2016 Yıl'ı Evde Bakım Maaşı Detayları

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Değerli üyelerimiz

2016 evde bakım maaşı nekadar olacak, kişi başı düşen miktar nekadar olacak diye üyelerimiz tarafından gelen sorulara açıklık getirmesi hemde merak eden herkesin kolaylıkla bilgi edinebilmesi açısından bu konuyu açmak istedim. Tek başlık altında toplayarak evde bakım maaşı kişi başına düşen miktar ve alınacak maaşı bu yazımızda bulabilirsiniz.

Öncelikle kişi başı düşen miktar: ilk altı ay için 784,97 TL olarak hesaplanmıştır.

Buna göre evde bakım maaşı almak isteyenlerin eve giren tüm geliri toplayıp kişi başına bölmesi ve çıkan sonucun belirlenen rakam olan 784,97 TL aşmaması gerekmektedir. Evde bakım maaşında bir önemli nokta'da sağlık raporunda ağır engelli ibaresinin olup olmamasıdır. Şayet raporda bu ibare yoksa gelir durumu uygun olsa dahi maaş bağlanamaz.

Alınacak maaş ne kadar diye gelecek olan sorularınızada yanıt vermek isterim sitemizde daha öncede bu konu açıklanmış olmasına rağmen tek başlık altında toparlamak istedim işte 2016 ve 2017 yıllarında alınabilecek evde bakım maaşları..


Alınacak maaş
2016 yılı ilk altı ayı için: 888.69 tl
2016 yılı ikinci altı ayı için: 924.73 tl
2017 yılı için ilk altı ay için: 952.47 tl
2017 yılı ikinci altı ayı için: 990.57 tl olmuştur.



Evde Bakım Parası Nedir?

Her ne şekilde olursa olsun haneye giren gelirlerin, hanedeki kişi sayısına bölündüğünde kişi başına düşen ortalamaya aylık denilmektedir. Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.

Evde Bakım Parası Kimlere Verilir?

Evde bakım maaşı üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda verilir.

Evde Bakım Ücreti Alma Şartları Nelerdir?

Evde bakım maaşı almak için 3 temel şart bulunmaktadır.


1.Ağır engelli olduğu belirtilen sağlık kurulu raporu

2.Bakıma muhtaçlık kriterlerinin olması

3.Gelir kriterlerine uygun olması
 

firdevs05

Üye
Üye
Katılım
Ara 20, 2012
Mesajlar
88
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
yanılmıyor isem bu maaşlara yıllık enflasyon oranı artışı da eklenecek buda 0,85 gibi mini bir rakam kısaca 888,10 TL olabilir
 

ayça52

Üye
Üye
Katılım
Eyl 14, 2013
Mesajlar
14
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yanlış yere yanliş konu açmış olabilirim..özür dilerim öyle olduysa...ama bu gün canımı sıkan bir olay oldu..sosyal hizmetlerden geldiler kızım beyin sapı kanseri 2008 de tedavisi bitti takipteyiz..ameliyatta bir gözünü yüzde 80 diğer gözünü yüzde 20 görme kaybına uğradı kemoterapi kulak ta işitme kaybı yaptı cihaz kullaniyoruz denge kaybı var ışın tiroitlerini mahvetti ilaç kullaniyoruz ve 2009 da bakım maaşı için ağır özürlü raporuyla maaş bağlandı raporu sürekli ydi bu gün sosyal hizmetlerden gelenler raporu yenilememi istediler kızımın genel durumu iyi görünüyor bakildiginda size bağlanmaması lazımdı bu maaş sizi kapsamiyor dendi anlamadım bu ne demek oluyor...maaşımın. Kesilme durumu olabilirmi öyle olursa ben mahvolurum...
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,522
Tepkime Puanı
193
Puanları
63
Yaş
50
Ayça, kızınız tek balına zorunlu ihtiyaçlarını, (banyo yapmak, tuvalet, yeme içme vb. gibi) tek başına yapabiliyor mu? Eğer yapıyorsa evet maaşınızın kesilme ihtimali olabilir.
 

ayça52

Üye
Üye
Katılım
Eyl 14, 2013
Mesajlar
14
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Evet kısmen ama banyosunu ben yaptiriyorum denge problemi olduğu için ama bana muhtaç her zaman benim destegime ihtiyacı var eğer raporu ağır özürlü olarak verirlerse yinede kesilirmi gelenler çok da bilgili değiller hastalığın içeriğini bilmiyorlar ki..Bakım maaşını keserlerse engelli maaşı alabilirmi
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Alacağınız raporda tekrar ağır engelli ibaresi olursa maaşı kesmezler. 2022 engelli maaşı için %40 ve üzeri engelli raporuna sahip olunması yeterlidir. Ayrıca eve giren gelirin kişi başı bölündüğünde 392 tl geçmemesi gerekiyor .
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
genco maaşlar bir ay geriden yatıyor yani şuan alınan aslında Aralık ayı maaşı serbetcimehmetinde dediği gibi zamlar Şubat ayında maaşlara yansıyacak.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst