2022 maaşımız kesildi

ferhan

Üye
Üye
Katılım
Eyl 15, 2012
Mesajlar
221
Tepkime Puanı
9
Puanları
18
Selâmün Aleyküm
Oğlum engelli.Ben oğlumun 3 aylık maaşını birde bakım maaşı alıyordum.Bundan 20 gün önce eve denetim için geldiler. Ve 3 aylık maaşımızın kesildiğini öğrendim. Evde 2 kişiyiz. Sosyal Yardımlaşmaya gittim ve bakım maaşının evde gelir olarak olduğunu 2 kişiniz gelir kriterini aştığı için kesildi dedi. 450 tl ev kirası veriyorum. Tekrar bana bir kağıt imzalatıp 1 ay sonra gel dedi. BENİM BAŞKA HİÇ BİR GELİRİM YOK. ALDIĞIM YARDIM YOK. NAFAKA ALMIYORUM. AİLEM YARDIM ETMİYOR.

NE YAPMAM GEREK SİZCE. FİKİR VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Aslm evet malesef 2022 engelli maaşı alanlarda bakım maaşı hane geliri olarak kabul ediliyor, dolayısı ile gelir hanede yaşayan kişi sayısına bölündüğünde kişi başı muhtaçlık sınırının üzeride çıkarsa maaş kesiliyor, fakat sizin durumda eviniz kira, 2022 yönetmeliğe göre emsal kira bedeli yani ödediğiniz kira miktarı değilde o evin emsal kira bedeli ( Emsal kira bedeli, kiraya verilen gayrimenkulün emlak vergisi değerinin yüzde 5’idir.) sizin gelirinizden düşülerek gelirinizin hesap edilmesi lazım, zaten sizede 1 ay sonra gelin denmiş demekki hesap edilerek muhtaçlık sınırının altına düşerseniz tekrar maaşınız bağlanabilir.
 

ferhan

Üye
Üye
Katılım
Eyl 15, 2012
Mesajlar
221
Tepkime Puanı
9
Puanları
18
Herkese iyi akşamlar
Dün e devletten sosyal yardım bilgilerime baktığımda yardım kutusunun altında devam ediyor diye yazıyordu. Bugün sosyal yardımlaşmaya gittim maaşımın yeniden bağlandığını söylediler. Verdiğim kirayı göz önüne almışlar. Çok şükür herşey yolunda. Bu kadar kısa sürede olmasına hem sevindim hemde şaşırdım. Ama sonuçta olduya hamd olsun ALLAHIMA.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst