2022 maaşımız henüz bağlanmadı yeşil kart çıkartabilir miyiz?

kırmızı

Üye
Üye
Katılım
May 11, 2011
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
28 yaşındaki down sendromlu dayım için maaş başvurusu yaptık, 3 ay önce raporumuz çıktı %70 ağır özürlü ve raporu sürekli. bugün evimize evde bakım maaşı için geldiler ve hesap açtırmamızı söylediler. buraya kadar herşey tamam fakat dayımın 2022 maaşının bağlanması için bağkurdan düşüsünü gerçekleştirmiştik, yeşil kart başvurusu için gittiğimizde ise görevli eğer bu şekilde başvurursak aileyi en ince ayrıntısına kadar inceliceklerini ve biraz zorluk çıkabiliceğini, eğer maaş bağlandığında bu başvuruyu yaparsak daha çok yardımcı olabiliceğini dile getirdi. dayımın ameliyat olması lazım, ne zaman bağlanır 2022 maaşı hiç bir bilgimiz yok uzun sürer mi? çok bekler miyiz? bilmiyorum. şimdi eğer evde bakım maaşı bağlanırsa yeşil kart başvurusunda bulunabilir miyiz? yoksa 2022 maaşımızın bağlanmasını mı bekliceğiz? şu aşamada ne yapabiliriz açıkcası yardımcı olursanız çok memnun olurum.
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Yeşil kart için başvuru yapsın 2022 maaşı almakla kolaylıkla alakası yok 2022 maaşı mutlak yeşil kart alacak diye bi durum mevcut degil, biran önce yeşil kart için başvuru yapın eğer araç olmasından ve ev olmasından dolayı sorun çıkarsa bize ulaşın başka bir yol düşünelim.
Ayrıca evde bakım maaşı ile 2022 maaşının alakası olmadığı gibi yeşil kartlada alakası yok.
2022 maaşınıza ve yeşil karta eş zamanlı olarak başvuru yapın, yeşil karta başvurup alın 2022 için malmüdürlüğüne gidip müracat edin malmüdürlüğü sizi gerekli yerlere yönlendirip başvurunuzu kabul eder maaşın bağlanıp bağlanmama süreci malmüdürlüğü incelemesinden sonra ortaya çıkar, yani kısaca evde bakım maaşı başvurusu ile işiniz bitmiş, en kısa sürede hem 2022 maaşına hemde yeşil karta müracat edin, 2022 maaşı almak veya almamakla yeşil kartın alakası olmaz, şartlar uygunsa verirler degilse yeşil kart vermezler, maaş içinde giderler çıkartıldıktan sonra kişi başına 100 lirayı geçmiyorsa 2022 maaşıda alabilir.
Siz her iki durum için başvuru yapın olası olumlu olumsuz durumlarda bize ulaşın yardımcı oluruz.
 

kırmızı

Üye
Üye
Katılım
May 11, 2011
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
2022 maaşı için başvuruda bulunmuştuk zaten, evde bakım maaşından 1 hafta sonra 2022 maaşı için başvuru yaptık ve evraklarımızı mal müdürlüğüne teslim ettik. yani hemen hemen 3 ay oldu. giderler derken evin kira durumu vs mi? büyükbabamın bağkur maaşı var bir tek 600 tl evimiz kira değil, diğer dayıma ait oda başka bir şehirde yaşıyor ama birde büyükbabamın üzerinde 1 araç var. 4 kişi bulunuyoruz bu adreste o halde 2022 maaşı bağlanmaz mı bu durumda?
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Şurdan bir sorgulama yapın bakalım evraklarınız malmüdürlüğünce onaylanıp Ankara SGK'ya gönderilmişmi bakalım, http://engelliler.gen.tr/f7/2022-maasi-evrak-takibi-artik-cok-kolay-72/

Ayrıca giderler varsa kira yoksa mutfak gideri fatura gideri gibi giderlerdir, bunların gelirden çıkartılmasından sonra evdeki yaşayan kişi sayısına bölünmesi halinde 100 lirayı geçmemesi durumunda "muhtaçtır" diye maaşınızın bağlanması gerekir.
Eğer yukardaki evrak takip sitesinde kayt yok deniyorsa birde yerel evrak takip sitesinden sorgulama yapın hangisinden sonuç alırsanız bize burdan bi kopyalayın durum değerlendirmesi yapmaya çalışalım.
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu
 

kırmızı

Üye
Üye
Katılım
May 11, 2011
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
2022 maaşı evrak takibi için ; Sorguladığız Kişiye Ait Kayıt bulunamadı. dedi

T.C Sosyal Güvenlik Kurumu için ; Aradýðýnýz Evrak Bulunamadý, Bilgileri Doðru Girdiðinizden Emin olun.. dedi?
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Evraklarınız Ankara sgk da işleme alınmamış en azından takip sitesinden bunu anlıyorum, bu arada yerel takip sitesinde kayıt çıkması lazım ancak yerel takip sitesi çok yeni bir sistem ve evraklarınız giriş yapılmamış olabilir, size şunu yapmanızı öneririm 3 ay önce malmüdürlğüne evrakları teslim etmişsiniz ve yönetmelik gereği size azami 3 ay içerisinde muhtaçlık kararı verilmesi gerekiyor, malmüdürlüğünden evraklarınızın ne olduğunu sorunuz Ankara'ya gönderilmiş mi halen kurumda mu bu konuda bilgi alınız bize aktarınız ayrıca sgk evrak takip sitesini sürekli kontrol edin hergün bakın kayır çıkarsa bize bildirin ama önce malmüdürlüğüne bi sormanızı öneriyorum sorun bakalım evraklar onaylanmış gönderilmiş mi ögrenip bize aktarın.
 

kırmızı

Üye
Üye
Katılım
May 11, 2011
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
tamam çok sağolun yarın dışarı çıktığımda mal müdürlüğüne de uğrarım öğrenirim sonrasında size bildiririm. tekrar tekrar teşekkür ederim, sağolun.
 

kırmızı

Üye
Üye
Katılım
May 11, 2011
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
merhabalar bugün mal müdürlüğüne uğradım. evraklar hala ankaraya gönderilmemiş ben şubat ayında teslim etmişim ve bana geçen sene mart ayının evrağını bu daha bugün gönderdiklerini söylediler? 1 yıla yakın bir süre beklemem gerekiyor sanırım belki daha fazla.. yine de yardımcı olmak için dosya numarasını verdiler? onunla ne gibi bi işlem yapabilirim bilmiyorum ama aldım yine de, bu işlem çok uzun süren bir işlem herhalde sabırla beklicez artık. tek sorun dayımın ameliyat olması lazım yeşil kart için yine sordum ve bana 2022 ile beraber olursa daha kolay olucağını söylediler diğer en ufak detayına kadar araştırma yapılıyor vs denildi. ne yapabiliriz ki şimdi bu durumda?
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
2022 Maaşı alsanızda almasanızda yeşil kart yine detaylıca incelenecektir, bence müracat etmeliydiniz, 2022 maaşı alan bir çok kişi yeşil karttan yararlanamıyorum yeşil kartın şartlarına uygun olan herkes alır o yüzden yeşil kart için ivedi başvuru yapınız.
Ayrıca malmüdürlüğünde evraklarınızın Ankara'ya gönderildiğini gidip/gitmediğini 1 ay sonra falan yine kontrol ediniz, gönderiltikten sonra size daha önce verdiğim 2022 evrak takip sitesinden kontrol ederek bize aktarırsınız yardımcı oluruz.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst