2020 Devlet Kurumları Tarafından Yapılan Destek ve Yardımlar

Katılım
Eki 30, 2020
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Genel Sosyal Yardıml
Gıda Yardımları
İhtiyaç sahibi olan hane halkının, aylık geliri asgari ücretin 1/3’den az olması şartı ile Ramazan ve Kurban bayramları için erzak yardımları belirlenen ailelere temin ediliyor. Genellemeye alacak olunursa; ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının giderilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından verilen desteklerdir.
Barınma Yardımları
Muhtaç vatandaşlara yönelik bu yardım kapsamında barınılan yerin yaşanmayacak kadar eski ve sağlıksız olmasından kaynaklı olarak barınma yardımı yapılır. Burada söz edilen yardım ise ayni ve nakdi olarak gerçekleşir. Barınma yardımı ile muhtaçlara sağlanan yardımdaki esas konu bireylerin sağlıklı ortamda yaşamlarını sürdürmesidir. İhtiyaç sahibi ailenin aylık geliri asgari ücretin 1/3’den az olması halinde yararlanabilecek.
Yakacak Yardımları
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile muhtaç ailelerin kışlık yakacak (kömür) ihtiyacının giderilmesi aileye en az 500 kg kömür verilecektir. Bu yakacak yardımından yararlanmak için ise diğer yardımlarda söz edildiği üzere hanenin aylık geliri asgari ücretin 1/3’den az olması gerekmektedir.
Eğitim Yardımı
Doğum Yardımı
 
Tekerlekli Sandalye
Üst