2022 den maaş alanlar yeniden rapor çıkaracakmış?

AZAD21

Üye
Üye
Katılım
May 26, 2010
Mesajlar
750
Tepkime Puanı
23
Puanları
18
bu gün youtubede gördüm haber 2016 yılına ait şu an için 2022 den maaş alanlar yeniden sağlık raporu çıkarıp sydv veye teslim edecekmiş doğrumudur


eskiden mal müdürlüğü bakıyordu dosyasında raporu olmayanlar için? yani eski raporlar geçerli değilmiş halil abi mehmet abi gülümse abla bir cevab yazarmısınız ne kadar doğru?
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
2022 Maaşları 2022 yasası ve yönetmeliği ile belirlenir, 2013 yılından sonra 2022 yönetmeliğinde birkaç düzenleme yapılmasına rağmen sağlık raporlarıyla ilgili bir açıklama olmadı, fakat bildiğim kadarı ile ellerinde resmi bir belge olmadığı halde sydv nda yeni müracaatlar veya başka bir işlem için gidildiğinde 5 seneyi aşmış raporların yenilenmesi isteniyordu,

Videodaki bahsedilen sağlık raporlarının yenilenmesi konusunda herhangi bir resmi açıklama ne duydum ne gördüm, videodaki kişi nizip engelliler derneği başkanıymış ve 30 temmuz 2016 yılına kadar eski raporlar yenilenmezse 2022 alanların mağdur olacağını yani maaşlarının kesileceğinden bahsetmişki böyle bir durumda yaşanmadı, ayrıca böyle ciddi bir durum varolsaydı sıradan bir dernek başkanı yerine aile ve sosyal politikalar bakanlığının bir yetkilisinin açıklama yapması gerekirdi.
 

fener1982

Üye
Üye
Katılım
Nis 27, 2016
Mesajlar
56
Tepkime Puanı
2
Puanları
8
haber doğru.benim %87 sürekli raporum olmasına rağmen benden de rapor yenilemem istendi.nedeni ise 2013 yılında yapılan kanun değişikliğinden dolayi kurum değişikliği olmuştur.mevcut dosyanız kurumumuz da olmamasından dolayi raporunuzu yenileyin diye eve sydv den kağıt geldi.bende yeniledim ve teslim ettim.
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
İşte mevzu bu zaten sürekli olan bir raporunuz var ve 2022 için başvuru yaptığınızda defterdarlığa teslim etmişsiniz, madem kurum değiştiriliyor başvuru yapıldığındaki sağlık raporunu neden yeni kuruma vermiyorlar, veya sizin sürekli raporunuzu aldığınız hastahanede zaten o rapor mevcut neden bir yazı ile istenmiyor, size sydv ndan gelen kağıtta şu yasal sebeble yeni rapor alacaksınız denebiliyormu? Denemez çünkü eski raporunuz sürekli ve yasal olarak hayatta olduğunuz sürece kullanabilirsiniz.

Gerçek amaç ise yeni düzenleme ile getirilen balthazard denen sistemle sağlık rapor oranlarını düşürerek engellilere tanınan mevcut haklarınızdan yararlanmanıza engel olmak. Kısacası kağıt üzerinde sağlık dağıtmak. Normal şartlarda hayır ben yeni rapor almıyorum deseniz sydv sizin işleminizi yapmak zorunda kalır, yapmıyorsada mahkeme yoluyla sürekli olan eski raporunuzu kullanma hakkına kavurşursunuz.
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Sanırım sydv na müracat edildiğinde sizden istenen sağlık raporları sürekli ise ve sydv nda o rapor mevcutsa tarihlerine bakılmaksızın tekrar istenmiyor,

Fakat 2022 eskiden maliye tarafından bağlanıyordu ve raporlar maliyede idi herhangi bir sebeten raporları sydv na ulaşmamış ve ilk rapor hangi hastahaneden alındığı tespit edilememiş olanlardan isteniyor, bu durum tüm 2022 alanları etkilemez, sadece dosyasında raporu eksik olanları tamamlıyorlardır, yani tüm 2022 alanlardan yeni rapor istenmeyecek,
 

svg.42

Üye
Üye
Katılım
Kas 26, 2015
Mesajlar
56
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Evet septik bey bende yakin zamanda tekrar sydv ye basvuruda bulundum raporum surekli daimaydi benden tekrar istenmedi sordular sureklimi eski raporunuz yoksa yeni rapormu cikardiniz diye ben eski raporum ve surekli dedim benden istemediler saygilarimla.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst