2008 öncesi girişli 4c (Kamu çalışanları) Sonradan Engelli Erken Emekliliği

serdar.acikel

Üye
Üye
Katılım
Tem 26, 2024
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
2
Puanları
3
Arkadaşlar merhaba, bir konuda görüşünüzü rica edicem.
2005 yılında 4c li olarak çalışmaya başladım, halen Hazine ve Maliye Bakanliginda çalışıyorum. 2011 de bir kalp rahatsızlığı geçirdim ve bu yıl engellilik raporu için başvurdum. Bilkent şehir hastanesinden yüzde 65 lik engellilik raporu aldım. Sonrasında da vergi indirim belgesi. Engelli erken emekliliği için kurumuma Dilekce verdim onlarda SGK ya yazdılar. SGK emeklilik talebime red yazısı ile cevap verdi. Bu aşamada ne yapabilirim acaba? Normalde 18 yıldan fazla hizmet sürem var, yüzde 65 engellilik raporum var, vergi indirim belgesi de aldım ama SGK olayı tamamen maluliyet gibi yorumlayıp ona göre değerlendiriyor. 2021 yılında yürürlüğe giren "Maluliyet ve Çalışma Gücü Kaybı Tespit İşlemleri Yönetmeliği Ek-1 Hastalık Listesine Belirlenen Düzeyde Çalışma Gücünü Kaybetmediğine..." şeklinde karar vermişler. Yüksek Sağlık Kuruluna itiraz ettim ancak sonuçta onlar da aynı yönetmeliğe göre değerlendirip muhtemelen olumsuz dönecekler. Bu yönetmelik Maluliyet Tespit işlemlerinde kullanılıyor ve şartları çok ağır. Engel oranınız Yüzde 65 de olsa, 85 de olsa bu yönetmeliğe göre emekli olmak çok mümkün değil. SGK da emekliliği zorlaştrmak için bunu kullanıyor.
2008 öncesi 4a lı olsam Vergi İndirim Belgesi üzerindeki "Çalışma Gücü Kaybını" esas alıyor, emekli ediyorlar.

Sizce ne yapmam gerekir?
 

serdar.acikel

Üye
Üye
Katılım
Tem 26, 2024
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
2
Puanları
3
Bu arada Cimer' e şikayet yazdım, KDK ya yazdım konuyu. Gelişmeleri burada paylaşacağım, benzer sorunu yaşayan arkadaşlara faydalı olmasını için.
 

unuttum.29

Moderatör
Moderatör
Katılım
Eyl 8, 2012
Mesajlar
1,072
Tepkime Puanı
98
Puanları
48
@serdar.acikel

Selam,

Hocam geçmiş olsun.

Önceki dilekçeyi de ilgi tutup, bilen birine yeniden kurumunuza bir dilekçe vermeyi deneyebilirsiniz.

Sizin Maluliyet değil Engelli emekliliği talep ettiğinizi -ilgili maddeye atıf yaparak- kurumunuz yeniden SGK'ya bir yazı yazarsa hallolur sanki durumunuz?

(Sizin Emeklilik talebiniz SGK'ya iletilirken doğru -kanun/yönetmelik?- maddesi ilgi tutulursa; siz de ona göre işleme tabi tutulursunuz ki zaten bunu ilk mesajınızda belirtmişsiniz.)

Siz Emeklilik dilekçenizi bir sosyal güvenlik müşavirliği veya deneyimli bir avukata yazdırabilirsiniz bence.

Bol şanslar..
 

serdar.acikel

Üye
Üye
Katılım
Tem 26, 2024
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
2
Puanları
3
Teşekkürler, her yolu deneyeceğim
 
Tekerlekli Sandalye
Üst