2022 maaşı adres değişikliği için dilekce örneği?

sair1

Üye
Üye
Katılım
Ara 17, 2014
Mesajlar
21
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
mrb bugün sydv gittim şehir değişikliği yaptım vakıfa bildirmek için kişi transferi istediler taşındığım şehirden yeni şehire tlf verdi memur dedi bu numarayı ara transferi onaylasınlar aradım dediler biz tlf ile kişi transferi yapamayız dilekçe ver dediler maaşı durdurup öyle transferi yapıcaz dediler ve ben nasıl bir dilekçe vereceğim bana bir dilekçe örneği verin kişi transferi için bilgi verirsenz sevinrm
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Şu mealde bir dilekçe işini görür

…………….. sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı’na

2022 sayılı kanun gereği maaş almaktayım. Adres değişikliği yapmış bulunmaktayım. Bu nedenle ekli dosyadaki belgeler dikkate alınarak adres değişikliğinin kayda geçirilmesini arz ederim.
ek: İkametgah belgesi ve Vukuatlı nüfus cüzdanı örneği
ad soyad
imza
tc kimlik numarası
adres
telefon
 
S

sny

Guest
merhaba arkadaslar ögrenmek istedgim bir konu var yardimlarinizi bekliyorum,benim babam epilepsi hastasi ve yuzde 40 ozurlu raporu ile emekli maasi aliyordu belirli bir miktar,sonra erkek kardesim memur olarak atandi annemler de kardesimin yanina tasindilar ve bi sure sonra babamin ozurlu maasi kesildi sebebi ise ikametkahin kardesimin uzerine bi sehirden baska bi sehire alinmasi...ama soyle bi mesele varki memur olan kardesim anneme babama bakmak istemiyor evlenip kendi hayatini kurmak istiyor bende evliyim ve aileme bakabilme gibi bi sansim yok,annem babam calisamiyor bi kardesim ise ogrenci universiteye hazirlaniyor calismiyor hatta onunda yardima ihtiyaci var bu durumda bu maas nasil geri kazanabilir,yapilmasi gereken ne? cevap bekliyorm tesekkurler.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Anladığım kadarıyla babanız 2022 engelli maaşı alıyordu ve adres değişikliği nedeniyle bu maaş kesildi. doğrumu anlamışım? Ek olarak babanız emeklimiydi. Emekli derken ssk, bağkur emekli sandığı gibi bir kurumdan?
 
S

sny

Guest
Olay soyle kardesim bi sehire memur olarak ataniyo daha oncede annemlerin yaninda degildi ,sonra atandigi sehirde ev tutuyo ev kira...annemleride aliyo ikametkahida kendi uzerine yapiyo sanirim bi sure sonra maas verilmemeye basliyo nedenini anlamiyorlar herhangi bi Uyari yok sonra kardesimden dolayi bu maasin kesildigi belirtiliyo...babam koyde tarimla ugrasirdi gencken, hic bi yerde calismisligi yok hasta zaten ,emekliligi yok,tek sosyal guvencesi Yesil karti ,bu adaminda ihtiyaci yoksa hic kimsenin yoktur egitim goren cok zeki bi kardesim var fen lisesi mezunu Doktor olabilmek icin calisiyo masraflari var ,babam hic bir maasi yokken bu yasa Kadar getirmis evlatlarini,sosyal bir hak bu sekilde nasil sorgulamadan geri alinabilir anlamiyorum...kardesim calisiyo ancak oda kendine bi Hayat kurma cabasi icerisinde bakamiyorum diyo ? ben evli ve uzagim napabilirim napilabilir bu asamada ?
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Sny

Malesef 2022 maaşı ile ilgili çok ciddi değişikler oldu, evet haklısınız sorgusuz, sualsiz yeni değişikliklere uymayanların maaşı kesiliyor,

Sizin de adres değişikliğinden dolayı kesilmiştir, şimdiki şartalara göre kişinin engelli ve şahsi geliri olmaması önem taşımıyor, engellinin yaşadığı hanenin gelirleri toplanıyor ve giderler düşülmeden hanede yaşayan kişi sayısına bölünüyor çıkacak olan rakam 2014 yılı sonuna kadar 270 tl muhtaçlık sınırın altıda kalıyorsa bu maaş veriliyor, 270 tl yi geçmesi durunda 2022 den yararlanamıyorsunuz.

Ne yapabilirm demişsiniz, babanız ve anneniz memur olan kardeşinizin yanına taşındığı ve ayne adrsete olduğu için memur olan kardeşinizin geliri ortak gelir olarak kabul edilir ve anne baba ve kardeş aynı adreste 3 kişi ( aynı adrsete başka yaşayan yoksa ) 270tl muhtaçlık sınırı x 3 kişi = 810 tl yi aşan bir gelir olması durumunda babanız 2022 maaşından faydalanamaz,

Bir yol göstermek gerekirse hiç bir geliri ve mal varlıkları olmayan anne ve babanızın farklı bir adreste yaşamaları durumunda yeniden sydv na müracat ederek 2022 aylığı bağlatabilirler.

Mal varlığı derken anne ve babanızın oturduğu ev kendilerinin olması halinde hariç tutularak veya kirada ise gelirden kira bedeli düşürülüyor diğer ev arsa tarla gibi mallarının gelirleri varsa toplamı geliri yoksa rayiç değerlerinin 240 da 1 i ayrıca varsa araçların kasko değerlerinin 120 de 1 i gelir olarak kabul edilmektedir.
 
S

sny

Guest
Sayin Septik

Oldukca acik bi anlatim olmus tesekkur ederim ,kardesim baska bi mahalleye kaydini aldirip ailemle bi alakam yok desin .sonra tekrardan basvuru yapsinlar diye dusundum bende,ancak bu basvuru esnasinda ne gibi belgeler istenir hersey yeniden en basindan mi baslar,ozurlu raporu v.b. eve gelip kontrol ederlermi basvurudan sonraki surec nasil isler onu merak ediyorum bu konu hakkindada kucuk bi Bilgi alabilirsem sevinirim,tesekkurler.
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Adres gibi sorunları halettikten sonra sydv kurumuna kimlik ve elinizdeki mevcut raporla başvuru yapınız eğer rapor çok eski değilse kabul görebilir, yeni istenirse başvuru formu doldurulduktan sonra hastahaneye rapor için sevk verirler SEVK ücretsiz rapor almanızı sağlar ve siz rapor sonucunu sydv den öğrenebilir hatta orjinal olanı alabilirsiniz diğer işlerinizde kullanmak için sonrasındaki süreç ise sydv sosyal inceleme için adresinize gelir bir kaç fotoğraf çeker birkaç soru sorar giderler ve sydv memurlarının kanaatlarına bağlı olarak mütevelli heyetine gönderirlir, heyetten maaşın bağlanıp bağlanmadığına dair çıkan sonuç size bildirirlir,
 
S

sny

Guest
Herhangi bi farklilik soz konusu oldugunda yada sonuc aldigimizda ayni sorunu yasayabilecek arkadaslara bi ornek teskil etmesi ve yol gostermesi acisindan tekrar yazarim tekrar tesekkurler gosterdiginiz ilgi ve verdiginiz aciklayici bilgiler icin...hoscakalin :eek:
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Rica ederiz, tabiki sonuçlar hakkında bilgi yazarsanız seviniriz,
 
Tekerlekli Sandalye
Üst