2011 Yılında Kamuya 26 Bin Engelli Memur Alınacak

Sağlık Teknikeri

Üye
Üye
Katılım
Haz 8, 2010
Mesajlar
1,021
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Kamu kurumlarına engelli memur alımları 2011 yılında artarak devam edecek. 2010 Yılında kamu kurumlarına yaklaşık 22 bin engelli memur alınırken 2011 yılı için 26 bin engelli memurun kamu kurumlarına alınacağı hükümet tarafından açıklandı.

Hangi Kuruma Ne Kadar Engelli Memur Alınacak?

Yapılan açıklamaya göre en büyük açık Milli Eğitim Bakanlığın da bulunuyor. Milli eğitim bakanlığında halen 10 bin engelli kadrosu boşken, 6 bin 900 kadronun emniyet genel müdürlüğün de 2 bin 800 sağlık bakanlığında boş olduğu açıklandı. Ayrıca diyanet işleri adalet bakanlığı tarım ve köy işleri bakanlığında ve diğer kamu kurumlarında önemli miktarda özürlü kadrosunun boş olduğu açıklandı. Boş olan bu kadroların tamamının 2011 yılında engelli memur alınarak doldurulacağı açıklandı.
 
F

Fırtına

Guest
2011'de 26 bin engelli memur alınacak

İşsizliğin en büyük mağdurlarından olan engellilere Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal'dan müjdeli haber geldi.

Engellilerin istihdama katılımlarını artırmak için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Bekir Köksal, yeni yılda boş bulunan 26 bin 625 engelli memur kadrosunun doldurulacağını kaydetti. Açık bulunan kurumların başında yaklaşık 10 binle Milli Eğitim Bakanlığı geliyor. Emniyet'te 6 bin 900, Sağlık Bakanlığı'nda 2 bin 800, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 1.600, Adalet Bakanlığı'nda 1.600 ve Tarım Bakanlığı'nda 800 engelli kadrosu boş..

Özürlüler İdaresi Başkanı Köksal, yeni yılda boş bulunan engelli kadroları için kamu kurum ve kuruluşlarıyla iletişime girilerek kadroların doldurulması yönünde ortak çalışmalar yapılacağını, ayrıca bu kapsamda işverenlerin engellilere bakış açısındaki zihin değişikliğini sağlamak için de projeler üreteceklerini söyledi. Engellilerin istihdama katılımlarını artırmak için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Köksal, engelli istihdamının artırılabilmesi için işverenleri teşvik uygulamasının da sisteme dahil edilmesi gerektiğinden yola çıkılarak, İş Kanunu'nda değişiklik yapıldığını ifade etti. Köksal, bu düzenlemeyle kontenjan kapsamında çalıştırılan engellilerle, korumalı işyerlerinde çalıştırılan engellilerin, sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamının, kontenjan fazlası engelli çalıştıran, yükümlü olmadıkları halde engelli çalıştıran işverenlerin çalıştırdıkları her bir engelli için sigorta primine ait işveren hisselerinin de yüzde 50'sinin Hazine'ce karşılanmasının sağlandığını anlattı. Kurumların boş memur kadrolarına engelliler için yılda 3 kez sınav açabildiklerini belirten Köksal, kamuda ilk defa işe alınacak engellilerle ilgili düzenlemeyle kamudaki engelli istihdamı ve kadro sınırlamasının yeniden düzenlendiğini söyledi.


AA
 
F

Fırtına

Guest
Yeni yılda 26 bin engelliye istihdam

Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal, yeni yılda boş bulunan 26 bin 625 engelli memur kadrosunun doldurulacağını bildirdi. Köksal, engellilerin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve tüketen bireyler yerine üreten olabilmelerinin engelliler için önemli olduğunu belirterek, “Engelli olmanın çalışmaya ve üretmeye engel olmadığını” ifade etti.

Özürlüler İdaresi Başkanı Köksal, engellilerin istihdamına ilişkin sorunların çözümü için kamu kurum ve kuruluşlarının, işverenlerin farkındalığının artırılması gerektiğini vurguladı.

En çok eğitimde;

Halen “kurumları bünyesinde engelli personelin çalışamayacağını” söyleyen kamu kurumları bulunduğunu ifade eden Köksal, açık bulunan 26 bin 625 kadronun, yaklaşık 10 bininin Milli Eğitim Bakanlığında, 6 bin 900’ünün Emniyet Genel Müdürlüğünde, 2 bin 800’ünün Sağlık Bakanlığı’nda, bin 600’ünün Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, bin 600’ünün Adalet Bakanlığında ve 800’ü Tarım ve Köyişleri Bakanlığında, geri kalanının da diğer kurumlarda bulunduğunu bildirdi.


hürriyet
 

by_handsome25

Üye
Üye
Katılım
Tem 6, 2010
Mesajlar
106
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
acaba sınavı hangı kurum yapacak fırtına hocam bilginiz varmı saygılar...
 
F

Fırtına

Guest
merhaba,
şu an için sınavı hangi kurumun yapacağı belli değil..
 
S

SON_OSMANLI

Guest
Her yıl başı derler su kadar alınacak diye insanları bosuna umutlandırırlar ama verilen sözler tutulmuyor..
 
Tekerlekli Sandalye
Üst