2016 EKPSS de 6 Bin Engelli Alınacak!

Merhaba arkadaşlar az önce çalışma ve sosyal güvenlik bakanı soylu 2016 EKPP sınav sonucuna göre 6 bin engellinin kamuya alınacağını açıkladı. Bakanın açıklamasını aşağıya ekliyorum. Sonrasında kısa bir yorumum olacak.

Engellilere müjde


Engelliler Haftası dolayısıyla bir müjde vermek istediğini dile getiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"24 Nisan'da, dünyada ilk kez yapılan, daha önce özürlü sınavı olarak bilinen ama Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) olarak nitelendirdiğimiz, bu konuda dünyada ilk kez öncelik yaptığımız bir süreç içerisinde şunu ifade etmem gerekir ki yaklaşık 75 bin vatandaşımız 24 Nisan'da yapılan EKPSS'ye girmiştir. Temmuz sonu itibarıyla inşallah Allah nasip ederse 6 bin engelli vatandaşımızı kamu istihdamıyla beraber buluşturacağız ve temmuz sonu itibarıyla 6 bin insanımıza daha kamuda istihdamı sağlayan bir anlayışı gerçekleştireceğiz."

Evet arkadaşlar kaba bir hesapla sınava giren her 15 kişiden biri işe alınacak. Bu rakam tatmin edici bir rakammı bence değil. Dahası bana kalırsa işe alınacak bu 6 bin engelli tek seferde bile alınmayacak. Atıyorum ilk etapta 3 bin sonra 2 bin vs şeklinde alım olup 2017 ye kadar bu alımların tamamı 6 bini bulacak. Tabi bu benim kişisel görüşüm sizde görüşlerinizi konu altına yazabilirsiniz.
 
Geri
Üst