2022 maaşı ve sgk'nın borç bildirimi için tecrübesi olan arkadaşlar var mı?

pehlivan

Üye
Üye
Katılım
Ağu 20, 2010
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
annem %90 ağır özürlü ve benim üzerimden sgk güvencesinden yararlanıyor. Evde bakım imkanından yararlanıyoruz benim tayinim il dışına çıktığında kaymakamlıktan 2022 maaşı için başvurmuşlar ve bağlanmış 2 sene boyunca ödeme yapılmış ve ben annemin üzerine araç aldıktan 10 ay sonra bir kağıt geldi ve annemin karne aktivasyonunu yaptırmam yada 2022 maaşını kestirmem konusunda bende karne aktivasyonunu yaptırdım ve 2022 maaşını kestirdim nedeni ise ikisinin bir arada olamayacağı annemin üzerimden düşürülerek yeşil kartlı olması gerektiği söğlendi bende o zaman maaşı kestirerek üzerimden düşmesini istemedim ve bu işlemden 1 ay sonra sgk bana yersiz karne kullanımından dolayı 17.330,23-tl faizli borç bildirim kağıdı gönderdi bende kuruma başvurduğumda annemin bu maaş esnasında yeşil karta bağlanması gerektiği ve emekli sandığından düşmüş olması nedeniyle kurum 2 yıl boyunca ödeme yaptığından bu miktar bana borç olarak gönderilmiş..
bu şifayen aldığım bilgiden sonra itiraz dilekçesi yazarak borca karşı çıktım .. ne olacağını bilmiyorum .. eger bu durumu yaşamış olan arkadaşlar ve yöneticiler beni bilgilendirirse sevinirim .. çok acil lütfen yardım...
 

berkemeteatasoy

Üye
Üye
Katılım
Kas 28, 2011
Mesajlar
97
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
günaydın
kardeş bende çalışırken bu maaşı aldım.banada yersiz ödeme yapıldığı için ödeme çıkardılar,sanırım bu parayı alacaklar taksitlendirebilirsin ben taksitlendirdim ama ödeyemedim gene ne olacağını bilmiyorum ama hicra yöntemiyle alacaklarını zannediyorum..devlet tekrar bi af çıkarırsa belki kurtulursun çünkü yasada bunla ilgili kanunlar gayet açık,maalesef iyi araştır bi avukata tanış ama ben lokman ayva ile görüştüm kaçışın yok dedi 2008 yılından sonra alınanlar tahsil edilecek diyor
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Konuyu çok net anlayamadım anne 2022 maaşı alırken hangi sosyal güvencesi vardı?
Araç aldıktan sonra hangi sağlık güvencesinden yararlandı?
Anne daha önce hangi karneleri kullandı şuan hangi karneyi kullanıyor?
Size gelen borç yeşil kartı kullanmasından mı yoksa emekli sandığı kanrnesinden mi?
 

pehlivan

Üye
Üye
Katılım
Ağu 20, 2010
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
annemin sosyal güvencesi yok benim üzerimden faydalanıyor yaklaşık 13 yıldır benim güvencemden faydalanıyor
annem benim üzerimde iken iki yıl önce 2022 maaşı bağlanmış ..
ben araç aldığımda da annem benim üzerimde idi fakat 2022 maaşıda alıyordu..
annem sadece benim güvencemi ve karnesini kullandı..
bize gelen borç emekli sandığı karnesini kullanımdan gelmiş.. yeşil karta ne başvurduk nede kullandık..
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Yani siz anneyi 2022 maaşına bağlattıktan sonra kurum size yeşil karta geçiş yapmalıydınız sizden faydalandığı için cezalıdır diye size ödeme gönderdi öylemi?
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Sizin durumunuz şöyle. Normalde bir kişi hem 2022 maaşı alıp hemde anne babası üzerinden sağlıktan faydalanabilir. Bunun önünde yasal bir engel yok. Bu şekilde maaş alan ve anne basının üzerinden sağlıktan faydalanan binlerce insan var. Öte yandan babasının üzerinden sağlıktan faydalanıyor diye 2022 maaşı kesilen binlerce insanda var. Bunların bir kısmı mahkemeye başvurarak hem 2022 maaşı almaya hemde anne babaları üzerinden sağlıktan yararlanmaya devam ettiler. Sizin durumunuzda ters işleyiş olmuş. 2022 maaşı kesileceği yerde anneniz sizin üzerinizden sağlıktan yararlandığı için emekli sandığı borç çıkarmış. Ben öyle anladım yanlışsam düzeltin. Yani siz 657 ye tabisiniz ve anneniz sizin üzerinizden sağlıktan yararlanıyor dimi?
Eğer öyleyse hukuki süreç başlatarak size çıkartılan borca itiraz edebilirsiniz.
 

pehlivan

Üye
Üye
Katılım
Ağu 20, 2010
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
halil bey durum aynen sizin dediğiniz gibi 2022 maşınıda kestirdikten sonrada bu borç bana yani birde benim adıma kesilmiş .. ben devlet memuruyum her yıl beyanname ile anneme bakmakla yükümlü olduğumu bildiriyorum sgk ya annem benim üzerimden fadalanıyor diye..
sgk ya itiraz dilekçesi verdim ama sizden ricam nasıl bnir yol izlenmeli bana yardımcı olursanız sevinirim birde elinizde emsal olacak bir karar örneği varmı..

çok teşekkürler...
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
SGK ya itiraz dilekçesi verdiyseniz tamamdır. Siz üzerinize düşen işlemleri yapmışsınız. SGK bunu dikkate alacaktır. Yok eğer dikkate almazsa hukuki süreç başlatmalısınız %100 kazanırsınız. Daha önce bu konuda verilmiş mahkeme kararları var. Emsal karar olarak onlar gösterilebilir. Ancak o emsal kararlara şu an ulaşamadım. Eğer denk gelirsem bu başlık altına eklerim.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst