2017 Bursluluk Sınavı ve Şartları

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
İlk ve orta öğrenimlerine maddi destek sağlamak isteyen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bursluluk sınavlarına sınava başvuruda bulunmak istiyor. Peki Türkiye çapında on binlerce öğrencinin katılım sağlaması beklenen bursluluk sınavı başvurusu nasıl yapılacak? Sınav hangi gün olacak?


8247051.jpg

Bursluluk sınavı başvurusuyla eğitimleri boyunca destek almak isteyen adaylar, sınavın yapılacağı tarihe kilitlendi. Birçok adayın merakla beklediği bursluluk sınavı 5., 6., 7., 8., hazırlık sınıfı, 9,, 10, ve 11. sınıfları kapsayacak. 12 ay boyunca burs desteği alacak olan öğrencilerde aranan en önemli kriter ise başarı olacak.

Peki, bursluluk sınavı başvurusu nasıl yapılacak?


İşte bursluluk sınavında hangi konulardan sorular sorulacağına dair detaylı bilgiler:

BURSLULUK SINAVINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

-Başvuru iş ve işlemleri ..::T.C. M, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacak.

- 5., 6., 7., hazırlık sınıfı, 9., 10. ve 11.sınıfların sınav başvuruları 20 Mart-14 Nisan 2017 tarihlerinde alınacak.

- 8' inci sınıf öğrencileri ayrıca İOKBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartlarıyla ilgili belgelerini 20 Mart-14 Nisan 2017 tarihlerinde okul müdürlüklerine ibraz edecekler ve şartları taşıyanların başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

- Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması halinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecek.

- Başvurunun yapılabilmesi için öğrenci velisi; “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek.

-Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili e-Okul sisteminden alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir alınmasını gerektirecek özel hizmet alma (engel) durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilecek.

- Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacak.

- Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacak.

- Başvuru onaylandıktan sonra e-Okul sisteminde yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecek. Bu nedenle onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenecek. Bundan sonra yapılan başvurular ve talepler kesinlikle dikkate alınmayacak.

BAŞVURU DETAYLARININ TAMAMINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

BURSLULUK SINAVLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sınava başvuru şartlarından bazıları ise şu şekilde:

- Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Mevzuatta belirlenen kayıt-kabul şartlarını taşımak.

- Ortaokullar, imam-hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5 inci, 6 ncı, 7 nci ve 8 inci sınıfları ile hazırlık sınıfı, 9 uncu, 10 uncu ve 11 inci sınıflarda öğrenci olmak.

- Ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası almamış olmak.

- Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmak.

- Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4(dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak.

- Ailenin 2016 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2017 Malî Yılı için tespit edilen 10.760,00 TL (onbinyediyüzaltmış)’ yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2016 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.


SON SINAVDA SORULAN SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

BURSLULUK SINAVI SORULARI NASIL OLACAK?

Sınavda 4 (dört) seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacak.

Sınıfların sorumluluk konularını aşağıdaki tabloda yer alıyor:

5. , 6. ve 7. Sınıf
Sıra No Ders Adı

1 Türkçe
2 Matematik
3 Fen Bilimleri
4 Sosyal Bilgiler

Hazırlık Sınıfı(8. sınıf müfredat programından hazırlanacaktır.)
Sıra No Ders Adı

1 Türkçe
2 Matematik
3 Fen Bilimleri
4 Sosyal Bilimler(T.C.İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

9., 10., ve 11. Sınıf
Sıra No Ders Adı

1 Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım-Türk Dili ve Edebiyatı
2 Matematik
3 Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji)
4 Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
 

tamer es

Üye
Üye
Katılım
Şub 14, 2011
Mesajlar
100
Tepkime Puanı
23
Puanları
18
Yaş
53
kızım görme engelli ve diğer çocuk kontejyanından girdi bu normalmi yani normal çocuklarla aynı kontejyan dan girdi ve ortalama 460 puan aldı kazanabilirmi sizce taban puan 450 tavan puan 500 diyo
saygılar..
 
Tekerlekli Sandalye
Üst