2022 Engelli Maaşı kesilmesi ve Sözde Yönetmelik adı altında yapılan Adaletsizlik.!

Murat.Y

Üye
Üye
Katılım
Eyl 9, 2014
Mesajlar
1,998
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Bugün başıma gelen olayları hem Serzeniş hem de bilgilendirme babında yazmak istedim.. Ptt ye 2022 Engelli Maaşımı çekmek için gittiğimde kimliğimi verdim ve 2022 Engelli Maaşımı çekmek istediğimi söyledim veznedeki kişi gülümseyerek Maaşınızı iptal etmişler yatmamış dedi, sonrasında Sgk ya gidip bilgi alabileceğimi söyledi teşekkür ettim ve Sgk nın yolunu tuttum..

Neyse Sgk ya vardım durumu danışmaya anlattım beni yönlendirdi onada teşekkür ettim ve ilgili birime derdimi anlatmak için odanın kapısını vurdum içeri girdim ooo içerisi buz gibi :) 3 masa var 3 masada da sanki Genel Müdür edasında oturan 2 hanım ve 1 bey var ben masada oturan Genel Müdür edasındaki bey' e Merhaba dedim yüzüme ruhsuz bir şekilde baktı sanki ne diyorsan de bir an önce çek git dercesine :) neyse durumu izah ettim yanlış geldiğimi bulunduğum ilçedeki Kaymakamlığa gitmem gerektiğini söyledi, bende emin olmak için adresini sordum gayet küstah bir biçimde bilmiyorum dedi :) içimden Ya sabır çekip kolay gelsin dedim Genel Müdür edalı insan müsveddesine yüzüme bön bön baktı bende gıcık oldum ya tekrar kolay gelsin dedim yine bön bön baktı bu defa Ya sabır çekmedim ve yahu nasıl bir insansın sen dedim girişte merhaba dedim sesin çıkmadı, Vatandaş olarak diğer bir resmi kurumun adresini sordum bilmiyorum dedin oysaki önünde bilgisayar var bakabilirdin dedim çıkarken 2 defa kolay gelsin dedim onada cevap vermedin dedim, bizimki dile geldi Beyefendi sinirinizi benden çıkartmayın dedi pişmiş pişmis Allah sizi bildiği gibi yapsın dedim ve çıktım..

Neyse Kaymakamlığa geldim bundan sonrası önemli, Uzattığımın farkındayım kısa keseceğim :) Sosyal Hizmetler bölümüne gittim 2022 Engelli Maaşımın bana herhangi bir bilgilendirme yapılmadan kesildiğini söyledim. Bana cevap olarak Yönetmelik gereği maaşlarda düzenleme olduğunu Maaş alan engelli bireylerin tekrar inceleneceğini ve Aile bireylerinin kişi başı aylık gelirinin 270 lirayı geçtiği taktirde engelli maaşlarının kesileceğini söyledi. Bende bunun kişilere bildirilmesi gerektiğini söyledim, söylediği aynen şuydu Beyefendi Resmi Gazetede Yayımlandığı için duyurulmuş sayılıyor.! Neyse bilgilerim güncellendi herhangi bir sorun çıkmadı Maaşımı Eylül ayında değilde Aralık ayında toplu olarak alacağımı söyledi. Teşekkür ettim oda rica ederim dedi çıktım işte olanlar bunlar..

Peki şimdi ne olacak ? zaten verilen para 3 Kuruş Ben ne yapacağım 3 ay boyunca ne yiğeceğim, ne içeceğim, elektrik, su, ilaç vs vs Sayın: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İSLAM Soyadınızdaki İSLAM adını haketmiyorsunuz Müslümanlıktan bahsedip yetimin, garibanın, engellinin hakkını Yürürlüğe girdirdiğiniz bu SAÇMASAPAN Yönetmelik adı altında yiyorsunuz.!

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası' nın 5. Maddesi Neydi Hatırlayalım.!

V. Devletin temel amaç ve görevleri
MADDE 5- Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.


Bu Madde de geçenlerin hangisini yapıyorsunuz yada yapmaya çalışıyorsunuz. ? Yazık..


Biraz uzun oldu kusura bakmayın :) Herkese sağlık, mutluluk, huzur diliyorum..
 

AZAD21

Üye
Üye
Katılım
May 26, 2010
Mesajlar
750
Tepkime Puanı
23
Puanları
18
hane ziyareti yapılmadımı sosyal inceleme?
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
cengelx

Biryerde uzattım demişsiniz ama bana göre özet geçmişsiniz, malesef elimizden gelen sitemizde içimizi dökmeye çalışmak ama bu adaletsizliğin çaresizliği gerçekten çok can sıkıcı inş farkederlerde tabi hepimizin gayreti ile farketmelerini sağlarsak bir gelişme sağlayabiliriz.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst