2022 ve tüm özlük haklarından yararlanır raporu ile hangi haklardan yararlanabiliriz?

aydogdum1

Üye
Üye
Katılım
Mar 28, 2011
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
BEYİN KANSERİ TÜMÖRÜ ameliyatlısı)Yeğenim Celal'e geçen hafta KONYA-AKŞEHİR Devlet Hastanesinden %97 lik 2022 VE TÜM ÖZLÜK HAKLARI şeklinde rapor alındı. 2022 den maaş alabilmesi için henüz işlemler yeni,Yeğenime halen asker olduğu için ANKARA-GATA Askeri hastanesinde FİZİK tedavisi devam ediyor,ŞUBAT 2011 itibarıyle askerliği bitti ancak Askeri Hastanelerin yönetmeliği gereği HİÇ BİR SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN hastalarının Askerlik süresi bittikten sonra 1yıl daha muayene ve tedavisine devam ediyormuş şimdi ondan faydalanıyor,10 ay daha faydalanmaya devam edecek,bu bir yıllık süre bittikten sonra Askeri Hastane ile işimiz bitiyor şimdi bu arada da 2022 Sy.Kan.la maaş alması için %97 lik rapor alındı.
SORULARIM.(1) 2022 den maaş alırsa Askeri Hast.bu maaşı nedeniyle kalan 10 aylık TEDAVİSİNİ KESERMİ ? yani 2022 maaşı nedeniyle artık maaşı var biz bakmayız dermi?
(2)Kendisinin ve eşinin hiç bir sosyal güvencesi olmadığı için,bu %97 lik 2022 VE TÜM ÖZLÜK HAKLARI şeklinde raporla EŞİ'de 2022 EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİRMİ ? Yani bu TEK RAPORLA hem Yeğenimin kendisine 2022 ENGELLİ MAAŞI ve hemde eşi için EVDE AKIM MAAŞI' bağlanıyor mu ?
(3).BU RAPORLA SANIRIM YEŞİL KART ÇIKARTILABİLİYORMUŞ (doğru mu ?) Yeşil kart ile Sosyal Güvencesi oluştu diyerek Askeri Hast.kalan 10 aylık tedavisini kesmesin diye BİZ YEŞİL KART ÇIKARTMASAK SADECE 2022 MAAŞINI ALSA olurmu yoksa 2022 den maaş alırsan YEŞİL KART çıkartmak zorundasın diye bir mecburiyet var mı ?
(4) Forum'da okuduğum kadarıyla TOPLU PARA'dan bahsediliyor aylık / 3 aylık maaşların dışında bu toplu para nedir ?. Ödenecek olan bu maaşlar RAPOR DERECESİNE GÖRE ? Herkese aynı mı ? % 97 lik rapora göre emsal maaş miktarı örnek olarak ne kadardır ? aynı şekilde EVDE BAKIM miktarına da bir örnek maaş rakamı verebilirmisiniz ?.Teşekkür eder Allah'tan TÜM ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE ŞİFA VE SABIR VERSİN dileklerimle.
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Sorularınızı tek tek yanıtlayıp yardımcı olmaya çalışayım biraz karışık sormuşsunuz ama aydınlatayım sizi anladığım kadarıyla;

1- 2022 ve tüm özlük haklarından yararlanır raporuyla 2022 maaşına başvurabilirsiniz, bu maaşa başvurmanız ve maaşı hak etmeniz halinde gata'da aldığı tedavi kesilmez, bu maaşı almanız veya başvurmanız halinde size biz bakmayız bakamayız diye bir durum olması imkansız merak etmeyin.

2- 2022 haklarından yararlanır raporunda "ağır özürlü" ibaresi varsa ve sürekli ibareli bir raporsa evde bakım maaşı için kullanabilirsiniz ancak evde bakım maaşı almak için ağır özürlü ibaresi olsa bile kişinin kişisel temizliklerini tuvaletini banyosunu yapamıyor olması lazım ki evde bakım maaşı alınsın.
Bu konuda bir dipnot düşeyim size şuan hastanede halen tedavisi devam eden bir kişi için 2022 maaşına başvuru yapabilirsiniz ancak evde bakım maaşı için başvuru yaparsanız kurumda gelip evi incelemeleri evde hastayı ve ev koşullarını görmeleri gerekiyor, hastanede yatan hasta için evde bakım maaşı başvurunuzu kabul etmezler, hastaneden çıktıktan sonra başvurun hasta evde olsun kurum o zaman başvuruyu kabul eder ve eve gelir görür karar verir.

3- Kişinin eğer herhangi bir sosyal güvenlik kurumunda bağı yoksa evet yeşil kart çıkarmanız mümkün yeşil kartın çıkartılmış olmasından dolayı tedavinin kesilmesi durdurulması söz konusu degildir olamaz, evet herhangi birşeyleri yoksa başvurup yeşil kart alabilirler.
Ayrıca 2022 maaşı alanların yeşil kartlı olmaları ile ilgili bir şart yok ama hiç bir sağlık güvencesi yoksa başvurup yeşil karttan yararlanın zira sürekli hastaneye gitmek sizin açınızdan külfetli olacaktır, en kısa süede yeşil karta başvuru yapın.

4- Evet bir toplu para var, tplu para 2022 maaşına başvuru yapmanız halinde başvuru ve kabul edilmesi arasındaki sürede biriken paradır bu para evrakların ne kadar sürede netice bulmasına bağlıdır, örneğin evraklarınız ankarada karara bağlanana kadar 3 ay geçerse alacağınız toplu para 975 lira olur bu süre ne kadar uzarsa alacağınız toplu parada o kadar yükselir, toplu para malmüdürlüğüne başvuru yaptığınız ayı takip eden ay başından itibaren birikir.

2022 maaşı için %40-69 arası raporu olanlar 3 aylık 650 lira maaş almakta olup %70 ve üzeri olanlar 3 aylık 975 lira almaktadır.
Evde bakım maaşı alanların sabittir şuan itibariyle 570 lira aylık olup aylık ödenmektedir.

Anlamadığınız veya soracağınız ne varsa sorabilirsiniz.
 

aydogdum1

Üye
Üye
Katılım
Mar 28, 2011
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Selamlar; Sorularıma verdiğiniz cevaplar TAM ANLAMIYLA AÇIKLAYICI İDİ Kafamda bu konuda hiç bir sor işareti kalmadı,Allah Sizlerden Razı Olsun ve umduğunuz ne ise ona nail olmakla sizleri Ödüllendirsin.Alınan Raporda sizinde söylediğiniz gibi " AĞIR ÖZÜRLÜ ve " SÜREKLİ " ibareleri var,
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
O raporun aslı gibidir diye imzalı fotokopisi varmı?
 

aydogdum1

Üye
Üye
Katılım
Mar 28, 2011
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Mehmet Bey; EVET " ASLI GİBİDİR " diye imzalı fotokopisi var ayrıca ;Raporun aslını NOTER'e götürüp noter tasdikli bir suretini de ayrıca aldık.Ne olur ne olmaz lazım olur diye.İlginiz ve cevaplarınız için Teşekkür ederim.İnsanın başına gelmeyince bilinmiyor,şimdi artık bütün dualarımızda hep," ALLAHIM SENİ İNKAR ETMEMİŞ BÜTÜN ENGELLİLERE ŞİFA MÜCİZENİ VER YARABBİ " diye dua ediyoruz, Allah kimin duasını hangi vakit kabul eder bilinmez inşaallah gönülden şevk ile dua ettiğimiz bir kabul zamanına rastlarız. ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Güzel dileklerin için teşekkür ederim aydogdum raporun malmüdürlüğüne aslını vermeyin aslınıda götürerek aslı gibidir yazılı fotokopisini verin aslı sizde kalsın o raporla daha sonra evde bakım maaşına başvurursunuz, malmüdürlüğü aslı gibidir fotokopi raporu kabul eder ama evde bakım maaşı için shç kabul etmeyebilir o yzden 2022 maaşına aslı gibidir fotokopiyi verin aslı sizde kalsın.
 

aydogdum1

Üye
Üye
Katılım
Mar 28, 2011
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Mehmet Bey ; Engelli Yeğenim daha öncede size yazmıştım evli ve 8 aylık bir bebeği var kendisi ve eşi çalışmıyor,eşi evlenmeden önce ssk lı olarak çalışıyordu evlenince işinden ayrıldı yeğenim ise ssk.lı olarak çalıştığı işinden Askere giderken ayrıldı ve askerde iken de başına bu iş geldi ŞİMDİ; Bundan 2 ay kadar önce Yeğenimin ve eşinin hiç bir sosyal güvencesi olmadığı için yeğenimin karısı GENEL SAĞLIK SİGORTASI diye yeni bir çıkmış ve buna müracaat ederek aylık 30 Tl.gibi küçük bir ücret prim gibi ödeyerek GENEL SAĞLIK SİGORTASI'na müraccat etmiş.şimdi bu durum Engelli Yeğenimin 2022 den maaş almasına engel teşkil eder mi ? ayrıca eşine de EVDE BAKIM MAAŞI' bağlanmasına engel olur mu ? Saygı ve selamlarımla
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
O bir sağlık primi degil o yüzden sorun olmaz sorun çıkarmaz ama neden 30 lira verip yararlanıyorlar ki yeşil kart çıkartıp parasız yararlanabilirler, kısacası o GSS sorun olmaz hem evde bakım maaşı hemde 2022 maaşı için sorun olmaz.
 

aydogdum1

Üye
Üye
Katılım
Mar 28, 2011
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Teşekkür ederim ; Bu konu kafamı meşgül etmişti Bu GSS durumu acaba ENGEL OLACAK MI diye ama bu açıklamanızdan sonra içim rahatladı. ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst