2016/1 EKPSS Robotu Yayında Tercihler Bugün Başladı

EKPSS için tercihler 13-22 Temmuz'da yapılacak.


Adayların, tercihte bulunabilmeleri için, 2016-EKPSS'ye girmiş veya 2016-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekiyor. Tercihlerin geçerli olabilmesi için adayların sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olması zorunluluğu bulunuyor. Tercihleri internetle ÖSYM'ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları gerçekleştirilmeyecek. Kuraya, ayrıca askerlik şartını taşıyan ve askerde olan adaylar da başvurabiliyor.

Kuraya 'Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik' hükümlerine uygun en az yüzde 40 ve üzerinde çalışabilir engelli olanlar başvurabiliyor.


1492318.jpg


2016/1 EKPSS Robotu yayında


Tercih yapacak adaylar, Robotu kullanarak kendilerine uygun kadroları ve her bir kadroda aranan şartları daha rahat bir şekilde görebilir.

Ayrıca, adaylar, üyelik girişi yaptıktan sonra tercih listesi oluşturabilir ve kadroları tercih listesine kaydedebilir. Bu simülasyon özelliği sayesinde hangi kadroların daha fazla tercih edildiğini görmek mümkün olabilecek.


ROBOT İÇİN TIKLAYINIZ
 

Ekli dosyalar

  • 1492318.jpg
    1492318.jpg
    15.8 KB · Görüntüleme: 158
Geri
Üst