Engelliler.gen.tr Platformu Sitesine Hoşgeldiniz.
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 27 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree8Likes

Konu: Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Hakkında; En Çok Sorulan 15 Soru ve Cevabı

  1. #1
    Üye

    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    3,519

    Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Hakkında; En Çok Sorulan 15 Soru ve Cevabı

    Sponsor Bağlantılar


    Arkadaşlar 17 Şubat 2012 Tarihinde Yayınlanan SINAV KILAVUZU Sonucunda; Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Hakkında En Çok Merak Edilen Soru ve Cevaplar, SINAV KILAVUZUNA GÖRE GÜNCELLENMİŞTİR...



    Soru: 1-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Ne zaman Yapılacak ?
    Cevap: ÖMSS 29 Nisan 2012 *Pazar günü Saat: 10:00 yapılacaktır.*



    Soru : 2-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Başvuru Tarihleri Nedir ?

    Cevap: ÖMSS’de Sınava Girecekler 20 Şubat 2012 *- 2 Mart 2012 Tarihleri arasında başvurlarını yapacaklardır. ÖMSS’de Kura’ya tabi olanlar ise 15 Mayıs 2012 – 24 Mayıs 2012 tarihlerinde başvurularını yapacaklardır.



    Soru: 3-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) için " SINAV KLAVUZU " yayınlandı mı ? Sınav Kılavuzuna Nasıl Ulaşabiliriz ?

    Cevap: ÖMSS için Sınav Kılavuzu 17 Şubat 2012 tarihinde yayınlandı. Sınav Kılavuzuna diğer yardımcı bilgilere bu Link’ten ulaşabilirsiniz : http://www.osym.gov.tr/belge/1-13286...bilgileri.html



    Soru: 4-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) 'nı Hangi Kurum Yapacak ? ÖMSS'de Kaç Soru Olacak? Hangi Testlerden Kaç Soru Sorulacak? Cevap Seçenekleri kaçlı olacak? Yanlış Cevaplar, Doğruları Götürecek mi ?

    Cevap: Özürlü Memur Seçme Sınavı'nı ( ÖMSS ) , ÖSYM tarafından yapılacaktır. Testlerde Cevap Seçenekleri 5’li olacaktır. Adayın Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılacaktır, yani 4 yanliş 1 doğruyu götürecektir.

    ÖMSS’ DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI

    Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
    1) Türkçe 15
    2) Matematik 15

    Genel Kültür Testi Soru Sayısı
    1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
    2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
    3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
    4) Türkiye Coğrafyası 5
    5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6

    TOPLAMDA 60 ADET SORU SORULACAKTIR..



    Soru: 5-) İlköğretim , Ortaöğretim , Yüksek Öğretim Mezunlarının Özürlü Memur Seçme Sınavı'na ( ÖMSS ) Girişleri Nasıl Olacaktır ?

    ÖMSS’YE; Ortaöğretim Kurumlarından, Yükseköğretim Programlarından Mezun Olan veya ÖMSS’NİN Yapıldığı Yıl İtibariyle Mezun Olabilecek Durumda Olan Özürlü Adaylar Başvuracaklardır. Bu Adaylar Sınava GİRECEKLERDİR.

    KURAYA; İlköğretim/İlkokul/Ortaokul Mezunu Olan veya ÖMSS’NİN Yapıldığı Yıl İtibariyle Mezun Olabilecek Durumda Olan Özürlü Adaylar Başvuracaklardır. Bu Adaylar Sınava GİRMEYECEKLER, Sadece KURAYA Katılmak İçin Başvuru Yapacaklardır.



    Soru: 6-) 3 EKİM 2011 tarihinde yayımlanan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS ) Yönetmeliği'ne nasıl ulaşabiliriz ?

    Cevap: 3 EKİM 2011 Tarihinde yayımlanan ÖMSS Yönetmeliği Link'tedir:

    http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20111003-7.htm



    Soru: 7-) En Son Yayımlanan 14 OCAK 2012 Tarihli ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİĞİ ile 14 OCAK 2012 SAKATLIK ORANI CETVELİ'ne Nasıl Ulaşabilirim ?

    Cevap: 14 OCAK 2012 Tarihli ÖZÜRLÜ Raporları ile İlgili Yönetmelik LİNK’i : Sağlık Raporlarıyla İlgili 14 Ocak 2012 Tarihli Yönetmelik

    14 OCAK 2012 Sakatlık Oranı Cetveli Link'tedir : Sakatlık Oranı Cetveli



    Soru: 8-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) 'na girebilmek için Özürlü Sağlık Kurulu Raporum Hangi Tarihli ve Nasıl Olmalıdır ?

    2. B A Ş V U R U
    2.1. BAŞVURU KOŞULLARI


    ÖMSS ve kuraya; 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu özürlü sağlık kurulu raporları ile belirlenmiş olan adaylar başvurabileceklerdir. Özürlü sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az özürlü olduğu belirtilen adaylar ÖMSS ve kuraya başvuramazlar.

    Herkesin aklına bu madde takılıyor.. Ancak Yönetemelik Hükümlerine Uygun deniyor... ONun haricinde;

    14 Ocak 2012 Yönetmeliğinde :
    Kazanılmış haklar


    " MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez. "

    Yani burada % 40 ve üzeri Özürlü Raporu olan herkes bu sınava başvurabilir mantığı cıkıyor..

    SÜRELİ RAPORLAR : Rapor sürekli değilse ve Özürlü Raporu Süresi, Sınav Tarihini kapsıyorsa yine sınava girebilirler.



    Soru: 9-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Kursuna Katılmazsam, ÖMSS'ye Başvuramaz miyim ? ÖMSS' de ; alt yaş ve üst yaş sınırı var mıdır ?

    Cevap: ÖMSS Kursuna katılmayanlarda, katılanlarda rahatlıkla ÖMSS'ye Başvuru yapabileceklerdir... ÖMSS Kursuna katılmak zorunlu değildir... ÖMSS'de alt yaş sınırı 18 olurken, herhangi bir üst yaş sınırı yoktur...



    Soru 10-) 29 Nisan 2012 Tarihinde yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Sonucunda Atandıktan Sonra Mülakat Var mıdır ? ve İçeriği Nedir ?

    Cevap: 3 EKİM 2011 Tarihinde Yayımlanan ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK MERKEZİ SINAV VE KURA USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİĞİ'NDE Adayların başvurmaları ve atanmaları;

    MADDE 17 ‒ (1) Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, atanmak üzere Tercih Kılavuzunda yazılı olan belgeler ile birlikte süresi içinde başvurur.
    (2) Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmeye ilişkin olarak atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder.

    ÖMSS Sonunda atandıktan sonra, Atandığınız Kurumun 5 kişilik komisyonuna gireceksiniz.. Burada Atandığınız Kurumda yapacağınız iş ile Özürlü Sağlık Kurulu Raporunuzda yer alan özrünüz ve " Çalıştırılamayacağı İş Alanları " bölümünde yazanla ,karşılaştırma yapılıp, Engelli Adayın işe uygun olup olmadığı kararı verilecektir.. Örnek : Adayın " Çalıştırılamayacağı İş Alanları " bölümünde " Duymayı Gerektiren İşlerde Çalışamaz " ibaresi var diyelim.. Adayda tercih formunda yer alan cok ay bir işi tercih etti.. Tercih ettiği işte Telefonla konuşması gerekli zamanlar olursa bu durum uygunluk açısından olumsuz bir durumdur...



    Soru 11-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) ‘na Başvuru Adımları Nelerdir?

    Cevap:a) Aday Başvuru Formunun Çıktısını http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59219...vuru-formu.pdf *internet adresinden temin ederek, tükrnmez ya da dolmakalemle dolduracaksınız.

    b) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Bağlı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine gidir," Ön Kabul ve Taahhüt Beyanını " dolduracaksınız ( LİNK : http://engelliler.gen.tr/f58/omss-ba...resleri-12294/ )

    c) Sınav Kılavuzunda yazan Bankalardan birine 25 TL Sınav Ücretini yatırıyorsunuz.

    d) http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59220...merkezleri.pdf Bu adreste belirtilen ÖSYM Başvuru Merkezlerine giderek, gerekli belgeleri ibraz ettikten sonra başvurunuz tamamlanıyor…



    Soru: 12-) Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi’nin ÖMSS için Yaptığı açıklamada; “. Raporda mutlaka 'aslı gibidir' kaşesi bulunmalı. Buna çok dikkat edilmeli. “ Sözleriyle Özürlü Raporu Hususunda Ne Anlatmak İstemiştir ?

    Cevap: Aylin Çiftçi'nin demek istediği şudur : Rapor Fotokopisi ile işlem yapılamaz, Raporun Aslı elinizde yoksa; Hastanden ASLI GİBİDİR Kaşeli bir nüshası olmali, oda yoksa Noterden Onaylı Bir Örneği olmalıdır.. Eğer Raporunuzun ASLI elinizdeyse , hic bir sorun yok, başvuruya gidebilirsiniz…



    Soru: 13-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) ‘na ikametgah Adresim dışında bir ilde girebilir miyim ? Bunun istisnaları var mıdır ?

    Cevap : ÖMSS’ye ve kuraya başvuracak adaylar öncelikle, kendileri için belirtilen tarihlerde, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr/ana-sayfa/1-0/20120220.html İnternet adresinde yer alan Aday Başvuru Formunun bir çıktısını edinerek dolduracaklar ve gerekli belgelerle birlikte kendi adres ilinde bulunan (varsa ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne şahsen başvurarak ilgili görevliler ile görüşeceklerdir. Adres ili KKTC veya yurt dışı olanlar istedikleri bir ildeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvuracaklardır.
    Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) ‘na ikametgah Adresiniz dışında bir ilde giremez siniz...



    Soru: 14-) Adayların, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne giderken Hangi Evrakları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir ?

    Cevap:
    a) ÖMSS Aday Başvuru Formu
    b) Yürürlülükte Olan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu belirtilen özürlü sağlık kurulu raporları
    c) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava başvurduğu öğrenim
    düzeyinden mezun olabileceğini gösterir resmî belge)
    d) Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı,
    pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)
    e) İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme özürlü olan adayların bu durumunu gösterir resmî
    belge/belgeleri
    f) Varsa; 2006 yılından sonra mezun olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan zihinsel özürlü adayların, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) raporları, mezun olacakları/oldukları zihinsel özürlülere ait okul diplomaları/öğrenim durumlarını gösterir resmî belge (Sadece kura ile yerleştirmeye katılacak adayların, varsa bile, bu belgelerini İl Müdürlüklerine getirmeleri gerekmemektedir.)



    Soru: 15-) Adayların ÖSYM Başvuru Merkezine giderken Hangi Belgeleri yanlarında bulundurmaları zorunludur ?

    Cevap:
    a) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden alınmış aday ve görevli
    tarafından imzalanmış mühürlü Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi
    b) Doldurulmuş ÖMSS Aday Başvuru Formu
    c) Özürlü sağlık kurulu raporunun fotokopisi (Fotokopi ÖSYM Başvuru Merkezine teslim
    edilecektir.)
    d) Sınavda yanında insülin pompası bulunacak şeker hastası adayların, şeker hastası
    olduğunu belirtir raporları
    e) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava başvurduğu
    öğrenim düzeyinden mezun olabileceğini gösterir resmî belge)
    f) Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası
    bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)
    g) Başvuru/sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu


    Bu bilgiler, Ozkancey (Özkan Ceylan) Tarafından " http://engelliler.gen.tr/ " " http://haber.engelliler.gen.tr/ " sitesi için hazırlanmıştır. Kaynak gösterilmeden başka yerde yayınlanamaz.

    Konu YassaX tarafından (20-02-2012 Saat 22:27:36 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Üye

    Üyelik tarihi
    Jan 2012
    Mesajlar
    36


    teşekkürler özkan bey ...

  3. #3
    Üye

    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    3,519


    Rica Ederim Esra Hanım ...

  4. #4
    Üye

    Üyelik tarihi
    Jan 2012
    Mesajlar
    161


    tesekkurler bizi aydınlattıgını için bu konularda

  5. #5
    Üye

    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    3,519


    egribey Rica Ederim, faydalı olduysam ne mutlu bana ...

  6. #6
    Üye

    Üyelik tarihi
    Jan 2012
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    61


    ÖMSS sınavına girmek için ÖMSS kursuna gitmek zorunlumudur?

  7. #7
    Üye

    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    3,519


    murat1071 yukarıda yazmış olduğum ÖMSS ile ilgili En Çok Sorulan 15 Soru ve Cevabın içerisinde 10. soru sizin sorunuzla aynı ..Bende Aynı Soruyu ve Cevabı buraya kopyalıyorum :

    Soru: 10-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Kursuna Katılmazsam, ÖMSS'ye Başvuramaz miyim ?

    Cevap: ÖMSS Kursuna katılmayanlarda, katılanlarda rahatlıkla ÖMSS'ye Başvuru yapabileceklerdir... ÖMSS Kursuna katılmak zorunlu değildir.

  8. #8
    Editör

    Üyelik tarihi
    May 2010
    Bulunduğu yer
    Kırşehir
    Mesajlar
    4,957


    Özkan eline sağlık inanılmaz kıymetli bir çalışma ortaya çıkartmışsın bu sınava girecek kişiler için inanılmaz değerli bir çalışma olmuş mutlak suretle faydalı olacaktır.

  9. #9
    Üye

    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    3,519


    Mehmet Kardeşim Rica Ederim... 4-5 aylık süreçte ÖMSS Konusunda Bizim sitede olsun, diğer yorumlar olsun en çok soru olarak rastladığım başlıkları Sınav Klavuzu Yayınlanana kadar, dilim döndüğünce yorumlamaya ve cevaplamaya çalıştım..Umarım ÖMSS'ye Hazırlanan Tüm Engelli Kardeşlerime Faydası Olur..

  10. #10
    Üye

    Üyelik tarihi
    Jan 2012
    Mesajlar
    1
    Sponsor Bağlantılar


    özkan beye vermış oldugu bılgılerden dolayı çok teşk ederım elınıze saglık gercekden çok yararlı bılgılere ulaşdık sıızn sayenızde çok teşk

 

 

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. ÖMSS ( Özürlü Memur Seçme Sınavı ) Konusunda Sıkça Sorulan Sorular
    By YassaX in forum ÖMSS Sınavı ve ÖMSS Kura Atamaları
    Cevaplar: 130
    Son Mesaj: 27-03-2012, 13:35:41
  2. ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınav) Hazırlık: Soru Örnekleri ve Cevapları
    By YassaX in forum ÖMSS Sınavı ve ÖMSS Kura Atamaları
    Cevaplar: 120
    Son Mesaj: 26-03-2012, 12:48:42
  3. ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) Mart'ta: 20 bin engelli atanacak
    By gülümse_hayata in forum ÖMSS Sınavı ve ÖMSS Kura Atamaları
    Cevaplar: 33
    Son Mesaj: 31-01-2012, 19:22:51
  4. Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda ( ÖMSS ) Soru Sayısının 100 Adet Olması Hakkında
    By YassaX in forum ÖMSS Sınavı ve ÖMSS Kura Atamaları
    Cevaplar: 23
    Son Mesaj: 20-01-2012, 21:36:15
  5. 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS)Sınav Takvimi
    By gülümse_hayata in forum ÖMSS Sınavı ve ÖMSS Kura Atamaları
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 14-01-2012, 00:07:53

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
© 2010 - 2014 Engelliler.gen.tr. Her Hakkı Saklıdır. 5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. İçerikle ilgili şikayetlerinizi admin[@]engelliler.gen.tr e-posta adresinine iletiniz.