2022 Maşım başvurum kişi başı geliri aştığından red edildi?

yiğido

Üye
Üye
Katılım
Nis 18, 2013
Mesajlar
20
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
merhaba ben yenı 2022 maasına muracat yapmıstım ama red kararı cıktı nedenını sordum kısı basına dusen gelır fazla dedıler vs seyler ama bunlar sadece gelırı dusunuyorlar hıç gıderlerı dusunmuyorlar bırde ben bı yerde arastırmıstım orada soyle dıyordu..eger engellı bırey resıt ıse aılesıne yukumlu degıldır o yuzde baska bı gelırı yoksa maası baglanılır dıyordu bana bı yardımcı olurmusunuz...sımdıden tesekkurlerımı ıletıyorum sızlere...
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Yok öyle bir şey. Hanedeki gelire bakılıyor. Kişi reşit olsun olmasın gelir 119 tl yi geçerse 2022 maaşı alamazsın. Ancak bu sınırın 234 TL çıkartılması için çalışmalar yapılıyor.
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Yiğido Halil beyin söylediği şuan için geçerlidir ama sizinde bahsetiğiniz gibi kişi reşit sayılıyorsa hak ve hukuk anlamında zaten söylemeye bile ihtiyaç duyulmayan ve her mantığın kabul edeceği durumda haklısnız reşit birey kendi gelirinden sorumludur .
Yanlız 25 ocak 2013 te çıkan 2022 sayılı kanunun yönetmeliği gerçekliği aşmış kendine özgü milyon denilebilecek şahsı yok saymak ve kişisel hakkını gasp edecek şekilde hazırlanmış
yarını düşünmemiş bir durumdur benim tavsiyem hemen dava edin ve hakkınızı arayın
 

yiğido

Üye
Üye
Katılım
Nis 18, 2013
Mesajlar
20
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
ya bunlara ben sordum neden ıptal dıye annem calısıyo asgerı ucret alıyo babamında duzenlı ısı yok zaten calısmıyor denılebılır zaten okulumdan dolayı yakın olsun dıye 650tl kıra verıyoruz annemın maası kıraya elektrık suya gıdıyo zaten ben okuyorum okul masraflarım var bunlar neyın nasıl hesabını yapmıs anlayamıyorum
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Yeni yönetmelikten önce tüm harcamalar çıkarıldıktan sonra yapılan hesaplama yeni yönetmelikle değişti bundan dolayı sizin yaşadığınız sıkıntıyı bir çok maaş başvurusunda bulunan kişi yaşadı ayrıca maaş alanlarında bu şartlar altında maaşları kesildi.

Yeni yönetmelik diyorki giderler gelirden çoksa aradaki fark gelire eklenir bu durumda otomatik olarak maaş başvurunuz red cevabı alıyor. Yönetmeliğin ilgili maddesi aşağıda yer almaktadır.

c) Hanenin harcama durumu; gıda, giyim, kira, ısınma, eğitim, sağlık, ulaşım, eğlence ve benzerlerine yapılan yıllık ödemelerin aylık ortalaması dâhil edilerek yapılan hesaplama ile belirlenir.

ç) Harcamalar, hanenin gelir seviyesinin bir göstergesi olarak dikkate alınacak olup birinci fıkranın (a) bendine göre hesaplanacak gelir tutarından hiçbir şekilde çıkarılamaz.

d) Hanenin tespit/beyan edilen harcamalarının birinci fıkranın (a) bendine göre tespit edilen gelir tutarından fazla olması durumunda harcama ve gelir arasındaki fark gelire eklenir.

e) Birinci fıkranın (a) bendine göre tespit edilen gelir tutarının beyan/tespit edilen harcama düzeyinin üzerinde olması durumunda harcamalar gelire eklenmez.
 

yiğido

Üye
Üye
Katılım
Nis 18, 2013
Mesajlar
20
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
ya yok boyle bısey sankı evımız var son model arabamız varda maas ıstıyoruz...sacmalık
 

FIRAT_06

Üye
Üye
Katılım
Şub 16, 2012
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
arkadaşlar bu maaş konusunda twiterden başta aileden sorumlu bakan Fatma şahin olmak üzere vekillere onlarca defa yazdım yolladım inanın bir tanesi bile umursamadı sanki dersin gözlerine perde inmiş 3 gündür durmadan yollamama rağmen hiç birinden ne bir açıklama ne destek gelmedi işin kötü tarafı bana cevap vermedikleri zamanda bizim konumuz hariç her konuyu paylaştılar yazdılar ama o kadar yazmama rağmen bir kişi bile umursamadı bunlara oy verecek olanlar ellerini vicdanlarına koysun sandıkta bunlara hakkettiklerini el birliği ile verelim derim yine son karar sizlerin
 

yiğido

Üye
Üye
Katılım
Nis 18, 2013
Mesajlar
20
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
bende kaç kere mail attım ama cevap vermiyorlar kardeşim sanki biz kötü şeyler yazıyoruz insan olumsuzda olsa bir cevap verir yazık valla
 
Tekerlekli Sandalye
Üst