2011 - KPSS A grubu ve öğretmenlik başvuru bilgileri ve kılavuzu.!

  • Konuyu başlatan Fırtına
  • Başlangıç tarihi
F

Fırtına

Guest
Başvuru Kılavuzu (09.05.2011)

Aday Bilgi Formu,

Başvuru İşleminde Adayların İzleyeceği Yol,

Başvuru Merkezleri,

2011 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, sadece A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için, 9-10 Temmuz 2011 tarihlerinde Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda il merkezleri ile Lefkoşa’da yapılacaktır.

2011-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacaktır. Bu nedenle 2011-KPSS’ye sadece A Grubu ve Öğretmenlik Kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir.

2011-KPSS Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

1.19 - Özürlü adaylar, bu durumlarını gösteren sağlık kurulu raporunu, özürlerine ilişkin özgeçmişlerini anlatan bir dilekçe ile birlikte Aday Bilgi Formuna ekleyeceklerdir. Başvurma işlemi bittikten sonra özürlü duruma gelen adayların raporlarını bir dilekçe ekinde hemen ÖSYM'ye göndermeleri gerekir. Daha önceki yıllarda özürlü olarak sınava başvuran ve raporları kabul edilen adaylar, özür durumlarında bir değişiklik olmasa da eski raporlarının bir fotokopisini bu durumlarını belirten dilekçe (Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılmalıdır.) veya Aday Bilgi Formu ekinde ÖSYM’ye ulaştırmalıdır.

Özürlü adaylar sınavda, kendilerinin kullanacağı özel bir gerece zorunlu olarak ihtiyaç duyuyorlarsa, bu ihtiyaçları ve kullanacakları gerecin ne olduğu sağlık kurulu raporlarında ayrıntılı olarak belirtilmiş olmalıdır. Rapor ÖSYM'nin yetkili kurullarınca kabul edildiği takdirde, adaylar bu gereçlerini sınavda kullanabileceklerdir. Okuyamayacak derecede görme özürlü adaylara ve/veya ellerini kullanamayan adaylara okuyucu/işaretleyici yardımı verilecektir.

Özürlü olarak sınava girecek adayların Sınava Giriş Belgesinde "Özürlü Salonu" yazacaktır. Bu adaylara özürleri nedeniyle farklı bir test verilmeyecek, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi diğer adaylarınki gibi yapılacaktır. Sağlık kurulu raporunu eklemeyen veya raporları ÖSYM'nin yetkili kurullarınca kabul edilmeyen adaylar KPSS'e başvuran diğer adaylar gibi işlem göreceklerdir. Sınavın yapılacağı hafta içerisindeki Çarşamba gününe kadar ÖSYM'ye ulaşan raporlar işleme konulacak, bu tarihten sonra ÖSYM'ye ulaşan sağlık kurulu raporları dikkate alınmayacaktır.

Merkezimize gönderilen raporlar, özürlü adaylara uygun sınav koşullarının sağlanması amacıyla kullanılmaktadır. Adayların Merkezimize göndermiş oldukları raporları, yerleştirme ile kamu kurum ve kuruluşlarına atanma işlemlerinde dikkate alınmaz.
 
F

Fırtına

Guest
KPSS-A grubu sınavına kimler girmeli.?

2011 yılı KPSS sınavının, öğretmenlik bölümü kısmının neyi ifade ettiği sorun oluşturmamaktadır. Ancak, KPSS-A kadrosunun neyi ifade ettiği, kimlerin başvurabileceği, bu sınav sonuçlarının memur atamalarında kullanılıp kullanılmayacağı gibi sorular daha önce de sorulduğu gibi bugün de sorulmaktadır. Bu çerçevede kalmak kaydıyla, KPSS-A kadrosu nedir, kimler başvurmalı sorularına bir kez daha cevap veriyoruz.

KPSS-A KADRO NE DEMEKTİR?

KPSS-A'nın ne demek olduğu, 2002 yılında yayımlanan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik"te açıklanmıştır. Yönetmelikteki teknik tanımlama, sorulara çok fazla karşılık vermemektedir.

Kılavuzda ise daha net bir açıklama bulunmaktadır. Açıklama şu şekildedir; "A Grubu Kadrolar; kamu kurum ve kuruluşlarına ait Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı, Aday Meslek Memurluğu (Dışişleri Bakanlığı), Maiyet Memurluğu (Kaymakam Adaylığı) gibi kadrolardır."

KPSS-A KADROYA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Burada en önemli bir diğer soru şudur.. KPSS-A kadrolarına kimler başvurabilir.?

Bu soru, 10 yıl önce sorulmuş olsaydı, "bu sınavlara büyük bir çoğunlukla İİBF, SBF, İşletme, Hukuk fakültesi mezunları alınmaktadır" diye cevap verebilirdik. Ancak son 5 yıldır bu kadrolara artık her lisans mezuniyetinden neredeyse alınmaktadır.

Örneğin;

Sağlık Bakanlığı müfettiş yardımcılığına "Tabip, diş tabibi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager veya hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, idari bilimler, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden, sağlık idaresi yüksek okulundan mezun olanlar.."

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı müfettiş yardımcılığına "Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi (Bitki Koruma Bölümü, Zootekni Bölümü) ve) Veteriner Hekim olanlar.."

İller Bankası uzman yardımcılığına "İşletme, İktisat, Hukuk, Bankacılık, Maliye, Kamu Yönetimi, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Mimarlık mezunları.."

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı uzman yardımcılığına, "Siyasal Bilgiler, iktisat.. İşletme ve iktisadi ve idari Bilimler Fakülteleri, Hukuk Fakültesi ile Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar Mühendisi, Endüstri Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Elektrik-Elektronik Mühendisi, Makine Mühendisliğinden mezun olanlar.."

Alınmaktadır.

Bir lisans bölümü mezununun, başvuru yaparken şu hususu göz önüne alması gerekmektedir.

1- Acaba başvuracağım kurumların uzman veya müfetttiş yardımcılığı kadrolarına, benim mezun olduğum bölüm alınıyor mu?

Bu sorunun cevabı için Memurlar.Net - İlan adresine girilmeli ve arama bölümünden o kurumun eski bir ilanı bulunarak, hangi bölümlere başvuru imkanı tanındığı araştırmalıdır.

2- Acaba başvuracağım kurumların uzman veya müfetttiş yardımcılığı kadroları hangi KPSS puan türünde alım yapmaktadır ve ben istenenler testlerde başarılı olabilir miyim?

Kamu kurumlarının yayımladıkları her bir ilan metninde hangi KPSS puanının arandığı belirtilir. Örneğin; Sanayi ve Ticaret Bakanlığının uzman yardımcılığı alım ilanında KPSSP3, İller Bankası ilanında ise KPSSP1 aranacağı belirtilmiştir. Bu puanların hangi testleri kapsadığı ve her bir testin puan üzerindeki ağırlığı KPSS kılavuzunun 14, 15 ve 16. sayfalarında yer almaktadır. Örneğin bu sayfalarda; KPSSP1'in yüzde 70 Genel Yetenek (türkçe ve Matematik), yüzde 30 Genel Kültürden (Temel Yurttaşlık Bilgisi, Atatürk ilkeleri, coğrafya) oluştuğu yer almaktadır.

KPSS-A SONUÇLARI MEMUR ALIMLARINDA KULLANILIR MI?

KPSS-A sonuçları sadece müfeetiş, uzman, denetmen yardımcısı alımlarında kullanılacaktır. Bunun dışında kalan diğer tüm unvanlar için, örneğin; mühendis, sağlık memuru, hemşire, imam hatip, tekniker, memur, şoför vb. tüm unvanlar için- bu sınav sonuçları kullanılamayacaktır.

2011 KPSS sonuçları A grubu kadrolar ve öğretmenlik dışında, ayrıca POMEM'lere başvuru sırasında kullanılmaktadır.


Memurlar.Net
 

com1234

Üye
Üye
Katılım
May 18, 2011
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
yardımmmmmm

iyi günler ben veterinerim 2011-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik girmemin faydası var veterinerlik için kadrı varmıdır acaba geniş bilgiye ihtiycım var bulamadım yardımcı olurmusunuz?
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
KPSS'ye başvurular 25 Mayıs'ta sona erecek

- Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) öğretmenlik ve A grubu kadrolar için başvurular 25 Mayıs Çarşamba günü sona erecek.

KPSS lisans düzeyinde, sadece A grubu ve öğretmenlik kadroları için il merkezleriyle Lefkoşa'da, 9 Temmuz Cumartesi sabah ve öğleden sonra, 10 Temmuz Pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacak.

2011-KPSS'ye başvuru işlemleri, 25 Mayıs'a kadar yapılabilecek. Başvuruları yürütecek başvuru merkezleri ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinde yayımlandı.

Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuzla aday bilgi formuna, başvuru süresi içinde ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

2011-KPSS sonuçları B grubu kadrolar için kullanılmayacak. Bu nedenle 2011-KPSS'ye sadece A grubu ve öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunlarıyla bir lisans programından mezun olabilecek durumdaki adaylar girecek.

Adayların A grubu kadroları için kamu kurum ve kuruluşlarına ve öğretmen kadroları için Milli Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şartı aranıyor.

Adaylardan başvuru sırasında 3 TL başvuru hizmet ücreti ve 2 TL şifre edinme ücreti alınacak. Sadece Cumartesi sabah oturumuna katılacak adaylar 35 TL, Cumartesi sabah ve diğer üç oturumdan herhangi birine katılacak adaylar 55 TL, Cumartesi sabah ve diğer üç oturumdan herhangi ikisine katılacak adaylar 75 TL, tüm oturumlara katılacak adaylar da 95 TL sınav ücreti ödeyecek.

Tüm adayların 9 Temmuz Cumartesi yapılacak Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerini içeren sabah oturumuna katılmaları gerekiyor. Öğretmen kadroları için başvurmak isteyen adaylar, cumartesi sabah oturumunun yanı sıra öğleden sonraki Eğitim Bilimleri testini içeren öğleden sonra oturumuna katılacaklar.

A grubu kadrolar, başbakanlık, bakanlıklar, bakanlıkların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşlarıyla bağlı ortaklıklarındaki özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevlerle il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarından oluşuyor.

2011-KPSS sonuçları A grubu ve öğretmen kadroları için sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacak.

2011-KPSS kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Anadolu Ajansı
 
Tekerlekli Sandalye
Üst