1800 prim günü erken emeklilik için yeterli mi?

Merhaba,

20.04.2008 yılında ilk işime başladım ve başladığımda %50 raporum vardı.Kas hastasıyım,ilerleyen bir türü ve çalışırken hastalığın ilerlemesine sebep oldum.6 ay önce raporum %68'e çıkarıldı. 09.2010 yılında bu işten ayrılıp yaklaşık 3 ay önce yeni bir işe girdim. Toplamda 900 gün primim ve birikmiş 35.000 kazancım var. Hastalığım çalışmaya başladıktan sonra ilerlediği için 1800 güne ulaşınca malulen emekli olabiliyor muyum? Bir de bunun bir hesaplama cetveli var mı?Teşekkürler.
 
normal şartlarda 10 yıl geçmesi ve 1800 primlerin tamam olması gerekiyor.
Ancak çalışmayı güçleştiren bu durumda iseniz yıla bakmaksızın 1800 gün prim yetiyor.
Başka türlüsü yok
 
Teşekkürler bilginiz için. Bu 10 yıllık süreci duymuştum ama raporumda ağır özürlü ibaresi yer alıyor,sanırım 1800 günü doldurup tekrar çalışamaz raporu alırsam bu 10 yıllık süreç gözardı edilebilir.
 
Tamam sorun yok. en az %60 rapor alır ve artık çalışamayacağınızı belgelerseniz işlem tamam..

ha bu arada defterdarlığa gitmişmiydiniz?
 
Süper, şuan da bile raporum %68 zaten, bir de ortalama 2,5 sene sonradan bahsediyorum ama erkenden bilerek ona göre yolumu belirlemek istedim.Tekrar teşekkürler.
 
Son birşey daha normal emekliliğe göre daha az emekli maaşı alınır biliyorum ama bunun hesaplanması ile ilgili bilginiz var mı?
 
Malulen emeklilikle normal emeklilik arasında daha doğrusu engelli emekliliği arasında maaş açısından dikkate alınacak kadar bir fark yok. Malulen emekli olmaya bakın derim. En iyi emeklilik en erken olunan emeklilidir...:)
 
Geri
Üst