2022 Maaşı alan kişinin vefatı halinde maaşın miras işlemleri?

KiB01

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2017
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Merhaba, babam Ağustos ayında vefat etti.
2022 maaşı yatmıştı SYDV gittiğimde bu maaş için noterden miras kağıdı istedi sonuçlanması uzun sürer dedi. Bunu takip edebileceğim bir adres söylemedi sadece hesabınıza para yatar dedi. Kesinlikle parayı çekmedik fakat zor durumdayız bunu öğrenmem gereken yer veya bilgisi olan birisi varsa yardımcı olabilir mi? Gerçekten ihtiyacımız var şuan, üstelik kardeşim asker.
 

Hakan.60

Üye
Üye
Katılım
Nis 8, 2017
Mesajlar
253
Tepkime Puanı
2
Puanları
0
O maaş babanızın hesabında kaldığı için meftadan kalan miras hükmünde olur.babanızdan kalan diğer mallar varsa o parada o malların arasına girmiş durumdadir.
Yani miras hükmündedir.veraset intikali çıkartılıp tüm kalanlardan kime nekadar düştüğünü görebilirsiniz.anneniz yaşıyor ise kalan mirasin 1/4 anneye geriye kalan 3/4 çocuklarına veya alt soya kalır.
Ev araba vb taşınmazlarda tüm varisler ( miras kalan kişiler )anlaşması gerekir.hepsinin imzası şarttır. Ama nakit para da tüm varislerin Tc numarasına nekadar hakkı varsa yatılır.
Parayı bian önce almak için veraset ilamı çıkartıp bankadan o parayi hakkiniza düşeni isterseniz cok kısa sürede hesabınıza hakkiniza nekadar düşüyor ise yatırılır.
Başınız sağolsun.Allah c.c rahmeti ile muamele eylesin.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst