Engelliler.Gen.Tr Forumları Sitesine Hoşgeldiniz.
Sayfa 1 Toplam 10 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 98 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree14Likes

Konu: ÖMSS Sınav Tarihi Kesin Olarak Belli mi ?

Üye

ÖMSS Sınav Tarihi Kesin Olarak Belli mi ?

ÖMSS sınavında İlköğretim mezunları kuraya tabi oluyor derken biraz acabilirmisiniz Sayın yöneticim.%40 Raporumuz var ilköğretim son sınıfta tek matematik dersimiz kaldı. Kadro ve Sınav tarihi hakkındada bilgi verirseniz Seviniriz Sayın yöneticim. Aklımızda kalan sorular bunlar Şimdiden Teşekkür ederiz

Yöneticinin Notu: 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacaktır.
    Kaynakca:

Konu Halil Yılmaz tarafından (12-29-2011 Saat 13:59:21 ) değiştirilmiştir.

Kategori Yöneticisi
    Öncelikle ÖMSS Yönetmeliğinin 3 EKIM 2011 yayımlandığını ifade etmek isterim ve link'teki Yönetmeliği mutlaka okuyun : ---> Ba

İlköğretim son sınıfta diyorsunuz yani eski sistem de Ortaokul Mezunu olacaksınız, matematik dersinizi verirseniz. Yukarıda verdiğim link'te de yaziyor, İLköğretim mezunları ÖMSS'de Noter Huzurunda Kura'ya Tabi olup, atanmayı bekleyeceklerdir. Lise, Ön Lisans, Lisans Mezunları ise ÖMSS'de Sınav Sonucunda Atanmayı bekleyeceklerdir. Bu konuların hepsi şu anda Hazırlanmakta olan Sınav Klavuzunda ( Sınav Yönetmeliğinde ) net ve kesin bir şekilde yer alacaktır, Sınav Başvuru yerleri ve zamanları yine bu klavuzda yer alacaktır. En son Bakan Fatma ŞAHİN'in açıklamalarına göre ÖMSS Tarihi Mart 2012 olarak ifade edilmiştir. ÖMSS Sıkça Sorulan Sorular Başlığı altında ve diğer ÖMSS Başlıklarını okursanız tum gelismeler yer almaktadır: Link'i :

http://engelliler.gen.tr/f58/omss-oz...sorular-10631/

Konu ozkancey tarafından (01-01-2012 Saat 19:11:54 ) değiştirilmiştir.

Üye
    Çok Teşekkür Ederim Sayın yöneticim İyi Çalışmalar

Kategori Yöneticisi
    Rica Ederim Fazli Bey, Saygılar..

Üye
    iyi akşamaar ben yeni üyelerizdenim ömss le ilgili bir sorum olcaktı yöneticiye diger sınavlarda oldugu gibi ömss de 3 yanlş bir dogruyu götürüyormu hiç kımse bu soruyu sormamıs özelikle bunu sormk icin aranıza katıldım baraj varmı ömssde

Üye

ömss

iyi akşamaar ben yeni üyelerizdenim ömss le ilgili bir sorum olcaktı yöneticiye diger sınavlarda oldugu gibi ömss de 3 yanlş bir dogruyu götürüyormu hiç kımse bu soruyu sormamıs özelikle bunu sormk icin aranıza katıldım baraj varmı ömssde

Üye
    benim soruma yetkili birisi cevp yazsa iyi olur lütfen

Kategori Yöneticisi
    çiçek öncelikle aramıza hoşgeldiniz diyorum... ÖMSS daha önce örneği olan bir sınav olmadığı icin sorduğunuz sorunun cevabı net olarak belli değildir. Ancak diğer sınavlarda genelde 4 yanliş bir doğruyu götürür.. Örnek: YGS - LYS - KPSS .. ÖMSS 'yi de yüksek bir ihtimal ÖSYM düzenleyeceğini tahmin ediyoruz. ÖSYM 'nin yaptığı sınavlarda genelde 4 Yanlış 1 doğruyu götürüyor..Ayrıca önceki Özürlü Personel Sınavlarında da cevap şıkları 4 şıklıdır.ÖMSS de bununda değişebilme ihtimali olabilir. Benim kişisel yorumum da 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceği yönündedir. Bunu ne zaman net olarak öğrenebiliriz: Sınav Klavuzu ( Sınav Yönetmeliği ) Yayımlandığında... Ocak 2012 başlarında yayımlanacağını düşünüyoruz.. Sınav Klavuzu yayımlanınca; Sınav Tarihi, Başvuru Tarihleri, Sınav Konuları, Cevap Şıkları kaç şıklı, Hangi Raporların ÖMSS ye girebileceği vs vs daha bir sürü konu... ÖMSS'de şu anda bir baraj sözkonusu değildir. Sınav Şu şekilde düzenlecektir : Lise - Ön Lisans - Lisans Mezunlari, mezuniyet acisindan 3 kategoriye ayrılacaklar ve onlarda kendi içlerinde İşitme - Görme - Konuşma - Ortopedi - Zihinsel şeklinde gruplara ayrilip, herkes kendi ait olduğu grubun sorularını çözecektir ve haksız rekabet olmamaş olacaktır... Eğer baraj da olacaksa bu yine Sınav Klavuzunda belirtilecektir... Elimizde tek somut döküman 3 EKIM 2011 Tarihinde Yayımlanmış Olan ÖMSS Yönetmeliğidir. Link'te veriyorum, incelersiniz : Ba

mevce, gulay_06, firdevs and 1 others like this.

Üye

teşekürler

:açıklamınız için cok teşekur ediyorum şu ömss bir olsada stresten bi kurtulsaydım inş.20bin kişinin aradan iş sahibi olarak yer alırım ömssye sanırım szde gircksnz sanırm her ilde açılcakmış sınav ayrıca bır sorum daha olcak şu an herhangi bir işte çalışıyor olan bir engellininde ömssye girme sansı varmıdır

Üye
    özkan bey çok teşekürler umarım rapor engelline flan takılmam

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)