2016 da Yapılacak Olan EKPSS İçin Kurs Açan İller

Arkadaşlar yaklaşmakta olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için her sınav öncesi olduğu gibi bu sınavdada bazı illerimizde hazırlık kursları açılmaktadır. Sınava katılacakların faydalanabilmesi ve bu açılan kurslardan haberdar olabilmesi adına bulunduğunuz illerde bu konuda bilgi sahibi olursanız paylaşmanızı rica ediyorum. Bu bilgileri 2016 da Yapılacak Olan EKPSS İçin Kurs Açan İller başlığı altında bir araya getirmeyi merak edenler açısından derli toplu bir şekilde bilgi edinilecek bir başlık olmasını düşündüğüm için bu konuyu açma gereksinimi duydum. Umarım sizlere az da olsa bu konu hakkında fayda sağlar ilk olarak kurs açılan ilin bilgisini paylaşarak sizlerdende bu bilgilerin devamını bekliyorum.

Yapılacak olan sınavın herkes için iyi sonuçlar getirmesi dileğiyle.


Memur Adayı Engelliler İçin EKPSS Kursu Açılıyor


Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından EKPSS Kursu açılıyor. Ücretsiz olarak düzenlenecek kursa kayıt için 13 Kasım Cuma gününe kadar müracaat edilebilecek.

Battalgazi İlçesi Başharık Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi’nde kayıtların alındığı kursa lise mezunu engelliler başvurabiliyor. Engelli durumuna bakılmaksızın tüm engellilerin kabul edildiği kurs, Battalgazi Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde açılacak.

Bugüne kadar 549 kişi yararlandı

Engelliler Merkezi, daha önce Malatya Kent Konseyi bünyesindeki iken 2010 yılında başlatılan kurslardan toplam 549 kişi yararlanmıştı. Kurslarda, yüzde 50 oranında yerleştirme başarısı sağlanmıştı.

İki yılda bir yapılan EKPSS’ye ÖSYM takvimine göre 23 Şubat-09 Mart 2016 tarihleri arasında başvurular alınacak ve sınav 24 Nisan 2016’da yapılacak.

EKPSS kursu için Engelliler Merkezi’nin 0 422 325 10 72 numaralı telefonundan da bilgi alınabilir.
 
Aksaray'da EKPSS İçin Kurs

Aksaray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından AKMEK (Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) bünyesinde 2 Kasım 2015 -15 Nisan 2016 tarihleri arasın da lise ve ön lisans mezuniyeti olan engelli bireylere yönelik ‘Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)'na hazırlık kursu açıyor.

Aksaray Belediyesi tarafında yapılan açıklamada, Engelli vatandaşlarımız AKMEK ( Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ) Eğitim salonlarında düzenlenecek hazırlık kurslarımızla haftada 8 saat Özel Eğitimcilerin de desteği ile Türkçe, Matematik, Genel Kültür ve Sosyal Bilgiler alanında Ekpss’ye hazırlanabilecekler.

Görme Engelli, İşitme Engelli, Zihinsel Engelli, Dil ve Konuşma Engelli, Ruhsal ve Duygusal özürlü ve kronik hastalıklı tüm bireyler kurstan faydalanabilecektir. Başvuru yapan vatandaşlarımız Engel Durumlarına ve Seviyelerine göre ayrı ayrı gruplandırılması planlanmaktadır.

Müracaatlar Aksaray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılacaktır.

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre,

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" uyarınca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS/2016) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından Nisan 2016 tarihinde 81 il merkezinde yapılacak. Sınava girmesi gereken bu adaylar için başvuru süresi Şubat 2016 tarihinde başlayacak. Mart 2016 tarihinde sona erecektir. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesinden (ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) başvuru sürecini takip edebilirler.
 
Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Engelliler İçin EKPSS Kursu Açtı

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi engelliler için EKPSS kursu açarak bir başarıya daha imza attı.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından engelli vatandaşlar için açılan EKPSS kursuna engelliler büyük ilgi gösterdi. Biraralık Ortaokulu Ek Binası'nda (Eski Kız Meslek Lisesi) açılan kursa 62 bedensel, 16 görme, 9 işitme engelli olmak üzere 87 kişi kayıt yaptırdı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirterek "Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi olarak bu güne kadar çok önemli çalışmalara imza attık. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de engelliler için açtığımız EKPSS kursu. Kursumuz 24 Ekim 2015 tarihinde Biraralık Ortaokulu Ek Binası'nda (Eski Kız Meslek Lisesi) başladı.

Kursumuza çok yoğun bir talep oldu. 62 Bedensel, 16 Görme ve 9 İşitme alanında toplam 87 kişi kursumuza devam etmektedir. Kursiyerlerimizin eğitime ulaşılabilirliği için her türlü tedbir alındı.

5376 Sayılı Engelliler Hakkında Kanun da belirtildiği gibi 'Engellilerin eğitimi hiçbir şekilde engellenemez' ilkesi çerçevesinde engellilerin eğitime ulaşabilirliğini sağlayarak kaliteli bir eğitim sunmayı planlıyoruz.

Kursumuz 23 Şubat' a kadar sürecektir. Kursumuzda genel kültür ve genel yetenek alanlarında dersler verilmektedir. Ayrıca işitme engeliler için de işaret dili uzmanları tarafından eğitim imkanı sunulmaktadır. Bu kurslarımızda amacımız, engelli vatandaşlarımızın dilenmeden, başkasına yük olmadan kendi ayakları üzerinde durarak tüketici olmaktan çıkıp, üretici konumuna gelmelerini sağlamaktır" diye konuştu.
 
Kahramanmaraş'ta EKPSS Kursu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere yönelik ücretsiz, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kursu başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürütülen EKPSS Kursuna lise, ön lisans ve lisans mezunları katılıyor.

Çeşitli engel gruplarında 200 kişinin katıldığı kurs, İsmail Kurtul İlkokulunda haftalık 10 ders saati olmak üzere Matematik, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Geometri ve Vatandaşlık dersleri veriliyor.

Kursu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Suzan Abdulhalim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamza Büyüksakallı ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, kursiyerlerle sohbet ederek, onların istek ve taleplerini değerlendirip sınavlarında başarılar diledi.
 
Ben 3-4 yıl önce sınava girmek istemiştim.Lise terk olduğum için giremiyeceğimi söylemişlerdi.Bu yıl da sinava girme ya da kuraya girme şansım yok mu acaba?Bir de 43 yaşındayım,yaş şartı var mıdır?
 
Arkadaşlar bir üyemizin bana mesaj olarak yazdığı kurs açılma bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Kendisine ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.

Bursa Merinosta Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin düzenlediği EKPSS kursu 6 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 17:00 başlamış olup, haftanın perşembe ve pazar hariç 5 gün 20 saat ücretsiz, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kursu başlatıldı. Bu aşamada ders programı belli olup, Matematik, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Geometri ve Vatandaşlık dersleri veriliyor.
 
Esenler Belediyesi Ücretsiz Kurs Verecek

Esenler Belediyesi, EKPSS'ye girecek adaylara ücretsiz kurs hizmeti verecek. Kursa kayıtlar başladı.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Merkezi (ESENKOM) ve Esenler Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde engellilere yönelik gerçekleştirilecek kurs hizmeti kapsamında; engelliler alanlarında uzman öğretmenler tarafından dersler alarak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) hazırlanabilecekler. Her hafta Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında, Menderes Mahallesi'ndeki Çocuk Sokağı'nda yer alan Esma Biltaci Anne Çocuk Kampüsü içindeki Annemle Okuyorum Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek kursta; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Vatandaşlık gibi genel yetenek derslerinde eğitim verilecek. Kurs kapsamında işitme engelli memur adayları için de dersler işaret diliyle anlatılacak. Dersler, 13 Şubat Cumartesi günü başlayacak. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, 444 00 73 (Dâhili 7312) numaralı telefonu arayabilirler.

EKPSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilirler.
 
Bağcılar Engelliler Sarayı’nda EKPSS Kursu Açıldı

Engellilere yönelik önemli hizmetlerin sunulduğu Bağcılar’da, yeni bir proje daha hayata geçirildi. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) hazırlanan engellilere yönelik kurs düzenleniyor. Toplam 10 sınıftaki kurslara 200 kursiyer katılıyor.

Bağcılar’daki engelliler, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen kurslarla hazırlanıyor. Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Halk eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) Hazırlık Kursu 16 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen kursa katılan 200 engelli kursiyer, değişik branşlarda ders alıyor. Kursta, görme engelli, işitme engelli, 2 zihinsel engelli, 4 bedensel engelli, ön lisans bedensel engelli, 1 de lisans bedensel engelli olmak üzere toplam 10 sınıfta ders veriliyor. Uzman hocalar eşliğinde Türkçe, Matematik, Tarih (Kültür ve Medeniyetler-temel Yurttaşlık-Türkiye ve Dünya ile ilgili Güncel Konular), Vatandaşlık, Güncel Konular, Atatürk İlkeleri ve Türkiye Coğrafyası dersleri veriliyor. Kursiyerlerin kaynak kitapları da yine Bağcılar Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor. Kursun yanı sıra kursiyerlere EKPSS ile ilgili danışmanlık hizmeti de sunuluyor.

16 Ocak 2016 tarihinde başlayan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na hazırlık kursu 16 Nisan’a kadar devam edecek.

“İŞKUR İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Engelliler Sarayı’nda 35 branşta kurs verdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engellilerin meslek öğrenmesi ve yeteneklerini ortaya koyması amacıyla hizmet verdiklerini belirtti. Çağırıcı, bu kapsamda yaptıkları faaliyetleri şöyle anlattı: “İşbirliği yaptığımız İŞKUR ile her hafta Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi ile Engeliler Sarayı’nda toplantılar düzenliyoruz. Firma yetkililerini kursiyerlerle buluşturuyoruz. İşverenlerin engelli kursiyerlerle uyumu konusunda da rehberlik yapıyoruz. kariyer Merkezimizde engellilerimizle birlikte firma ziyaretleri düzenliyoruz. Buralardaki başvuruları değerlendirip engellilerimizi firmalara yönlendiriyoruz.”
 
Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, EKPSS kursu açtı

Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Merkez, YGS ve LYS kursundan sonra bu kez kısa adı EKPSS olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Kursu açtı.

16 Nisan 2016'da Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafında yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)'na hazırlanan vatandaşlar için Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu hazırlık kursunun startını bugün verdi. Şuana kadar 50 vatandaşın başvuru yaptığı kurs, toplam 216 saat sürecek.

Kursiyerlere, Haftada 8 Saat Matematik, 8 Saat Türkçe, 4 Saat Tarih, 2 Saat Coğrafya, 2 Saat Yurttaşlık Bilgisi, 2 Saat Güncel Bilgiler ve 1 Saatte Kültür Medeniyet Dersleri olmak üzere; haftada 27 saat ders verilecek. 5 öğretmen tarafından verilen eğitim kursu kapılarını bugün araladı.
 
İBB’den Engelli Memur Adaylarına Büyük Destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü, engelli bireylerin Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)’nda başarılı olması amacıyla 14 merkezde engelli memur adaylarına EKPSS kursu desteği sunuyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 24 Nisan 2016 tarihinde yapılacak EKPSS’de binlerce engelli memur adayı yarışacak. 2 yılda bir yapılan EKPSS’ye giren adayların artmasıyla soruların zorluk derecelerinin artması engelli memur adayları için sınava zorlu bir hazırlık sürecini beraberinde getiriyor.

İstanbul’da 14 İlçede 20 EKPSS Hazırlık Kursu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü(İSEM) İstanbul’da yaşayan engelli memur adaylarının Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda başarılı olması için 14 merkezde 20 ayrı kurs ile engelli bireylere eğitim desteği sunuyor. Yaklaşık 400 engelli memur adayının eğitim aldığı İSEM E-KPSS Kursları İSEM Merkezleri’nde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere engelli memur adaylarına sunuluyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen EKPSS hazırlık dersleri; engelli memur adaylarının ihtiyaçlarına dönük olarak hazırlanan özel bir müfredata sahip. İSEM tarafından haftada 12 saat genel kültür ve genel yetenek olarak sunulan EKPSS eğitim desteği, Türkçe, Matematik, Coğrafya, Tarih, Vatandaşlık branşlarında verilen dersleri kapsıyor. Karma engel grubunda olan engelli bireylere dönük olarak hazırlanan eğitim programlarının yanında görme ve zihinsel engelli memur adayları için de ayrıca kurs programı düzenleniyor.

Ücretsiz EKPSS Kursu Engelli Ailelerine Ekonomik Destek Sunuyor

İBB İSEM tarafından engelli bireylerin ihtiyaçlarına uygun dersliklerde EKPSS hazırlık eğitimleri veriliyor. Farklı branş derslerinde verilen eğitimler için engelli memur adaylarına dönük olarak İSEM tarafından hazırlatılan özel hazırlık kursu kitapları ile verilen eğitimler müfredata uygun destekleniyor. Ayrıca İSEM tarafından engelli memur adaylarının doğru tercih yapabilmesi amacıyla başvuru rehberliği hizmeti de sağlanacak. İSEM ücretsiz EKPSS eğitim desteği ile engelli ailelerin bütçelerine de yardımcı oluyor.

Şeyda Arslan; Sağlık Bakanlığı veya Milli Eğitim Kadrolarında Memur Olmak İstiyorum

İSEM Gaziosmanpaşa Engelliler Merkezi’nde EKPSS Kursundan eğitim alan ortopedik engelli Şeyda Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen kurs desteğinin engelli memur adayları için çok önemli olduğunu belirtti. “Milli Eğitim Bakanlığı veya Sağlık Bakanlığı kadrolarında memur olmak istiyorum, diyen Şeyda Arslan; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu kurs desteği ile düzenli çalışıyorum. Yaptığım testlerde netlerim her geçen gün artıyor ve sınav için kendime daha bir güveniyorum. Eğitim ortamı ve sağlanan imkanlar çok güzel. Bu hizmet dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim”, açıklamalarını yaptı. Görme Engelli Betül Deniz de, kursa başladıktan sonra düzenli çalışmaya başladığını belirterek memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: Dersler çok verimli geçiyor. Testler itibarıyla iyiyim. EKPSS’de en yüksek puanı almayı hedefliyorum. Sınavda alacağım puana göre güzel bir memuriyet ümit ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesine vermiş olduğu bu hizmet dolayısıyla teşekkür ederim.

İBB Engelli Bireylere, 401 Bin 758 Seans Meslek Eğitimi Desteği Sundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli memur adaylarına eğitim hizmetleri kapsamında ücretsiz bir şekilde sunulan EKPSS Hazırlık Kursları 22 Nisan tarihinde sona erecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin bağımsızlaşarak toplumsal yaşama katılabilmeleri amacıyla günümüze kadar 401 Bin 758 seans farklı branşlarda ücretsiz meslek eğitimi desteği sundu. Günümüze kadar engelli ve ailelerine farklı branşlarda 4 Milyon 457 Bin 769 seans eğitim hizmeti sunarak engelli ve ailesini toplumsal yaşamda destekledi.
 
Geri
Üst