2022 Maaşlarının Kesilme Konusu (Tartışma)

ankilozanspondilit

Üye
Üye
Katılım
Şub 26, 2012
Mesajlar
63
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Forumda maaşların kesilmesidir gelir tespitidir falan herkesin yaptığı yorumları okudum.
Sizlere bikaç şeyden bahsedicem ve sizlerde doğru veya yanlışsın deyiniz.

1.Sizce herkes hakkıylamı alıyor maaşları elinizi vicdanınıza koyun bir düşünün.
2.%40 engelli olanla %70-80 raporu olan bir olurmu (fiziksel açıdan) Maaşlar neden veriliyor bi düşünelim
3.Halen çalışıpta ayda 500-700 tl alan sigortasız çalıştığı için kayıtlara geçmediği içinde 2022 maaşını almaya devam eden kaç kişi vardır sizce.

Bu kadar vurdumduymaz olmayınız.Devlet bize bu HAKKI verdi raporu verdi diye yerden yere vuraya gerek yok.Haksız alanlar almasınlar.
Geliri iyi olan çalışanlar Annesinden Babasından malk mülk kalan kalacak olanlar.Altında arabası kendi üzerine olmasada kira evine oturmayanlar

Şu maaşları alıpta cebinde AKILLI telefon olmayan,Evinde BİLGİSAYAR olmayan,LED tv olmayan kaç kişi vadır acaba.LÜKS tüketim mallarını hem kullanacağız hemde maaşımız kesiliyor alamıyacağız diye ağlıyacağız.Bence biraz vicdanlı olmamızda yarar var.

Not:Lüks tüketim malları elbette herkes kullanacak çağın gereği.Ancak kullanamayıpta 2022 maaşı alamayan okadar insan varki.Gerçekten hakkı olan hakkımla alıyorum diyen alsın.Evine çevrene yaşantına bir bak ve düşün bence.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Madem eli vicdana koyalım diyorsun o halde bende hangi vicdan diye sorayım?

1: Kimse sapla samanı karıştırmasın. 2022 maaşı o maşı bu maaşı "hak etmediği halde" almak başka şey, 2022 maaşı almak için uyulması gereken kiriterlerin günün gerçeklerinden uzak akla, vicdana uymaması ayrı bişey...

2: Akıllı telefonudur, bilgisayarıdır LED tv sidir bunları kullanmak herkese caizde 2022 maaşı alanamı haram?

2022 maaşlarının nasıl hangi şartlarda kime verileceğini düzenleyen 25 ocak 2013 tarihli yönetmeliğe en büyük tepkiyi veren site engelliler.gen.tr sitesidir. Bunun öncülüğünü yaparakta kampanya başlattık.

Peki neydi 25 ocaktaki yönetmelikteki itiraz etiğimiz noktalar?

Bir önceki yönetmelikte 18 yaşından büyüklere 2022 maaşı verilirken giderler gelirlerden düşürülüyordu. Son çıkan yönetmelikte ise bu yapılmıyor. Ailede kişi başı gelir 119 tl yi geçerse o ailede yaşayan, çalışmayıp cebine beş kuruş para girmeyen engelli bu maaşı alamayacak.

Şimdi o eli vicdanına koy ve düşün. Açlık sınırının bile altında olan 119 tl lik gelir kiriteri hangi vicdana sığar? Kendini o engellinin yerine koy. 5 kişilik bir ailen var. Annen baban çalışmıyor. Evde kardeşin 1.200 tl maaşla çalışıyor. Sen maaşa başvurduğunda kardeşin çalıştığı için sana maaş vermiyorlar. Oysa sen çalışmıyorsun ve cebinde 5 kuruş paran var. Yaşında 20 nin üzerinde yani bireysin. Kendine göre ihtiyaçların var ve kardeşinden harçlık istemeyi gururuna yediremiyorsun. Bu maaşı sana vermemenin neresi vicdana sığıyor....

Dünyadaki başka ülkelerde engellilere verilen sosyal ve ekonomik haklar her geçen gün artırılken, bizim ülkemizde eski hakların bile kırpılmaya çalışılması sencede kabul edilemez bir durum değilmi?
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Ayrıca politikayı anlamasamda taa Somalide ki açları düşünen Libyada ki iç savaşa sponsor olan Suriyeye hem maddi hem silah desteği yapan bunları bizzat başbakanın ağzından duyarken kendi ülkesindeki engellileri mağdur etmeye çalışmak ne demek başta 18 ini geçmiş birini nasıl sırf engelli olduğu için reşit saymasın adam yerine koymassın Türkiye istatistik kurumu Tüik 4 kişilik ailenin açlık sınırını 1000 tl lerle de gösterirken ki devletin kurumu 119 tl nedir bence sen elini vicdanına koy da bir düşün bu kışın ortasında maaşların kesilmesi ve bir dahada verilmemesi düşünülüyor. Asıl vicdana ihtiyacı olanlar bizlermiyiz bizleri yoksulluğa mağduruyete itenlermi?
 

son_dem

Üye
Üye
Katılım
Tem 9, 2012
Mesajlar
211
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Aynen benim maşımı kestiler hemde hiç bir bilgi verilmeden ve bunun bana zararı 2 senedir beklediğim ameliyat sıram tam geldiginde saglık sigortam kesilmiş ve ben hastaneden çıkarıldım bulmuştur engelliye verilen deger hani engelli hiçbir saglık kurulundan cevrilmicekti işte ben hastaneden çıkarıldım ameliyatımı olamadım .
 

son_dem

Üye
Üye
Katılım
Tem 9, 2012
Mesajlar
211
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Admin lütfen bana yardımcı olun kime anlatıcaz derdimizi.kim sahip çıkıyor bize?
 

sinandeniz

Üye
Üye
Katılım
May 23, 2010
Mesajlar
890
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
vicdan şu bizim herkese şapur şupur engelliye yarabbü şükür diyen vicdanmı :) admın annesinde babasında mal vardır ama çocuğuna tek bir kuruşu koklatmıyordur devkletin verdiği engelli maaşına tamah etmek zoırundadır ağzından elinden kestiği bir kaç kuruşla taksitle güzel bir telefon almıştır kii hakkıdır bence herkes ister güzel şeyleri kullanmayı kibirdde şuanda hemen hemen tüm telefonlar yüksek kapasiteli birde öyle veya böyle sonuçta sanmıyorum araştırmaya incelemeye girmeden bu 2022 maaşını birilerinin araya tanıdık nufusu sokarak aldığını başvurduktan sonra bir incelemeye tabi tutulmuştur uygun görülmüştür maaş bağlanmıştır birde olaya başka pencereden bakalım başımızdakiler kazan kazan götürmeyide geçtik parsel parseli de geçtiler kendi ceplerine doldurmaları engelliye verilen 3 aylıkmı ağır geldide kesmek için kılı kırk yapıyorlar kesmek için başka devletlerde adamlar lamborcini hediye alabiliyorlar bunuda biliyolarmı acaba yetkililer ulan biz bırak lüks otomobil hediye almayı hasta bir yakınımıza giderken bir buket çiçeği alamıyoruz yeri geliyor hangi vicdan
 
Tekerlekli Sandalye
Üst