2022 maaşları kesilecek sesinizi duyurun

mustafasym

Üye
Üye
Katılım
Eyl 12, 2013
Mesajlar
40
Tepkime Puanı
3
Puanları
8
tüm engelliler sesleniyorum bimer sydv aile sosyal politalar bakanlığı başbakanlıkiletişim merkezi ayrıca miğllet vekillerinekon uyu yazın. 144 ve 183 sürekli arayıp şikayette bulunun. tvlerde sabah haber proğramlarında izleyici mesajları okunuyor fox tv kanal d trt 1 de özelllikle usanmadan yılmadan msj yollayın sesinizi duyurun. burda yazmakla olmaz binlerce üyemiz var bu sitede lütfen arkadaşlar ha benimki kesilmez şartlarım uyuyor demeyin. özellikle tv proğramlarının üzerinde durun yarın izleyecem bakalım hakkaten bişey yapacakmıyız.
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Mustafa

Resmen karşımızda engellileri yok saymaya çalışan bir hükümet var, ve dahada kötüsü ne muhalefetten tek ses çıkıyor ne engelli derneklerinden, bu konuda tamamen yanlız kalmış durumdayız.

Ne yapabiliyorsak her imkanı değerlendirerek elimizden geleni yapmalıyız.

Konu sadece bakım maaşının gelire eklenmesi olayı değildir bu sadece bir aldatmacadır,yazımı sonuna kadar okursanız anlatmaya gayret edeceğim.

Dikkat ederseniz konunun temeli halkın tepkisinden çekinmeleridir, direkt olarak biz bu 2022 maaşını artık devlet olarak vermiyoruz engellilerinize bakın diyemedikleri için alternatif yollar aramalarından kaynaklanıyor,

İlk yönetmelik değişikliğinde 119 tl kişi başı gelir dendi biraz tepki sonrasında 243 tl dendi ve şuan 270 tl muhtaçlık sınırı uygulaması var, bu şu demektir biz bu maaşı yani engellinin haklarını vermek istemiyoruz siz tepki gösterseniz dahi biz hükümet olarak öyle akıllıyız ki nasıl 119 tl diye ortaya bir rakam attık sonrasında 270 tl dedik ve bu hak olmayan MUHTAÇLIK SINIRI UYGULAMASINI size yedirdiktir olayın temeli.

2015 Yılından itibarende bakım maaşı sanki engellinin cebine giren bir paraymış gibi veya engellinin yaşadığı hane dikkat edin yaşadığı hane neresi olursa olsun kimle yaşıyor olursa olsun o hanenin tüm nakit gelirleri oda yetmezmiş gibi birde mal varlıklarının rayiç değerlerinin bir kısmı, ne adaletle ne hakla ne hukukla alaksı olmayan bir durumdur 18 yaşını doldurmuş bir insana asla uygulanamayacak MUHATAÇLIK SINIRI uygulaması ortadan kalkmadığı sürece bakım maaşının gelire eklenmesi gibi bir saçmalık engellense dahi 2022 maaşını ortadan kaldırmak isteyen hükümetin başka yoları deneyerek bizden kurtulmasına engel olamayız,

18 yaşını doldurmuş bir kişi engelli çalışamıyor, hiç bir mal varlığı yok, geliri yok, ise bu durumda devlet olarak bu engelliye ne gibi bir desteğin var sorunun cevabı asla ve katta MUHTAÇLIK SINIRI nı icat ettim diyemez dememeli

Fakat utanmadan diyebiliyor, fakat dese dahi böyle bir rezilliği bizler kabul etmemeliyiz, konuya başkalarının gelirlerinin adı ne olursa olsun, ister bakım maaşı, ister emekli maaşı, ister çalıştığı için aldığı maaş gelir adının bir önemi yok, TÜM BU GELİRLERİN BİZİM OLMAYIŞIYLA alaksı olmalıdır ve ısrarla bunu elimizin erdiği gücümüzün yettiği her yere MUHTAÇLIK SINIRI uygulamsı kaldırılarak eski haklarımızın geri verilmesini isteyerek hakkımızı aramalıyız ve bu mücadeleyi kazanmalıyız.

Bu yönetmeliği bu şekilde hazırlayan ve kabul eden kişilerin insanlıkla uzaktan yakından alakası olmayan ne vicdan sahibi,ne ahlak duygusu, ne Allah korkusu, nede insana sevgisi saygısı olmayan yaratıklar olarak görüyorum, HEPİMİZ GELECEĞİMİZ ADINA, SOSYAL HAYATTAN KOPMAMAK ADINA, BAŞKALARINA MUHTAÇ OLMAMAK ADINA bu son şansımızı iyi değerledirip tepkimizi verelim.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst