoşgeldiniz.
Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci ... 234
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 34 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree2Likes

Konu: ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) Mart'ta: 20 bin engelli atanacak

Üye

ömss

merhaba ben şimdi üniversite 3.sınıfa gidiyorum. seneye mezun olacam. fakat ben bu sene ömss sınava girecem. lise mezunu olarak mı girecem. lise mezunları sınavı kazanınca hizmetli mi yoksa memur mu oluyor? şimdi lise mezun olarak sınava girdim diyelim üniversiteyi bittikten sonra yükselme var mı? cevap verirseniz sevinirim. geleceğimi karatmak istemiyorum....

Kategori Yöneticisi
    Fatih Bey, ÖMSS 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak... ÖMSS için Sınav Klavuzu daha yayınlanmadı... Onun için vereceğim cevap, geçmiş yıllardaki sınav uygulamaları sonucundaki yorumlarım olacaktır... Geçmiş dönem bazı sınavlarda şu şekilde uygulama olmuştu :Üniversite 3. sınıfta olduğunuz için okulunuzdan alacağınız " 2 yıllık geçici Ön Lisans Belgesi " sonucunda Ön Lisans Mezunu gibi ÖMSS ye girme ihtimaliniz olabilir.. Ancak bu söylediğim benim yorumumdur.. Sınav Klavuzu Şubat ayı başlarında yayınlanacak, sıkı sıkıya takip etmenizde fayda var.. Olaki Ön Lisans Mezunu olarak ÖMSS ye giremediniz, lise mezunu olarak girdiniz; Alacağınız Puana göre, il ve meslek tercihinizi siz kendiniz yapacaksınız..Lise Mezunu illa hizmetli kadrosuna atanacak degil. Puna ve tercihe göre , merkezi yerleştirme yapılacaktır.. İşte bu ve buna benzer bir cok soru işareti var, bunların cevaplanması Sınav Klavuzu yayınlanması neticesinde olacaktır.. ÖMSS tarihinde ilk kez yapılan bir sınavdır, o nedenle bir çok belirsizlik mevcuttur... 3 EKIM 2011 tarihinde ÖMSS Yönetmeliği yayınlandı, link'te size Yönetmeliği veriyorum, okumanızı tavsiye ederim : Ba
    Fatih Bey olaki Lise Mezunu olarak ÖMSS'ye girdiniz ve atandınız.. Tabiki Lisans Mezunu olduğunuzda Özlük Haklarınız daha da iyileşecektir.. Ancak Üniversite de okuduğunuz bölümle ilgili bir iş yapma imkanınız olmayabilir, bilginiz olsun.. O konular daha ileride karşılaşılacak konulardır... Sitemizden Kamu Kurumlarına Engelli Personel Alımı başlıklarını takip etmenizde fayda var.. Ayrıca güncel gelişmeleri yine sitemizden takip edebilirsiniz ...Saygılarımla ...

Üye
    Ben lisans mezunuyum,lisans mezunlarının şansı diğerlerine göre daha azdır veya daha çoktur diyebilir miyiz? Ayrıca benim elimde hem önlisans diploması var hemde lisans diploması var bu bana bir avantaj sağlar mı?

Kategori Yöneticisi
    hunter bey, öncelikle Lisans Mezuniyeti ÖMSS de en avantajlı grup diye düşünüyorum.. Nedeni ise Lisans Mezunu Engelli Sayısı ile Lise Mezunu engelli sayısını karşılaştırırsak, ikisine de ayrılacak kontenjan yakın olduğu düşünüldüğünde , Lisans Mezunu engelli Sayısı daha az olacağından avantaj daha fazla lisans mezununda olacaktır..Ben mesela Sağlık Bakanlığı 2010 yılında Sayılara ulaştığımda örnek bir ilde 10 Lisans Mezunu mevcut, 40 a yakın Ön Lisans, 200 Civarinda da Lİse mezunu.. Alınacak kişis sayısı aynı olunca, karşılaştırma yapıldığında büyük bir avantaj söz konusu olacaktır... Lisans, Ön Lisans a göre de avantajlıdır, aynı mantıkla yola çıkarsak

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)