2022 aylığının bağlandığını nasıl öğrenirim ?

Doğan_ayd

Üye
Üye
Katılım
Tem 16, 2021
Mesajlar
108
Tepkime Puanı
32
Puanları
28
Yönetmeliğe göre müracaat tarihinden en geç 1 ay içinde işlemler tamamlanır desede sydv nın yoğunluğuna göre süre uzayabiliyor.
Şartlarınız uygunsa maaş bağlanır, aksi durumda zaten bilgilendirilirsiniz, E devlet üzerinden sosyal yardım sorgulamadan takip edin, red edilirse sebebide yazar.
Merhaba 2022 engelli aylığı için haneden olmayıp ama geliri hane geliri olarak hesaplanır diye bir haber okudum doğru mu bu doğruysa geliri haneye gelirine eklenen kişinin giderleri de hane gideri olarak hesaplanıyor mu?
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,376
Tepkime Puanı
434
Puanları
83
Aslında, hukuksal olarak kim hangi adresteyse öyle kabul edilir. Buradaki sorun, engelli maaşı almak için adres kaydırma yapılması.

Diyelimki, hanede gelir krıteri fazla, geliri olan bir kişiyi farklı adrese kayıt ettirmek yada haneye geliri olmayan birini eklemek şeklinde tamamen 2022 yönetmeliğinin açığına göre hareket edenlerin geçmişteki ve çevrelerine sorarak sosyal inceleme altında yalnışa sevk etmek gibi bir olay.

Gider olarak engelli kişi diyeceğim çünkü yine yasal anlamda 18 yaşından büyükler her yasal konuda kendinden sorumlu olması gerekirken 2022 yönetmeliğine göre kişilik hakları yok sayılıyor ve engelli olmaları kullanılarak yaşadığı adresteki diyerek ( büyük ihtimalle ailesi ) tamamının gelirinden engelli sorumlu gibi hareket ediliyor, gider hesabına sadece emsal kira bedeli olarak yönetmeliğe yazılmış.
 
Son düzenleme:
Tekerlekli Sandalye
Üst