2022 maaşına başvurdum. Bankadaki paramız maaşın bağlanmasına engel olur mu?

Cuneyt_1

Üye
Üye
Katılım
Tem 11, 2013
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Herkese selamlar.Bir sorum olacaktı, engelli raporumu % 76 , 1 temmuzda özürlü maaşı için başvurdum gelir tespiti için eve memurlar gelecek, ev annemin üzerine ayreten bankada parası var (5000 evro vadesiz) bunlar bana engel olur mu? evde iki kişiyiz annem ve ben başka gelir yok. ( bide sorarlarsa bankada paranız var mı, evet mi demek lazım) dikkat edilmesi gereken sorular var mı. bilgisi olan lütfen biraz açıklama yapsın "Simdiden tesekkurler"
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Eski şartlara göre hiç bir sorun çıkmaz size bankada paranız varmı yokmu diye sormazlar kendileri ayrıca bankalara ve tapu ya zaten soruyorlar.
Yanlız engelli yasası olan 2022 yasası şu sıralar değişmekte kimse net olarak ne nedir bilmiyor.
Hanede hiç bir gelirinizin olmayışı ve engel raporunuz bu maaşı almanız için yeterli görünüyor.
Tek sorun çıkarabilecekleri şey taşınmaz mallarınızın olup olmayışı ev arsa tarla araba vb bir gelir getirmese dahi rayiç bedelleri üzerinden düşük te olsa gelir olarak kabul ediliyor. Eğer yeni yasa tasarısı son bilgilere göre geçerse evinizin rayiç değerinin 240/1 i 233 tl yi geçmemeli.
Büyük ihtimalle yeni yasa çıkar çıkmaz sizin maaşınızı bağlarlar.
 

Cuneyt_1

Üye
Üye
Katılım
Tem 11, 2013
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Sptik tesekkurler. Anlamadım birşei var, rayiç bedelleri Nasıl Hesaplanır? Ne işe yarar? diyelim ki evin değeri 60-70 bin TL. Başka taşınmaz mallarımız yok,evdeki eşyalar luks değil. (evinizin rayiç değerinin 240/1 i 233 tl yi geçmemeli -bu ne anlama geliyo)
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Rica ederim
Sanırım belediyelerin bulunduğu yere göre herhangi bir mülkün en düşük satılabilecek değerini hesaplıyor (bir malın karşılığı olan değer atıyorum; köy deki bir dönüm arazi ev için 10 birimse kasabadaki bir dönüm arazi ev 30 ilçede merkezde farklı değerler belirleniyor.)

Enson çıkan sonra durdurulan 2022 yönetmeliğinde ortaya çıktı ve şuandaki çıkacak yasadada büyük ihtimalle var olacak olan engellilerin aldığı maaşları veya bağlanacak maaşlara engelleyebilmek için hane gelirine ekleyerek belirledikleri 233 tl muhtaçlık sınırını aşağıya çekmek için uydurulmuş birşey.

Konu şu şekildeydi yaşadığınız hanenin(kirada değilseniz) sizin olmasa dahi rayiç bedelinin 240/1 i hanenin gelirleri toplamına eklenip hane de yaşayan kişi sayısına bölünerek çıkan miktarın muhtaçlık sınırı altında olması halinde 2022 maaşına hak kazanılabiliyordu.

Sizin durumunuza bakıldığında hanede hiç gelir yok tek varlık ev şu şekilde hesap edersek 233 x240 = 55 920 tl sizin evinizin rayiç yani belediyenin belirlediği miktarın altındaysa ki lüks değil dediğinize ve belediyelerin de rayiç değeri vergi alımında kullanmak için piyasa değerinden çok aşağıdaki rakamları belirlediğini düşünürsek büyük ihtimalle bağlanır.
 

Cuneyt_1

Üye
Üye
Katılım
Tem 11, 2013
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Septik Tekrar tesekkurler Bilgiler İçin
 
Tekerlekli Sandalye
Üst