2018 Partilerin Seçim Beyannamelerinde Engelliler

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,504
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
24 Haziran 2018 yılında yapılacak seçimlerde partilerin (AKP, CHP, MHP İYİ PARTİ) seçim beyannamelerinde engellilere vaatlerini toplu şekilde sıraladık. Vaatler uzun olduğu için ele avuca sığan biz engellilerin direk sorununa odaklanan gerçekçi çözüm önerilerini özet olarak geçip beyannemelerde yapılan vaatlerin tam metinlerini aşağıya ekleyeceğim.

Buna göre AKP’nin seçim beyannamesinde engellilere vaatlerine bakıldığında daha çok 16 yıllık AKP hükümetleri döneminde engellilere yapılan hizmetler (EKPSS, ngelli maaşları evde bakım maaşı vb. gibi) sıralanmış yapılacaklar arasına somut olmayan şeylerden bahsedildiğini görmekteyiz…

Ana muhalefet partisi CHP nin vaatlerine bakıldığında ise açık konuşmak gerekirse direk soruna odaklı bir vaatler zinciri görülmekte. Buna göre CHP “Bütün engellilerin sağlık güvencesine kavuşacağını vaat edip, akabinde bizlerinde uzun süredir savunduğu medikal ürün ihtiyaçlarının ortez protez, tekerlekli sandalye, akülü sandalye vb. gibi herhangi bir katkı payı olmaksızın engellilere verileceğini vaat edilmiş.

Bununlada yetinilmeyip gelir kriteri nedeniyle evde bakım aylığı kesinlerin maaşlarının yeniden bağlanacağı söylenip evde bakım hizmeti sunulurken sadece engellinin gelirine bakılacağı söylenmiş.

2022 engelli aylıkları içinde benzer vaatlerde bulunularak gelir kriteri kaldırılıp sadece engelli bireyin gelirine bakılıcağı söylenerek bu zamana kadar gelir kriteri nedeniyle 2022 engelli aylığı kesilenlerin aylıklarının yeniden bağlanacağı vaat edilmiş.

MHP’nin beyannamesinde ise CHP de olduğu gibi bizimde öteden beri savunduğumuz “2022 engelli aylığı ödemesinde hane geliri yerine engellinin kendi gelirine bakılacağı vaadine yer verilmiş.

partilerin-engellilere-vaadi-akp-chp-mhp-iyi-parti.jpg
--------------

AKP’nin VAATLERİ

Neler Yapacağız Önümüzdeki dönemde de engelli vatandaşlarımızın eğitim, istihdam, katılım başta olmak üzere ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde aktif bireyler olarak yaşam sürmelerini sağlayacak altyapıyı güçlendirerek engellilerimizin engellerini en az hissedeceği bir ortamı tesis edeceğiz.

Engelli genç ve çocukların gün içerisinde sosyal faaliyet yapabilmelerine imkan verecek şekilde gençlik merkezlerinde ortam oluşturacağız. Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için güvenli bir biçimde bırakılabilecekleri “Aktif Yaşam Merkezleri” kuracağız. Korumalı iş yerlerini 81 ilimize yaygınlaştıracağız. İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetleri kapsamında engellilerin istihdama geçişlerini kolaylaştıran ve sürdürülebilir istihdamlarını sağlayan engelli iş koçluğu modelini kuracağız.

Erişilebilirlik uygulamalarının artırılması amacıyla toplumsal bilgi ve bilinç düzeyini artırmaya yönelik yaptığımız çalışmaları hızlandıracak, bu alandaki yayınlar ve bu eğitimlere devam edeceğiz. Engelli bakım ve rehabilitasyon hizmetleri için kamu-özel sektör işbirliği modeli geliştireceğiz.

CHP’NİN VAATLERİ

ENGELLİLERE SAĞLIK HİZMETLERİ

Tüm engellileri koşulsuz olarak sağlık güvencesine kavuşturacağız.
Medikal malzeme, tekerlekli sandalye, protez, ortez ve benzeri ihtiyaçları katkı payı alınmaksızın ücretsiz karşılayacağız.

Sağlık hizmetlerinin kalitesini artırıp, randevu alma ve randevuyu evde bekleme sorunlarını çözerek engellilere hızlı hizmet sunacağız.

Kanser tedavisi gören engelliler dahil tüm engellilerin ilaç temin sorununu çözeceğiz.

Tüm engellileri bakım güvencesine kavuşturacağız. Engellilerin ve ailelerinin gelecek endişelerine son vereceğiz.

EVDE BAKIM HİZMETLERİ

Gelir kriteri nedeniyle haksız olarak kesilen evde bakım aylıklarını yeniden bağlayacağız.

Evde bakım hizmeti sunulmasında sadece engelli bireyin gelirini dikkate alacağız.

Evde bakımda sağlık, psikolojik destek ve eğitim hizmetlerini ücretsiz olarak sunacağız.

Evde bakım aylığı alan yurttaşlarımızı sosyal güvenlik kapsamına alacağız.

ENGELLİ AYLIĞI

Engelli aylığının bağlanmasında hane geliri kriterini kaldıracak, sadece engelli bireyin gelirini dikkate alacağız.

Gelir kriteri nedeniyle haksız olarak kesilen engelli maaşlarını yeniden bağlayacağız.

ENGELLİLERE ÖZEL EĞİTİM

Özel eğitime ihtiyaç duyan engellilerin erken teşhisi ve özel eğitime erken başlaması için önlemler alacağız.

Özel eğitim sürelerini engellilerin ihtiyaçlarına ve bilimsel ölçütlere göre belirleyeceğiz.

Rehberlik Araştırma Merkezleri’nin (RAM) niteliğini artıracağız.

Kaynaştırma eğitimine öncelik vereceğiz. Nitelikli ve sürdürülebilir kaynaştırma eğitimi için öğretmenlere meslek içi eğitim sağlayacak, okulların mekansal koşullarını iyileştireceğiz.

Zihinsel engelli ve otizmli bireylerin yaşam boyu öğrenme ihtiyaçlarını gözeteceğiz

MHP’NİN VAATLERİ

Engelli, şehit ve gazi yakınlarına yönelik vaatler

Beyannamede, engelli, şehit ve gazi yakınlarına yönelik vaatler arasında şunlar bulunuyor:

Engelli ve engelli yakını aylığı yükseltilecek ve engelli aylığı ödenmesinde aile geliri yerine kendi gelirleri esas alınacak.

Doğuştan ya da işe girmeden önce engelli olanlar, malul şartlarından yararlandırılacak.

Gazilere 3600 günde emekli olabilme hakkı verilecek.

Ordu ve polis vazife malullerinin özlük hakları iyileştirilecek.

Malul sayılmayan gazilerin mağduriyetlerini giderecek düzenleme yapılacak.

Muharip gazilere ödenen şeref aylığı, geliri olsun olmasın tüm muharip gazilere aynı tutarda ödenecek.

Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı verilecek. Şehit anne ve babalarının aldıkları maaş artırılacak.

Gazilere ikinci istihdam imkanı sağlanacak ve ÖTV'siz araç imkanı verilecek.

İYİ PARTİ’NİN VAATLERİ

Engelliler öncelikli olarak, ailelerinin yanında ve bulundukları sosyal ortamda desteklenecektir.

Bakım hizmetlerinin kalitesi arttırılacak, aktif yaşamalarının sağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır.

Engellilerin toplumsal hayata katılımı önündeki engelleri kaldırmak üzere, kamuya açık her türlü yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile binaların ve toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi bir kanuni yükümlülüktür.
Erişilebilirlik her alanda ve istisnasız uygulanacaktır. Bu amaçla gerekli eğitimlerin yapılmasına, izleme ve denetlemenin sağlanmasına yönelik, yeni sistemler oluşturulacak, var olan ve uygulamada olumlu sonuçlar alınan sistemler geliştirilecektir.

Engellilere yönelik eğitim, istihdam ve bakım hizmetlerinin etkinliği ve denetimi artırılacak, bu kapsamda kaynaklar daha verimli kullanılacak ve fiziksel çevre şartları engellilere uygun hale getirilecektir.

Engellilere ve yaşlılara yönelik hizmetler için etkin veri tabanı oluşturulacak; bu hizmetlerin izleme ve değerlendirmesi yapılacaktır.

Engelli vatandaşlarımızın bağımsız yaşayabilmelerini ve hayatın tüm alanlarına etkin katılabilmelerini sağlayacak; diğer bireylerle eşit koşullarda fiziki çevreye, ulaşıma, bilgi ve iletişim olanaklarına, hem kırsal hem de kentsel alanlarda halka açık diğer tesislere ve hizmetlere kolayca erişimlerini temin edeceğiz.

Engellilerimiz mümkün olduğu kadar toplumla bütünleştirilerek sosyal açıdan dışlanmaları önlenecek, hayatın her alanında aktif görev üstlenmeleri sağlanacaktır.

Ulaşım hizmetlerinden en kolay yararlanacakları sistem kurulacak, özellikle toplu taşıma araçları artırılarak hareket serbestisi imkânı sağlanacaktır.

Güvenli ve uygun bir iş ortamı yaratarak, iş kapasitelerini tam olarak kullanabilmelerine imkân sağlanacaktır.

Günlük hayatını idamede zorlanan engellilere yönelik, bakım güvence sistemi oluşturulacaktır. Engellilerin ev içinde ve dışında
sömürüye uğramasını, şiddete ve istismara maruz kalmasını önlemek için yasal, idari, sosyal, eğitsel her türlü tedbir alınacaktır.

Genel olarak sosyal hayatın her alanında, özelde ise ev ve iş hayatında bağımsız bir biçimde yer almaları özendirilecektir.

Kamuya açık binalar ve diğer tesislerde engelli alfabesi ve anlaşılması kolay nitelik taşıyan işaretlemeler yapılacaktır.

Engellilerin internet dâhil yeni bilgi ve iletişim teknolojilerine ve sistemlerine erişimi desteklenecektir.

Engelliler toplu konut programlarından öncelikli olarak yararlandırılacaktır.
Engellilerin emeklilik fırsatları ve programlarına eşit erişimi sağlanacaktır.

Engellilerin hayata katılmalarını güçleştiren aile içi psikolojik eşiklerin aşılmasını sağlamak için aileye yönelik eğitim programları düzenlenecektir. Bu alanda hizmet verecek uzmanlar yetiştirilecektir.

Zihinsel engelli bireylerin rehabilitasyonunda hizmet veren özel rehabilitasyon merkezlerinin sayıları, hizmet kalitesi uluslararası kriterlere göre yükseltilecektir.
Toplumda engelli bireylere yönelik genellikle merhamet eksenli ve aşırı koruyucu yaklaşımların, engelli bireylerde oluşturduğu olumsuz psikolojik baskıyı ortadan kaldırmak için; toplum engelli birey iletişimini doğru bir empatik düzleme oturtacak çalışmalar yapılacaktır.
 

Hakan.60

Üye
Üye
Katılım
Nis 8, 2017
Mesajlar
253
Tepkime Puanı
2
Puanları
0
Partizanlık yapmak değilde sadece kişisel fikrimi beyan edeceğim ve tartışmaya da girmek istemiyorum.
Chp 70 sene yönetti o süre zarfında ne yaptı ki engelliye şimdi ne yapsın.
Diğer partileri bilmem sonuçta ya iktidara gelemedi yada yeni kuruldu.
Ama engellide en fazla somut adım Ak parti zamanında atıldı.Ve akpartinin bi özelliğide verilen vaatlerin unutulmaması .
Bunlar benim kişisel fikrim.Hakkımız da hayırlısı diyelim
 

nagras

Üye
Üye
Katılım
Ocak 15, 2018
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
61
Benim için engelli kişinin gelirini baz alması önemli oniki senedir yüzde doksan altı raporu olan oğluma bakıyorum emekliyim üç kişilik aileyiz gelir kriteri sorunu yaşayan biriyim

[device_name] cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi
 

begum2008

Üye
Üye
Katılım
Ara 12, 2016
Mesajlar
30
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Evet vaatler çok ama hiç sanmıyorum bu vaatlerin yüzde yüz yerine getirilecegini tahminim standartlar aynen devam edecek yine kısıtlı olarak az bir farkla seyredecek inşallah yanılıyor olurum ınsallah bu söylenenleri yüzde 50 farkla ilerleme olur hiç bir partinin vaatleri çok inandırıcı gelmiyor ancak CHP partinin verdigi verdi sözde engelli nin temel ihtiyacı olan ortez protez işitme cihazı tekerlekli sandaliye vs.bu gibi en önde gelen çünkü buna bağlı hayatını sürdürmek icin ihtiyaç malzemelerini orjinal olmak kaydıyla en önde gereken ve yapılması zorunlu bir ihtiyaç olduğu nu çok dikkate alinmali ama maalesef en büyük sorunlardan biri ülkemizde yerli mali ve Avrupa mali farkı ile yerli malını avrupa gibi rahat kullanılmaması avrupa ürünün tercih edilmesi bunun maliyeti inde yüksek oluşu nun işte yıllardır cozulemeyen bir durum bu sorunu öncelikler ilinde yer alinmali.
Çünkü engelli bireyin sosyal faaliyet ve hayatını idame ettirerebilmek için en başta atakta tutabilecek ortez i duyabilecegi cihazı ve tekerlekli sandaliyesi ile gidebilecek imkanı olması gerekiyor.
Bu malzemelerin orjinal ve maliyetini uygun ve hiç geliri olmayan lara ücretsiz temin edileceği bir hizmeti geliştirilmelidir hele ki orjinal ve gelişmiş teknoloji hiznetkerinin ki engelli nin en büyük isteği olduğunu dusünuyorum.
Vaatlerin gerçekleşmesi dileği ile


[device_name] cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Merhaba Güzel İnsanlar,

Yazılanları okuyunca aklıma Sezen Aksu'nun Gülümse şarkısı geldi;

Belki şehre bir film gelir
Bir güzel orman olur yazılarda
İklim değişir, Akdeniz olur
Gülümse ...

Dedim ki tamam seçim zamanı geldi yine akıllara hani yoksayılmaya o kadar alışıyor ki insan bayramdan bayrama hatırlanan, el öpülesi yaşlılar misali bu ülkede yaşayan engelli vatandaşların da hatırlanma zamanı gelmiş çatmış bile..Kolay değil sayıları milyonları bulan potansiyel oyu ele avuca almak ve bunun için deyim yerindeyse kaz gelecek yerden tavuk esirgememek...

Vaat kelimesinin sözlük anlamı: Bir işi yerine getireceğine söz vermek demektir. Dolayısıyla vaatler güzeldir çünkü içinde gerçekleşmesi mümkün olabilecek umut barındırır. Umutlar ki insanı ayakta tutan, güç veren sözlerdir ki ve sonuçta vaat vermek kolaydır her zaman için ama birde yerine getirilirse işte o zaman değmeyin sevince...

Gelmiş geçmiş tüm seçim öncesi olduğu gibi yine meydanlarda bizler için atıp tutanları bende tvden izledim, bolca dinledim ama bu sefer karnım tok boş vaatlere kanmaktan çoktan vazgeçtim. Bana gerçekleşmesi mümkün olabilecek seçim propagandasından ziyade ispatlı hazırlıklarla gelen hazırlıklardan bahsetmeliler. Yoksa biricik olan oyumu mümkün değil öylesine veremem hele de yıllar sonra akıllara gelmişken ve ne yazık ki seçim sonrası yeniden unutulacaklar arasında yerlacaksam bu sefer ki oyum tüm seçimlerden daha değerli en azından bu benim düşüncem..

Siyasete alet olmak kolay zaten hazırda bekliyoruz varsın bizler için gerçekten ele avuca değer bir katkıları olacak işler yapsınlar. Biz bekliyoruz, biz istiyoruz artık herkes için en hayırlısı neyse öyle olsun ama naçizane tavsiyem gelin siz çok da kapılmayın vaatlere. Bundan önceki verilen ve ne kadarı yerine getirilen vaatleri düşünün ve oyunuzu size sizin için en iyisi olacağına inandığınız, güvendiğiniz partiye verin. Böylece seçim sonrasında en azından kendim ettim kendim buldum deyip kimseyi suçlamak zorunda kalmazsınız..

Engelleri ortadan kaldırmayı başaracak, bizler için engelsiz bir gelecek sağlayacak partinin kazanması dileğimle...
 

nagras

Üye
Üye
Katılım
Ocak 15, 2018
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
61
Merhaba Güzel İnsanlar,

Yazılanları okuyunca aklıma Sezen Aksu'nun Gülümse şarkısı geldi;

Belki şehre bir film gelir
Bir güzel orman olur yazılarda
İklim değişir, Akdeniz olur
Gülümse ...

Dedim ki tamam seçim zamanı geldi yine akıllara hani yoksayılmaya o kadar alışıyor ki insan bayramdan bayrama hatırlanan, el öpülesi yaşlılar misali bu ülkede yaşayan engelli vatandaşların da hatırlanma zamanı gelmiş çatmış bile..Kolay değil sayıları milyonları bulan potansiyel oyu ele avuca almak ve bunun için deyim yerindeyse kaz gelecek yerden tavuk esirgememek...

Vaat kelimesinin sözlük anlamı: Bir işi yerine getireceğine söz vermek demektir. Dolayısıyla vaatler güzeldir çünkü içinde gerçekleşmesi mümkün olabilecek umut barındırır. Umutlar ki insanı ayakta tutan, güç veren sözlerdir ki ve sonuçta vaat vermek kolaydır her zaman için ama birde yerine getirilirse işte o zaman değmeyin sevince...

Gelmiş geçmiş tüm seçim öncesi olduğu gibi yine meydanlarda bizler için atıp tutanları bende tvden izledim, bolca dinledim ama bu sefer karnım tok boş vaatlere kanmaktan çoktan vazgeçtim. Bana gerçekleşmesi mümkün olabilecek seçim propagandasından ziyade ispatlı hazırlıklarla gelen hazırlıklardan bahsetmeliler. Yoksa biricik olan oyumu mümkün değil öylesine veremem hele de yıllar sonra akıllara gelmişken ve ne yazık ki seçim sonrası yeniden unutulacaklar arasında yerlacaksam bu sefer ki oyum tüm seçimlerden daha değerli en azından bu benim düşüncem..

Siyasete alet olmak kolay zaten hazırda bekliyoruz varsın bizler için gerçekten ele avuca değer bir katkıları olacak işler yapsınlar. Biz bekliyoruz, biz istiyoruz artık herkes için en hayırlısı neyse öyle olsun ama naçizane tavsiyem gelin siz çok da kapılmayın vaatlere. Bundan önceki verilen ve ne kadarı yerine getirilen vaatleri düşünün ve oyunuzu size sizin için en iyisi olacağına inandığınız, güvendiğiniz partiye verin. Böylece seçim sonrasında en azından kendim ettim kendim buldum deyip kimseyi suçlamak zorunda kalmazsınız..

Engelleri ortadan kaldırmayı başaracak, bizler için engelsiz bir gelecek sağlayacak partinin kazanması dileğimle...
[emoji106]

[device_name] cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi
 

kavalemrah

Üye
Üye
Katılım
Ara 18, 2017
Mesajlar
81
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Partizanlık yapmak değilde sadece kişisel fikrimi beyan edeceğim ve tartışmaya da girmek istemiyorum.
Chp 70 sene yönetti o süre zarfında ne yaptı ki engelliye şimdi ne yapsın.
Diğer partileri bilmem sonuçta ya iktidara gelemedi yada yeni kuruldu.
Ama engellide en fazla somut adım Ak parti zamanında atıldı.Ve akpartinin bi özelliğide verilen vaatlerin unutulmaması .
Bunlar benim kişisel fikrim.Hakkımız da hayırlısı diyelim
Chp 70 senedir iktidar oldumuki yapsın iktidar olsa alasını yapar

[device_name] cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi
 

Hakan.60

Üye
Üye
Katılım
Nis 8, 2017
Mesajlar
253
Tepkime Puanı
2
Puanları
0
Tartışma niyetinde olmadığımı enbaştan belirttim.
70 yıl dediğim iktidar değil meclisteki süresidir.Hatta eksik söylemişim 95 senedir yönetimde olan parti.
Ama şuda bir gerçektir ki chp 30-35sene iktidar olmuştur.iktidar olamadığı zamanlarda ise hiçbir iktidar,chp nin gönlünü yapmadan icraat yapamamıştır.
Lütfen partizanlık la değil yaşadıklarımızla konuş.
Kimseye şu partiye oy verin diye telkinde bulunmadım.Bulunmam da.
Herkezin aklı var ve kendine yeter
 

şevket 45

Üye
Üye
Katılım
Nis 23, 2013
Mesajlar
40
Tepkime Puanı
23
Puanları
8
Tartışma niyetinde olmadığımı enbaştan belirttim.
70 yıl dediğim iktidar değil meclisteki süresidir.Hatta eksik söylemişim 95 senedir yönetimde olan parti.
Ama şuda bir gerçektir ki chp 30-35sene iktidar olmuştur.iktidar olamadığı zamanlarda ise hiçbir iktidar,chp nin gönlünü yapmadan icraat yapamamıştır.
Lütfen partizanlık la değil yaşadıklarımızla konuş.
Kimseye şu partiye oy verin diye telkinde bulunmadım.Bulunmam da.
Herkezin aklı var ve kendine yeter

konumuz !!! bizim ençok ihtiyaç duyduğumuz engellilere evde bakım ücretlerini gelir kriterine koyup bir çok engelli arkadaşlarımızın maaşları kesildi mevcut hükümet tarafından !!! chp tarafından ihtiyaçlarımıza bütünüyle yapacaklarını seçim bildirgesi hazırlayarak sunmuşlar bizlere kim daha iyi imkanlar sunan hangisi olursa olsun teşekkür etmeliyiz kendi adıma şu ana kadar engelliler için yapılan iyileştirmelerin hepsindede chp ninde akp kadar soru önergeleri vs hepsinde olumlu yönde imzası vardır !! şöyle düşünelim bırakın 55 - 65 yıl öncesini o günün şartları imkanları öyleydi ilk önce cumhuriyeti ondan sonrada yeni bir ülke kurulmuş çok zor şartlar altında tabi ricaise tırnaklarıyla kazıyarak kurdukları yeni ülkede anadolunun her yerine yaptıkları yatırımları satıp satıp yiyip nihayet anca bitirdiler artık !! bu satılan yatırımlarında büyük çoğunluğunuda chp yapmıştır .hani diyosunki chp ne yaptı !! 16 yıldır her yeri satarak verilen haklarmı daha kalıcı olur !! yoksa üreterek devamlı üstüne koyarak çoğalan ekonomimiz olursamı verilen haklarımız kalıcımı olur .birde iktidara kim daha susamışlık varsa bizler için daha iyi imkanlar verileceyine inanıyorum yenilikleri denemek belki daha hayırlı olabilir!! tabiki bu benim kendi fikrim . herkezin fikrinede sayğılar.
 

Hakan.60

Üye
Üye
Katılım
Nis 8, 2017
Mesajlar
253
Tepkime Puanı
2
Puanları
0
Yazdıklarınızı itina ile okudum ve haklısınız itirazım yok.zaten herkezin aklı fikri var ve o yönde oyunu da kullanır.Zaten yorumumda belirtmiştim Chp nin onayı olmadan kimse bişey yapamadı diye.Bu konuda da Allah razı olsun birşeyler yapmış veya yapmaya çalışmışlardır.itirazım yok.
Ben partizanlık yapmak için veya Bazı partileri karalamak için yorum yapmadım.Bu konularla alakalı da kimseyle tartışmaya girme niyetinde değilim.
Unutmayalım ki o meclis nasıl biryerse kim çıkarsa çıksın verilen sözlerde unutuluyor edilen yeminlerde unutuluyor.
Olan gene bizim gibilere oluyor.bizde birileri makam sahibi olacak diye buralarda tartışmaya giriyor kalp kırıyor ,kalbimizi kırdırıyoruz.
Bu vatan için taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun.Taş üstünden taş alanıda (çalanıda)Allah perişan etsin.
A parti B parti umrumda bile değil.İnşallah hayırlısı ile bizim bu halimize derman olacak kişiler seçilir.Gerisi boş..
 

okatur

Üye
Üye
Katılım
Şub 23, 2012
Mesajlar
517
Tepkime Puanı
33
Puanları
28
Mhp ye yüklenmek lazım 2022 vaadi için
 
Tekerlekli Sandalye
Üst