2016 EKPSS Kura Tarihleri

Sağlık Teknikeri

Üye
Üye
Katılım
Haz 8, 2010
Mesajlar
1,037
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Arkadaşlar bildiğiniz gibi engelli kamu kamu personel seçme sınavına Lisans, önlisans, orta öğretim ve lise mezunları katılabilmekte. Bu sayılan eğitimleri almayan engelliler ise sınavdan bağımsız olarak kura ile ataması yapılacak.

KURA TARİHLERİ EKPSS 2016

03.05.2016 (İlk başvuru tarihi Mayıs ayının 3'ü)
16.05.2016 (Son başvuru tarihi ise Mayıs ayının 16'tısıdır)


EKPSS KURAYA KİMLER KATILABİLİR?

Sağlık kurulu raporu vermeye yetkili herhangi bir hastaneden rapor oranı %40 ve üzeri olan, ilkokul ve ortaokul ve ilköğretim mezunları engelliler EKPSS kura yerleştirmelerine katılabilirler. Kura çekimleri noter huzurunda yapılmaktadır.

Kura ile yerleştirme nasıl yapılmaktadır?
  • Adaylar, Tercih Kılavuzunda kura ile yerleştirme talep eden kamu kurum veya kuruluşlarından durumlarına uygun koşulların bulunduğu kadrolar için tercihte bulunmak suretiyle yerleştirme talebinde bulunabilir.
  • Tercih edilen kadrolara birden fazla istekli olması halinde istekliler arasında kura çekilerek ilgili kadrolara yerleştirilecek adaylar tespit edilir.
  • Adaylar, Tercih Kılavuzuna göre belirledikleri tercihleri dışında, tercih edilmeyen münhal kadrolara genel kurayla yerleştirilme talebinde de bulunabilir.
  • Adaylar, Tercih Kılavuzunda belirtilen tarihte; eğitim durumuna ve engel grubuna ilişkin şartları taşımaları kaydıyla, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları göz önünde tutulmak suretiyle, kamu kurum ve kuruluşlarına ait münhal kadrolara yerleştirilir.
  • Yerleştirmede adayların Başvuru Belgesinde ve Tercih Formunda yazıp kodladıkları beyanları esas alınır.
Kura ile yerleştirme sonuçları bildirimi nasıl yapılır?

Yerleştirme sonuçları, ilgili kurum ve kuruluşlar ile yerleştirilen adaylara bildirilir.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst