2001 tarihli raporla ÖMSS sınavına girebilir miyim?

bekir3734

Üye
Üye
Katılım
Ocak 21, 2012
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Merhaba ben 2001 yılında 11 yaşında iken tek gözüm doğuştan göremediği için %40 oranlı sürekli ibareli sağlık raporu aldım. O zaman bu raporu İETT otobüslerine ücretsiz binmek için almıştık. Yaşımın küçük olması itibariyle raporda çalışabilir/çalışamaz ibaresi bulunmuyordu. Çalışma gücü kaybı %40 yazıyordu. Gazi üniversitesi 4. sınıf öğrencisiyim ve bu yıl okulum bitecek. Nisan sonunda yapılacak ÖMSS sınavına gireceğim. Kazandığım taktirde veya üniversite bittikten sonra kamu veya özel sektörde bir işe gireceğim zaman raporum geçerli olu mu? yeni rapor isterler mi? (Askerlikten muaf edildim ve geçen yıl ehliyet aldım ve ehliyetimde monoküler-ticari kullanamaz yazıyor.) Benden yeni rapor isterlerse ve alamazsam ben sağlam mıyım? engelli miyim? :D Devlet burada çelişmiyor mu?
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,505
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
2001 tarihli tarihli rapor güncelliğini kaybettiği gerekcesiyle kabul edilmez. Güncel rapor almalısın.
 

bekir3734

Üye
Üye
Katılım
Ocak 21, 2012
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
1 ay önce Ankara'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda çalışan bir memura da sordum ben bu soruyu raporumda sürekli yazdığı için yeni rapor almana gerek yok dedi ancak ben çalışabilir/çalışamaz ibaresinin olmadığını söylemedim kendisine bir kuruma girerken raporumda çalışabilir/çalışamaz ibaresinin olmasını isterler mi?
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
bekir3734 öncelikle 2001 tarihli raporunuz 1998 yilinda yayinlanan Özürlü Raporlariyla ilgili Yönetmeliğe istinaden almissin. 13 yillik bir yonetmelik. Uzerine 3 tane yonetmelik yayinlandi. Bu raporunla ÖMSS ye girebilir misin sorusunun kesin cevabi; Sınav Klavuzu yayinlandiginda belli olacaktir. Yorumumu sorarsan ben girebileceğin dusuncesindeyim.. Yalniz, diyelimki ÖMSS ye girdin, atandin. Ondan sonra atandigin kurum " Calistirilamayacaği İş Alanlari " kisminin dolu olmasini isteyecektir, o konuda sorun yaşama ihtimalin yuksek.. Ayrica ataninca, 5 kisilik bir komisyonun karsisina mulakata cikacaksin; özürün ve atandigin ise uygunlugunu sorgulayacaklar... Son bisey: son sinifta oldugunuzu soylediniz. O konuda da bir madde de Sinav Klavuzunda yazabilir... Belkide okulundan " Donem Sonunda Mezun Adayidir " seklinde bir belge alarak Lisans Mezunu olarak girebilirsiniz, Sinav Klavuzunu iyi takip edin.. Lisans Mezunu olarak kabul edilmeme durumu olursa okulunuzdan " 2 yillik Gecici Ön Lisans belgesi alarak" ön lisans mezunu olarak girme hakkiniz olur. Bu durumlari iyi takip etmenizde fayda var. Sitemizde Kamu Kurumlarina Engelli Personel Alimi Konu basliklarini ve bu basliklar altindaki ÖMSS konularini okuyun ve takipte kalin...
 

bloke_man

Üye
Üye
Katılım
Mar 28, 2012
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Ben Meb de hizmetli kadrosunda çalışıyorum, 2010 yılında atandım ve raporum 2002 tarihli.Ancak raporda istenilen bazı şartların taşıması gerekiyor. Bunun da neler olduğu en son yönetmelikt belirtilmiş.benim raporumda bunlar mevcut.ama bekir3734 arkadaşımızın bahsettiği çalışabilir/çalışamaz ibaresinin de bu istenilen hususlardan birisi olduğunu hatırlıyorum.yani bu duruma göre sadece süreklidir ibareli rapor olması yetmiyor.son yönetmelikte eski raporlar için atıfta bulunan kısmı incelemenizi öneririm.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst