2013 İlkbahar Yaz Moda Trendleri

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
2013 yılının ilkbahar ve yaz modası son derece renkli, cıvıltılı ve sımsıcak bir sezonun yaklaştığını müjdeliyor. Canlı ve çarpıcı renklerle tasarlanmış birbirinden hareketli tasarımlar adeta güneşin renklerini doğadan vitrinlere taşıyor…

Soğukların giderek arttığı şu günlerde, isterseniz yaklaşan kışın karanlık, kasvetli, soğuk günlerini aklımıza bile getirmeden, baharı düşleyelim, çiçeklerin açışını, içimizdeki yeniden uyanışın kıpırtısını ve önümüzdeki bahar günlerin de neleri giyineceğimizi.


ilk-resim-.jpg


2013 İlkbahar / Yaz modasında neler var? Gardıroplarımıza neleri ekleyip, neleri raflara kaldıracağımız konusunda fikir sahibi olmak isteyenler için;

İşte sezonun öne çıkacak olan trendleri !


ÇİZGİ


Geçtiğimiz ay Moda haftaları ile tanıtılan 2013 İlkbahar / Yaz koleksiyonlarında görünen o ki, çizgi; gelecek yıla damgasını vuracak. Özellikle belirtmek isterim ki çizgiler bu yaz sadece giysilerde kalmayıp şapkalardan, ayakkabılara, çantalara hatta takılara kadar hayatımızın her köşesini istila edecek. Moda haftalarını hatırlarsak, New York’ ta Marc Jacobs, Michael Kors ve Tommy Hilfiger ile başlayan çizgi fırtınası, Milano’da Dolce & Gabbana ile şiddetlenip, Paris’ te Christian Dior ve hatta farklı formuyla Louis Vuitton ile birlikte doruğa ulaştı. Çizgiler bahar aylarında yatay, dikey, diyagonal, ince, kalın tüm formları ve farklı renkleri ile havamıza hava katacak. Çizgileri profesyonelce kullanarak her zaman zarif, rahat ve şık bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ama bunu sağlamak için bazı gerçekleri de göz ardı etmemek gerekir. Bilmeliyiz ki, enine çizgiler sizi olduğunuzdan biraz kilolu gösterirken, boyuna çizgiler ile olduğunuzdan daha uzun ve zayıf görünebilirsiniz ve pek çok vücut tipi için ideal olan diyagonal çizgiler, size hem sportif, hem eğlenceli, hem de çocuksu bir hava katarak kıvrımlarınızı ön plana çıkaracaktır.

cizgi.jpg


DERI



2013 baharının en gözde moda trendlerinden olan deri, sadece temel kahve ve siyah renkleri ile sınırlı kalmadan farklı renklerde, farklı stillerde ve formlarda önümüzdeki sezonda da vazgeçilmezimiz olacak. Kimi zaman zımbalarla asi bir görünüm yaratırken, kimi zaman da kırmızı ve siyahın hakimiyetinde kullananlara seksi bir hava katacak. Görünene o ki, 1960’ların büyük deri modası, 2013 yılında ayni ihtişamıyla kendini tekrarlayacak. Hemen hemen bütün markalar, bahar koleksiyonlarında büyük yer verdikleri deriye farklı bir yorum katmış.

deri.jpg


YILAN DERISI



Hayvan derisi desenleri ile tasarlanmış kıyafetler, yıllar boyu Moda Dünyasının vazgeçilmezlerinden olmuştur, bu gelenek önümüzdeki sezonda da değişmiyor. Ama bu sefer piton-yılan desenleri, leoparın saltanatını ele geçirmiş durumda. Aksesuardan kıyafetlere taşınan yılan derisi deseni, aksesuarlardaki iddiasını önümüzdeki bahar kıyafetlerde de sürdüreceğe benziyor. Sezonda şüphesiz ki dantel, ipek, jakar, brokar ve nötr deriler ile karıştırılarak kullanılan yılan derisi desenleri, oldukça kadınsı ve baştan çıkarıcı etkisiyle güçlü görünmek isteyen kadınların şıklık simgesi olacak.


UZAK DOĞU ETKİSİ

Uzak Doğu, Geyşa ve Samuray etkisi İlkbahar/Yaz sezonunda tasarımcıların fazlası ile kullandıkları temalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Uzak doğu renk paletinin kullanıldığı, Japones kumaşların, kimono desenlerinin ve apliklerin modern formlar ile birleşiminden ortaya çıkan bu harika yeni stil, yaz aylarında moda tutkunlarını etkisi altına alarak, Asya esintilerini baharla birlikte podyumlardan sokaklara taşımaya hazırlanıyor. Prada’ nın geyşa ve judoculardan ilham alan koleksiyonundan, Pucci’nin, Vietnamli kadınlarına, Peter Pilotto’nun, Hindistan ve Nepal esintilerine, Etro’nun Çin ve Japon efektli oryantal baskı ve kesimlerinden, Haider Ackerman’ ın Doğu-Batı buluşmasını anlatan o romantik ve masalsı koleksiyonuna kadar her yerde karşımıza çıkan Uzak Doğu esintisi, baharla birlikte gardıroplarımızdaki yerini almak için dolu dizgin geliyor.

PANTOLON CEKET TAKIM

Moda Dünyasının, ilk defa Marlene Dietrich`in 1930`larda takım elbise giymesiyle tanıştığı ama asil çıkışını 1960’larda Yves Saint Laurent’in “le smoking’i ” ile yapan bu moda klasiği giyim tarzı, lanse edildiği günden beri kadın giyiminde büyük çığır açmış ama bunun yanında cinsiyet tartışmalarına da bir hayli konu olmuştur. Maskülen feminen trendini başarılı bir şekilde temsil eden bu pantolon ceket takımlar, 2008 den beri yeniden gözde olmaya başlasa da, asıl hak ettiği ilgiyi 2013 baharında göreceğe benziyor. Önümüzdeki sezon da her zamanki muzip, baştan çıkarıcı, seksi havasını sürdürürken, daha modern kesimleri ve iddialı renkleri ile özellikle erkeksi bir havaya bürünmek hem de seksi görünmek isteyen kadınların tercihi olacağı kesin.

dfd.jpg


BERMUDA ŞORT

Bir kaç yazdır etkisini sürdüren mini şortlar, bu baharla birlikte bermudalara doğru bir dönüşüm sergiliyor. Dizin hemen üzerinde biten bu şort stili sezonun en popülerler trendlerinden. İngiliz Ordusunun yazlık üniforması olarak tasarlanan tropikal ve çölsel iklimlerde askerlere büyük bir kullanım kolaylığı getiren bu şortlar, daha sonra İngiliz egemenliğindeki Bermuda adasında iş kıyafeti olarak da popülerleşiyor ve bermuda şort olarak moda dünyasında ki ismini alıyor. Bazen “ Culottes” yada “Tomboy short” diye isimlendirilse de neredeyse pantolon kadar kombinasyon çeşitliliği sunan bu uzun şortlar, ister sandaletle, ister topuklu ayakkabıyla, ister tişört, ister ceket, ister gömlekle olsun eteklere inat, sportif görüntüsü ile hepimizin gözdesi olarak gardıroplarımdaki yerini alıyor.

bermuda-sort.jpg


DENİM



Bu sene denim yine çok moda diyeceğim ama, ne zaman olmadı ki dediğinizi şimdiden duyar gibiyim. Nedir bu kumaşın sırrı bilinmez, yine de ortaya çıktığı günden bu yana modası hiç geçmeyen, her kesimin her dönemin gözdesi olmayı başaran bir kumaş olduğu da kesin. En olmadık zamanların kurtarıcısı olan denim kıyafetler, her şeyle kombinlenebilme özelliği sayesinde değişen sezon ve trendlere aldırmadan kendini her döneme uydurmayı başarabilmiştir. Önümüzdeki bahar günlerinde de , farklı tonları ve kesimleri ile yine gözde, yine şık, yine moda ve yine vazgeçilmez olmaya devam edecek...

gladyator.jpg
 
Tekerlekli Sandalye
Üst