2022 Maaşları Kesilmek İsteniyor! Haksızlığa Dur de!

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,507
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Değerli arkadaşlar,

Yüzbinlerce engelli büyük bir haksızlıkla karşı karşıya. 25 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren "2022 sayılı kanuna göre aylık bağlanma yönetmeliğindeki" maddelerin bir kısmı halen 2022 maaşı alan onbinlerce insanın maaşının kesilmesine, 2022 maaşı için yeni müracaat edecek kişilerin ise maaş almalarını imkansız kılacak şekilde düzenlenmiş. Bu haksızlığa dur demek için kampanya başlattık.

Kampanyamıza destek vermeniz için 2022 maaşı alıp almamanız, hatta engelli olup olmamanızında bir önemi yok. Haksızlık karşısında susmak o haksızlığa ortak olmak anlamına gelir. Yapılan bu haksızlığa dur demek için lütfen aşağıdaki metni ilgili yerlere iletin.

Bu saçmalığın son bulması ve yönetmeliğin değişmesi için mümkün olduğu kadar fazla mail yollamamız gerekmektedir. Hedefimiz 20 bin mail. Günde 15 bin kişinin girdiği Engelliler.gen.tr sitesi için bu rakama ulaşmak çokta zor olmasa gerek. Bu kampanya bir anlamda biz engellilerin "duyarlılığının ölçüleceği" kampanyadır. Unutmayın bizler kendi sorunlarımıza duyarsız kalır, banane dersek hiç kimse bizi umursamaz ve kazanılmış haklarımızı elimizden alır..!

Son olarak, bu kampanyadan herkesi haberdar olması için facebook, twitter hesaplarınızdan kampanyanın linkini yayınlayarak detsek isteyin lütfen. Unutmayın, bu türden kampanyalar bir kişinin değil herkesin elini taşın altına koymasıyla hedefine ulaşır. Zaman elini taşın altına koyma zamanıdır.

Not: Arkadaşlar toplu mail gönderiminde hata alırsanız "toplu mail yollamak" yerine tek tek yollayın...

Not not: Mail yollayanlar konu altına mail yolladım diye yazarsa kaç mail gittiğini az çok tahmin edebiliriz.
********** **********

Gönderilecek e-mail adresleri: fsahintbmm@gmail.com, fsahin@fatmasahin.net, engelli2022@aile.gov.tr, safak@safakpavey.com, safak.pavey@tbmm.gov.tr, bilgiedinme.oyhgm@aile.gov.tr, bimer@basbakanlik.gov.tr, cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr, basinmaliye@maliye.gov.tr, edirne@mehmetmuezzinoglu.com

Ayrıca aşağıdaki metni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeni uygulamaya koyduğu "Dilek ve Öneriler" formuna yazarak yollayabilirsiniz. ASPB Dilek, Öneri ve Değerlendirme Kutusu |

BAŞLIK: 2022 Sayılı kanuna ilişkin yönetmelikteki haksızlıklar (Arkadaşlar siz başlığı kendinize görede düzenleyebilirsiniz. Başlığın tüm maillerde aynı olmasındansa farklı başlıklarla yollanması daha iyi olur.)

İlgili Makama,

25 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren "2022 sayılı kanuna göre aylık bağlanma yönetmeliğindeki" bazı maddeler yüzbinlerce engelliyi olduğu gibi benide rahatsız etmektedir.
Önceki yönetmelikte 18 yaşın üstündeki kişilerin 2022 maaşı başvurularında "muhtaçlık durumu" hesaplanırken "giderler çıkartılarak hesaplama" yapılırken, 25 Ocak 2013 tarihinde yayınlanan yönetmelikte "giderlerin çıkartılmadan hesaplamanın yapılacağı" söylenmektedir.

Muhtaçlık durumu hesaplaması 37 yıl önce çıkartılan bir yasaya göre gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu yapılıp, buna göre 2013 yılı için 2022 maaşı alan, yada yeni müracaat eden kişilerin kişi başı gelirinin 119,61 TL'yi geçmemesi gerekmektedir. Günümüz gerçekleriyle uyuşmayan, açlık sınırının bile altında kalan muhtaçlık sınırı hesaplamasında daha adil ve hakkaniyet içerin bir düzenleme yapılması gerekmektedir.

Muhtaçlık hesaplamasında yapılan değişiklik ve "giderlerin gelirden düşürülmeyeceği" maddesi şu anda 2022 maaşı alan yüzbinlerce engellinin maaşının kesilmesine neden olacağı gibi, 2022 maaşı almak için yeni başvurularında red edilmesine neden olacağından ilgili maddenin yönetmelikten çıkartılması gerektiğini düşünüyorum.

Yine aynı yönetmelikte Madde 6'da (Sosyal İnceleme) zikredilen "hane ziyareti ve çevre araştırması" 2022 maaşı alan yada yeni başvuruda bulunan engelli bireyin "onurunu inciteceği, rencide edici" sonuçlar doğuracağı düşüncesiyle benim gibi yüzbinlerce engelliyi endişeye sevk etmiştir.

Bu iki maddenin yönetmelikten çıkartılarak daha adil ve engelli bireyin onurunu incitmeyecek maddelerin eklenmesini istiyorum.
Arz ve talep ederim.

Ad Soyad:
TC Kimlik No:


2022 Sayıla Kanuna Göre Aylık Bağlama Koşulları Hakkında Önerilerimiz

1 - Muhtaçlık sınırı hesaplaması asgari ücretin neti üzerinden yapılacak hesaplama sonucu belirlenmeli. Buna göre asgari ücretin 2/5 üzerinden hesaplama yapılmalıdır.

Halihazırdaki muhtaçlık sınırı hesaplaması "gösterge rakamının devlet memurlarının aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu" ortaya çıkan rakam üzerinden yapılmakta. Bu da 2013 yılının ilk altı iyi için 119 TL'ye tekabul etmektedir. Günümüz yaşam koşullarıyla uyuşmayan muhtaçlık sınırı hesaplamasında kullanılan yöntemin değiştirilerek asgari ücrete endeksli bir hesaplamanın yapılması daha adil olacaktır.

2 - 25 Ocak tarihli yönetmelikte engellinin evi ve evinin çevresinde her yıl yapılacağı söylenen "Sosyal İncelemenin" engelli bireyin onurunu inciteceğinden yönetmelikten çıkartılmalıdır.

Bir önceki yönetmelikte 18 yaş üstü kişilerin başvurularında "giderler, gelirden düşülerek" hesaplama yapılırken 25 ocak tarihli yönetmelikte "giderlerin düşülmeden hesaplamanın" yapılacağı söylenmektedir. Bu durum eski yönetmeliğe göre maaş alan yüzbinlerce engellinin maaşının kesilmesine neden olacaktır.

Sosyal devletin gereği olarak engellilere tanınan sosyal ve ekonomik haklarının her geçen gün iyileşmesi gerekirken 25 Ocak tarihli yönetmelik verilmiş haklarımızı elimizden almaktadır. Bu bağlamda yukarda saydığımız maddelerin yönetmelikten çıkartılarak, önerilerimizin dikkate alındığını, kaygılarımızı giderecek maddelerin ivedilikle yönetmeliğe eklenmesini talep etmekteyiz.
 
Son düzenleme:

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Gerekli yerlere mail attım, facebook ve twitter hesabımdan konu linkini paylaşarak kampanya için destek istedim. Arkadaşlar lütfen sizde aynısını yapın..
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,507
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Arkadaşlar bende toplu mail gönderiminde hata verdi. O nedenle tek tek mail attım. Eğer sizde de toplu mail gönderimde hata veriyorsa tek tek yollayın lütfen.
 

destiny07

Üye
Üye
Katılım
Tem 16, 2011
Mesajlar
430
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
ben gönderdim şimdi başka maillerdende gönderirim
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Birlik olalım olaganca hızla daha fazla kişi sayısıyla paylaşalım lütfen.
 

destiny07

Üye
Üye
Katılım
Tem 16, 2011
Mesajlar
430
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
bendede aynısını yaptı şimdi bimere gönderiyorum önerdiğim kişileride uyarıp tek tek göndermesini öneriyim
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
Başlatmış olduğunuz bu kampanya umarım amacına ulaşır ben ve oğlum'da gerekli yerlere toplu olarak mail gönderdik ayrıca facebok hesabımdada paylaştım. Herkez üzerine düşeni yapmalı kimse banane dememeli bu konu engelli engelsiz fark etmeksizin yükselen sesleri duyuralım.Ortada bir yanlış var ve o yanlışa hayır demek adına olabildiğince yükseltin seslerinizi.
 

viranesinan78

Üye
Üye
Katılım
Tem 29, 2012
Mesajlar
89
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
bakan fatma şahin e başbakanlık bimer e ve cumhurbaşkanlığına mailleri gönderdim umarım bi sonuç alırız
 

Burak55

Üye
Üye
Katılım
Tem 15, 2012
Mesajlar
201
Tepkime Puanı
0
Puanları
16
tüm gereken yerlere tek tek mail attım bende inşallah olumlu sonuçlar alınır.
 

Lazkizi53

Üye
Üye
Katılım
Haz 15, 2010
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Bende verdiğiniz adreslere mail attım inşAllah sesimizi duyururuz.
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Bu yönetmelik mevcut başvular ve maaşı halihazırda alanlar içindir.
 

CEM ÇİÇEKÇİ

Üye
Üye
Katılım
Ocak 23, 2013
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Bende mail attim ve ayrica çektiğmiz sikintilari dile getiren bir yazi yazdim
bunlar saçmalamaya başladi iyice
bunlarda hiç vicdan yokmu aslinda bizim birlik olup sn millet vekili arkadşlarimiza 2022 maaşi vermeliyiz aldiklari maaşlari yetmiyordur belkide...
Bide herkes bilir evde bir kişi hasta olur ve tüm hane halki onunla birlikte hasta olur ruhen eve bir hastalik havasi alir gider..huzursuz ve mutsuz olursun bu hastalik öyle büyük hastalik olmasina gerek yoktur bir grip bile yeterlidir evin havasini değiştirmeye...ben bu foruma yeni üye oldum ve allah hepinizden razi olsun bir çok haklarimizi burda öğrendim.aa bu arada ben engelli değilim abim engelli ama farketmez hepimiz adayiz zaten.ben abimin aklarini sizin sayenizde savundum ve savunacağim...yaklaşik 15 yildir abim engelli.ben 4 yillik evliyim birde kizim var.annem eşim abim kizim ve ben ayni evde yaşiyoruz ve çok mutluyuz.2 yildir 2022 maaşi aliyor abim %80 ağir özürlü..evde bakim parasina 7 ay önce başvurduk ve yeni onaylandi kismetse 1 -2 ay içinde almaya başlayacağiz.biz geçim sikintisi çektiğimiz için vede durumumuz olmadiği için ayni evdeyiz ve kiraciyiz
ve sesleniyorum size fatma şahin -başbakan recep tayip erdoğan'a ve cumhurbaşkani abdullah gül'e ve tüm türkiye ye
bakin biz özürlümüze evde bakim parasi ve 2022 maaşi aliyoruz diye bakmiyoruz benim cefakar annem 15 yildir bakiyor bize ve abime
siz bu maaşi versenizde o benim canim kanim vermesenizde...
Sadece benim yoksulluğumuzun içersin de mutfağimizin masrafi çikiyor.ancak biz baklava börekle doyariz kuru ekmeklede
anladinizmi beni sayin sosyal hizmetler bakinimiz ve başbakanimiz ve cumhurbaşkanimiz...
Allah devletimize milletimize zeval vermesin.
Zamaninizi aldiğim için özür dilerim
 

safari_054

Üye
Üye
Katılım
Eki 25, 2010
Mesajlar
52
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
04.02.p.tesi ye kadar burada yüzlerce ad soyad tc numarası yazacam şimdilik bunlar ile destek verecem VERECEZ...

KAMPANYA BAŞLATIMI İÇİN TEŞEKKÜRLER.....
 

FIRAT_06

Üye
Üye
Katılım
Şub 16, 2012
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
gönderdim umarım bizleri bu konuda mağdur etmezler
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Selam destin07,

TC kimlik numaranı yada adını ve soyadını mailde belirtip belirtmemek tamamen sizin özelinize kalmış olmakla birlikte ; bu konuda bir sakınca olacağını sanmıyorum . Aksine her engellinin devlet tarafından kendisine verilen hakkın geri alınmasına yönelik bir hak arayışında TC kimlik numaranızla ki zaten devletin elinde her türlü bilginiz bulunduğundan hakkettiğiniz mücadeleye daha resmi ve daha yakışır bir anlam katacağınızı düşündüğümü belirtmek istedim.

Sevgili Arkadaşım, bu mücadelede devlet engelli vatandaşına verdiği hakkı kısıtlamak ve hatta yoketmek istiyorsa sen vergini ödeyen ve her türlü vatandaşlık görevini yerine getiren bir kişi olarak , bir vatandaş olarak hakkını özgürce aramaktan ve gerekirse hakkın olanı söke söke korkusuzca geri almaktan neden sakınasın ki?

Birlik ve beraberlikle kalın, dostlukla kalın,
 
Tekerlekli Sandalye
Üst