2016 Ramazan Ayı İle İlgili Bilgiler

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Mübarek Ramazan ayı'nın yaklaştığı şu günlerde herkesin evinde tatlı bir telaş vardır. Ramazan için hazırlıklar alışverişler yapılır mukabeleler yavaş ,yavaş başlar aslında bir çoğumuzun kendine çeki düzen verdiği çok önemli bir aydır. Peki 2016 yılında ramazan ayı hangi tarihte başlar kaç gün bayram tatili yapılır hadi bu konuya biraz değinelim.

oruc+ve+ramazan+yeni.jpg

Ramazan Bayramı'nda ise 9 gün tatil var

RAMAZAN BAYRAMI AREFESi 4 TEMMUZ PAZARTESİ (YARIM GÜN TATİL)

RAMAZAN BAYRAMI 1. GÜN 5 TEMMUZ SALI

RAMAZAN BAYRAMI 2. GÜN 6 TEMMUZ ÇARŞAMBA

RAMAZAN BAYRAMI 3. GÜN 7 TEMMUZ PERŞEMBE

Bu sene Ramazan ayı 6 Haziranda başlayacak 5 Haziran da ilk sahur yapılacak. ve bu sene Kadir gecesi 1 Temmuz'a denk gelmektedir. Tabi kadir gecesi bu açıklanan tarihtir fakat hepimiz biliriz ki kadir gecesi ramazın son 10 gün'ü içersinde gizlenmiştir. Bu on günün tıpkı her biri kadir gecesiymiş gibi değerlendirilmesi gerekmektedir. Kadir gecesiyle alakalı bir çok hadis vardır. Kadir Gecesi nedir bilen için bu gece bin aydan daha hayırlıdır, Kadir Gecesi'nin önemi ise bu gecenin sadece Peygamber efendimizin ümmetine ait olmasıdır. Dilerim kadir gecesinde bağışlananlardan olabilelim.


Kadir gecesinden kısaca bahsettikten sonra ramazan ayının faziletlerindende bahsetmek isterim.

Ramazan ayı ki onda Kur’an-ı Kerim, yol gösterici ve doğruyu yanlıştan ayırıcı belgeler olarak indirildi. Sizden biriniz Ramazan ayına sağ olarak hazır bulunursa, hemen o ayda oruç tutsun. Amma o aya hazır olan kimse hasta olur veya seferde bulunursa tutamadığı günlerin sayısınca diğer günlerde tutsun.” (BAKARA SURESİ – 185. AYET)


Ramazan ayı mağfiret ayıdır. Bu ayda Allah bütün mağfiret kapılarını açmıştır. Ramazan ayı rahmettir. Çünkü Ramazanda müminlere hiç kimsenin bilemeyeceği, had ve hududunu tayin edemeyeceği, miktarını yalnız Allah’ın tayin ve takdir edeceği sevap ve mükâfat verilecektir.

Peygamberimiz (SAV) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyor: “Allah (CC) ümmetime beş şey ihsan etti ki onları daha evvel gelenlere ihsan etmedi:

1-) Ramazanın ilk gecesi olduğu zaman Allah ümmetime rahmet nazarıyla bakar. Allah, rahmet nazarıyla bakarsa ona azap vermez.

2-) Allah meleklere ümmetim için istiğfar etmelerini emreder.

3-) Oruçlunun ağız kokusu Allah nazarında misk-ü amberden daha güzel kokar.

4-) Allah cennete zinetini takın diye emreder ve dostun olan müminlere müjdeler olsun buyurur.

5-) Allah oruçlunun bütün günahlarını affeder.”
 
Tekerlekli Sandalye
Üst