2002 maaşı, evde bakım aylığı ve fakirlik maaşı

  • Konuyu başlatan ENB ESKİÜYESİ
  • Başlangıç tarihi
E

ENB ESKİÜYESİ

Guest
slm ben garipoktay halil bey size bir sorum olucaktı başınız agrıtım kusura bakmayın.. ama kafam şuan icin allah bullah odu.. bircok soru var ama soramıyorum cekindigimden. bilmedigimden....şimdi kızımn özürlü raporu yüzde 50 olup işlemeleri bittti.. ve kaymakmalık mal müdürü bana dediki. şimdi git bekle 1, yıl ile 1,5 yıl cvp ancak gelir dediler.. 2 cisi.. maddi manevin imkanım sıfır elde vr sıfır eve giren gelirim yok.giderimiz ise sadece kira su elektirik başkada yok. kaynanamlarda ve akrabalrlada caresiz olarak gecim yapıyoruz. eve erzak bile girmiyor.. özürlü kızımın tedavisi icin birkac kişiden kredi kartlarından 10000 tl borc aldım ama ödeyemedim.. birkac kişi helal ettiler.digerleri ise beklmedeler ha bugün h yarın verriz diye.. neyse..ne yapsınlar ..sagolsunlar.. neyse eşim ev hanımı. ve biz 3 kişiyiz budurumda nasıl faydalabilriz.nere gideriz nasıl yardım alırız.. birde asgari 3/2 diyorsunuz mesale 300 tl gecmiyecek kişi başına düşen diyosunuz ne dir bu.kendim evim kira 150 tl onuda zaten sag sol /kaymakamlık 6 ile 7 ayda verirse 150 200 tl sosyal yardımlaşmadan alıyorum. artık cevreden birde iş olursca hammalık yapırak gecim yapıyorum ama elime aylık net 200 250 tl gecmiyor.. 3 cüsü.fakirlik maaşı diyorsunuz belediye gittim dilekce ve saglık raporu ve kimlik fotokipisi yeşil kartımı.ve maddi durumum olmadıgı beyan ettim. onlarda su elektirik indirimden özürlüye paso kart gazikartından yararlanabilrisiniz ama özürlü derecesi yüzde 75 olmak şartıyla yoksa yüzde 50 özür raporlao lmaz dediler.. başkada yardım olmaz..4 cüsü işlemin bitti mal müdürlügünden ama eşimin evde bakım aylıgı icin başvurduk bize yüzde 50 olan raporla olmaz deidler. enaz yüzde 75 dediler. bide tanışımız vasıtasıyla valilikte bir evrak alıp ordan saglık heyetine takrrdan baştan gri döndük.beklemedeyiz raporu derecesini yüksekmek icin.. ne yapmamız gereklidir... bir bilen varmı bu konuda. aydınlatırsnaız şükran kalırım duacı olourm.. tşkler caresiz ve magdur garipoktay
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,505
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
2022 maaşı alabilirsiniz. Evde bakım için ise yukar da Efe arkadaşımızın dediği gibi rapor da mutlaka "ağır özürlüdür" ibaresinin olması lazım. Bu oranı d.r lar belirler raporu yükseltmek için siz ekstrem bir şey yapamazsınız. Kaldı ki sizin kızınız "görme engelli" ve bakım ücretini görme engelliler alamıyor.

2022 maaşı bağlanma sürece bazen 1-2 yılı bulabildiği gibi 5-6 ayda da bağlanabilir. Bunun örneklerini muteakip defalar gördük.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst