2016 Kano ve Triatlon (Paralimpik Oyunları..)

  • Konuyu başlatan Fırtına
  • Başlangıç tarihi
F

Fırtına

Guest
Uluslararası Paralimpik Komitesi geçtiğimiz yılın Aralık ayında Asya Paralimpik Oyunları sırasında 2 yeni spor branşının 2016 Rio de Janeiro Paralimpik Oyunları’nda programa alınmasını kararlaştırdı.

Bilindiği gibi triatlon üç farklı spor branşının ardarda yapılmasıyla oluşan bir spor türü.. Atletizm, yüzme ve bisiklet branşlarını içeriyor. Ve triatlonda süreye karşı yarışma esas.. Önümüzde daha 5 sene var. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu içinde açılacak bir triatlon branşının, 2016 oyunlarına sporcularımızı gönderebilme şansı bugünden çalışmalara başlamakla olabilir. Burada da BESF’nin önemli bir avantajı var, çünkü Türkiye Triatlon Federasyonu’nun As Başkanı bir süre de Bedensel Engelliler Spor Federasyonu başkanlığı yapan Sayın Halil Kılıçoğlu..

Çeşitli spor alanlarında görev alan Kılıçoğlu’na başvurulduğu takdirde, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile ilgili işbirliğine gidilerek bu konudaki bilgilerin geliştirilmesi ve birlikte çalışılması ve destek alınması çok olası gözüküyor.

Kanoya gelince, o federasyonumuzda da başkan olarak Prof. Dr. Sami Mengütay bulunuyor ve kendisini engelli sporlarına yakınlığı ile tanırız.. Triatlon Federasyonu’nda olduğu gibi Bedensel Engelliler Spor Federasyonumuz’la da işbirliği zemini ararsa bundan yine engelliler sporumuz faydalanır. Hiç değilse 2020 ve daha sonraki Paralimpik Oyunları’na ülkemizden de bu spor dallarında katılacak engelli sporcularımızın yetiştirilmesinin önü açılır.

Aralık ayında alınan karardan sonra Uluslararası Triatlon Birliği Başkanı Bayan Marisol Casado; “Birliğimiz Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin aldığı karardan dolayı onur duymaktadır. Paralimpik ailesine kabul edildiğimiz için çok mutluyuz ve 2016’yı heyecanla bekliyoruz” dedi.

Aynı heyecanı Bedensel Engelliler Spor Federasyonu da yaşarsa, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda Kano ve Triatlon ülkemiz içinde bir “ilk” olabilir.


Yavuz Kocaömer
 
Tekerlekli Sandalye
Üst