2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans: Başvuruların DUYURUSU

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
ARKADAŞLAR ; KPSS Ortaöğretim / Ön Lisans Düzeyinde Girmeyi Düşünen Adayların DİKKATİNE :


BASIN DUYURUSU
(15 Haziran 2012)


2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans: Başvurular

2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), ortaöğretim ve ön lisansdüzeyinde 23 Eylül 2012 tarihinde Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapılacaktır.

2012-KPSS’ye ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir.

Sınava başvurma işlemleri, 18 Haziran-4 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri KPSS’de başvuru merkezi olarak görev yapacaklardır.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet adresinden ulaşacaklardır. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Kılavuzunda; başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

KAYNAKÇA : ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi


NOT : ÖMSS Sınavına Giren Arkadaşlarında KPSS 'ye Başvuru Yapma ve Girme Hakları Vardır ...

Özkan CEYLAN ( Ozkancey )


Saygılar ...
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
2010 TARİHİNDEKİ KPSS SONUÇLARINA GÖRE TERCİHLERİN ALINMASI

BASIN DUYURUSU
(15 Haziran 2012)


Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına
Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması


Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır.

Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2012/1 Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer almaktadır.

Kılavuz 18-27 Haziran 2012 tarihleri arasında ÖSYM’nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet adresinden yayımlanacaktır.

Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan tercih yapabilmek için, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılmış olan 2010-KPSS Lisans veya 28 Kasım 2010 tarihinde yapılmış olan 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans’a girilmiş ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanının alınmış olması gerekmektedir.

Adaylar tercihlerini 18-27 Haziran 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Tercih süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.

KPSS-2012/1 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

KAYNAKÇA : ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Saygılar...
 

sevme_

Üye
Üye
Katılım
Haz 13, 2012
Mesajlar
179
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
özkan bey bu sınav ne zaman acaba?? ayrıca bu sınava girersek ömss sınavımız gecersiz olur mu?? bilgi verirseniz sevinirim
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
sevme_ ; Yukarıdaki Mesajımdakilerini okduğunuz halde Neden ÖMSS Geçersiz Olur mu Diye Soruyorsunuz anlayamiyorum Gercekten ... NE YAZMIŞIM BİR DAHA BURADAN YAZIYORUM ---> """" NOT : ÖMSS Sınavına Giren Arkadaşlarında KPSS 'ye Başvuru Yapma ve Girme Hakları Vardır ... """" Demek ki ; KPSS ye Başvuru Yapınca ÖMSS Sonuçlarınız Geçersiz Olmuyor muş .."

Ayrıca ; Raporunuzla Başvuru yapabilirsiniz .. Size sağlayacaği sadece Sınava Girişteki fiziki şartların oluşmasında fayda edecektir.. Sonuclar acisindan ; diğer adaylarla aynı statüde olacaksiniz .. ÖRNEK : Görme Engeli Olan bir Kardeşime ; Okuyucu ve İşaretleytici Yardimi gibi .. Sınava giriş Şartlarında ; diğer adaylardan bir farklılık olsun istemiyorsan ; Raporunu belirtmek zorunda degilsin.. Ancak ; Tekerlekli sandalye olsun, Koltuk Değneklerin olsun, Şeker Hastalarının İnsülün Pompaları olsun, Bunları Baştan Raporunuzla birlikte belirtmelisiniz "

NOT : ÖMSS SINAVINA GİREN ARKADAŞLAR KPSS YE DE SORUNSUZ OLARAK GİREBİLİR... HER İKİ SINAVLA DA YANİ HEM KPSS HEM ÖMSS İLE ATANILABİLİR ...

Saygılar ...
 

alev_b

Üye
Üye
Katılım
Haz 16, 2012
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Özkan Bey,
Klavuzu okudum sizin yorumlarınızı da okudum,ama yine de merak ettiğim bişey var,kpss önlisans sınavına girmek için yaş sınırı yok değil mi ?
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
alev_b hanım ; Hayır herhangi bir yaş sınırı yok ... Ben KPSS - Lisans Kılavuzunu Detaylı İncelemiştim ... KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim Başvuru Kılavuzunu Henüz İncelemedim... Ancak Yaş Sınırı Yok Diye biliyorum.. Aksi bisey okursam paylaşirim ...

Saygılar ...
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
ÖSYM'den KPSS Adaylarına Önemli Uyarı

ÖSYM, ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde yapılacak KPSS'ye girecek adayların, başvuru işlemlerini en kısa zamanda tamamlamaları gerektiğini ve başvuru süresinin uzatılmayacağını bildirdi.



ÖSYM'den yapılan açıklamada, 23 Eylül 2012 tarihinde yapılacak 2012-KPSS'nin başvuru işlemlerinin 18 Haziran'da başladığı hatırlatıldı. Açıklamaya göre, KPSS için düne kadar toplam 355 bin 46 aday sınav ücretini yatırdı, 174 bin 186 aday ise başvuru işlemini tamamladı.



Sınava başvurular, 11 Temmuz 2012 Çarşamba günü sona erecek. Bu sınava, ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde yaklaşık 2 milyon 500 bin adayın başvuru yapması bekleniyor.



Sınav için başvuru sonuçlarına bağlı diğer hazırlık çalışmalarının hemen başlaması zorunlu olduğundan başvuru süresi uzatılmayacak.



“Başvuru bilgilerini saklayın”



“ÖSYM Aday Başvuru İşlemleri Sistemi”nin aynı anda binlerce adayın başvurusunu alabilecek güçlü ve güvenli altyapıya sahip olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:



“Başvurunun son günlerinde yapılan başvurular nedeniyle, başvuru merkezlerindeki yoğunluğun adayın mağduriyetine yol açacak bir durum oluşturmaması için, ortaöğretim mezunu tüm adaylar ile bireysel başvuru hakkı olmayan ön lisans mezunu adayların bir an önce başvuru merkezlerinden başvurularını tamamlamaları, internet üzerinden bireysel başvuru yapacak adayların da en kısa sürede başvurularını yapmaları yararlarına olacaktır.



Sınav ücretini yatıran ancak başvuru işlemini tamamlamayan adayların başvuru işlemini en kısa zamanda tamamlamaları, sınav ücretini yatırıp başvuru işlemini tamamlayan adayların ise başvuru bilgilerini, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin “http://ais.osym.gov.tr” internet adresinden kontrol ederek başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinmeleri ve bu dökümü, sınavın diğer tüm aşamalarında gerekeceğinden özenle saklamaları çok önemlidir.”



22.06.2012 – AA
 
Tekerlekli Sandalye
Üst