2022 yasasından yersiz maaş aldım magdurum ne yapabilirim?

Perfect

Üye
Üye
Katılım
Mar 8, 2011
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar Merhaba,

2022 Engelli Maaşları geri ödeme mağdurlarından biride benim.

2002 Yılında bir şirketde sigortalı olarak 11 Ay çalıştım sonrasında işyeri kapanınca bende işsiz kalarak 3 ayda bir verilen Engelli Maaşı Aldım.! Ben bu zaman zarfından sonra herhangi bir işyerinde çalışmadım. 2008 yılında "Af" çıkmış ama benim konuyla ilgili olarak bilgim olmadığı gibi ben 3 ayda bir aylığı almaya devam ettim..

Ben 2009 Mayıs Ayında Özel bir şirketde işe girdim ve çalışmaya başladım.1 yıl kadar çalıştıktan sonra ardaşlardan aldığım duyumla bunun yasak olduğunu ve geri ödemen gerektiğini bilgisini aldıktan sonra muracatda bulunarak 3 ayda bir almış olduğum aylığın kesilmesini talep ettim ve bana borç 2008 aftan sonra çıkarıldı 5000 tl %50 faiziyle birlikte 7500 Tl oldu neye uğradığımı şaşırdım:((

Ben halen asgari ücretli olarak çalışmaktayım bakmakla yükümlüğü olduğum ailem çocuklarım var ve bu parayı ödeme olanağım yok bir umutu torba yasa ama torba yasadan ne çıktı bilgim yok:(( konuyla ilgili olarak bilgi sahibi arkadaşların bilgi paylaşması adına desteğinizi beklemekteyim... ne yapabilirm
Şimdiden vereceğiniz bilgiler için sonsuz teşekürler ediyorum..
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Evet 01.06.2008 tarihinde yersiz ödenen aylıklarla ilgili olarak af çıkartıldı, ancak siz bu aftan sonra maaşı yine yersiz olarak almışsınız ancak yönetmlik bu konuda çok açık ve madde şöyle diyor;

5.4. Bir takvim yılı içinde Kuruma bir ödeme döneminden (90 günden) fazla uzun vadeli sigorta kollarından prim ödediği veya adına prim ödendiği tespit edilenlerin aylıkları 91 inci günü izleyen dönem baĢından itibaren kesilecektir.

Ancak bu sürede siz kestirmeniz gerekirken kestirmeyip maaşı almaya devam etmişsiniz ve cezalı duruma düşmüşsünüz, bu konuda yapılacak fazla birşey yok.
Bu konuda şu kısmı düzelteyim daha önce yukarda sizin belirtmiş oldugunuz 5000 liralık yersiz ödeme %50 faiziyle degil fazlasıyla alınıyordu, yani 5000 lirayı 7500 lira olarak ödeyecektiniz. Bu durum yeni kabul edilen torba yasasına göre aşağıdaki degişikliğe ugradı,


Bu Kanuna göre aylığa hak kazanmak üzere düzenlenen belgelerin gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde,
ödenen aylıklar % 50 fazlası ile geri alındığı gibi kaldırılmış olup, şu kısım eklenmiştir ödenen aylıklar ödeme tarihinden tahsil tarihine kadar Türkiye İstatistik Kurumunca her ay için belirlenen Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarıyla birlikte geri alınır ve” olarak değiştirilmiştir.


Dolayısıyla sizin parayı belirtilen oranda daha TÜFE hesaplamasına gre ödemeniz söz konusu olacaktır. Parayı geri ödeyeceksiniz bu konuda yapılacak birşey yok ancak aşağıdaki adrese tıklayıp ordaki dilekçe örneginden yararlanıp borcunuzu taksitle ödeme imkanınız olabilir, dilekçede belirtilen yerlere ödeme şeklinizi yazıp gerekli makama verin sizin şarlarınıza göre bir ödeme planı oluşturup parayı ödemenizi sağlayacaklardır bu saatten sonra yapılacak başka bir yol kalmamış maalesef.

http://engelliler.gen.tr/f7/yersiz-...i-odemesi-icin-taksitlendirme-dilekcesi-1872/
 

Perfect

Üye
Üye
Katılım
Mar 8, 2011
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Mehmet Abim Selam,

Öncelikle paylaşmış olduğunuz bilgiler için Çook teşekkür ederim,

Abicim benim anlatmak istediğim şu ben 2008 yılında af çıkarıldığı zaman yine işsizdim
ben 2009 yılı mayıs ayına kadar aynı statüde engelli maaşı aldım, kayıtlarda mevcut zaten, 2009-2010 yılları arasında bana( 1yıllık )borç çıkarılması gerekirken bana 2008'2010 yılları arasında 2 yıllık 5000 tl borc gönderildi.ben bunu nasıl limiti düşürebilirim, çalıştığım işyerinden ayrılmam durumunda yada ödeme imkanım olmadığını belgelersem bu ödemeden muaf olabilecekmiyim...!

Teşekkürler
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Hiç bir gelirin olmasa bile bu borçtan muaf olma ihtimalin yok, neticede devletin deyimiyle sen usulsüz para almışsın ve bu parayı senden bir şekilde alırlar, yani parayı ödemekten başka çaren yok.

Gelelim borçlarına af yasası 01.haziran 2008 da çıktı ve tarihten sonra aldığın her parayı geri ödeyeceksin, bu konuda senin ne kadar hangi aylarda hangi dönemlerde ne kadar maaşı aldığını postane kayıtlarında çıkartılar, postaneye gidip kimliğini verirsen senin ne kadar para aldıgını çıkartırlar, sen aaldığın paraları topla ve sana gönderilen 5000 liralık ana parayla eşit tutardaysa sorun yok ayrıca 2022 ile ilgili ziraat bankasından ne kadar maaş aldığınıda çıkarttır, toplam almış olduğun para sana gönderilen meblağdan düşükse o zaman malmüdürlüğüne gidip ordan almış olduğun paranın 5000 lira olmadığını belirten bir itirazda bulunursun incelenir durumun ve ona göre hareket ederler, kısacası parayı ödersin ödememe gibi bir durum söz konusu olmaz, ödeme imkanım yok dersen hayır paradan kurtulamazsın, ama çalışmıyorsan şartların uygunsa yeniden 2022 maaşına başvur, maaş kabul edilene kadar biriken toplu parayı borcundan düşerler ve kalan miktarıda maaşının 4/1 oranında keserek tahsil ederler senin durumunda yapılacak durum bu...
 

Perfect

Üye
Üye
Katılım
Mar 8, 2011
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Teşekkürler Mehmet Abim,

Aydınlatıcı bilgilerinizden dolayı, bende şöyle bir bilgi paylaşayım sizinle ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum,

Defterdarlık(Malmüdürleri ödeme durumu olmuyan vatandaşın)10.000 Tl ye kadar olan meblayı affetme imkanı var. Çünkü Pirimsiz ödemelere gittiğimde bu bilgi paylaşıldı,ve malmüdürlüğünde teyitleşmiştim sadece torba yasayı bekliyorduk, malmüdürlüğü ve kaymakamlığın insiyatifine kalmış die biliyorum..

Teşekkürler
Engelsiz Bir Hayat Diliyorum.
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Hayır maalesef öyle bir uygulama yasal degil malmüdürlüğüde böyle insiyatif kullanamaz kurumlar tamamen yasaları uygulamakla yükümlüdür, harici bir uygulama yapamaz, ancak taksitlendirme gibi bir durum için esneklik gsterebilir, haricinde bir durum söz konusu olamaz olmaz.
 

Yalnız Kartal

Üye
Üye
Katılım
Nis 21, 2011
Mesajlar
502
Tepkime Puanı
3
Puanları
18
2022 maşı alanlara kötü haber

engellilere yeni bir yasa daha çıkıyor yorumlarınız varmı

2022 maaşı alanlara kötü haber
2022 Sayılı Kanun kapsamında maaş alanların durumları tekrar değerlendirilecek. 3678.kez Okundu
2022 sayılı yasa kapsamında 65 yaş üstü yaşlılık aylığı, özürlü aylığı ve 18 yaş altı özürlü aylığı alanların durumları 3294 sayılı kanun kapsamında fakru zaruret ve muhtaçlık durumlarına göre yeniden belirlenecek.

Konu hakkında açıklama yapan Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, “2022 sayılı kanun kapsamındaki uygulamalara ilişkin Maaş bağlanması ve muhtaçlık kararı verilmesine yönelik uygulamalar, 05.11.2012 tarihinden itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gerçekleştirmeye başlanacak. Bu tarihten itibaren ilçemizde 2022 sayılı Kanun uyarınca halihazırda aylık alanların tamamı Vakıf aracılığı ile Bütünleşik Yardım Sistemi üzerinden 01.05.2013 tarihine kadar muhtaçlıklarının Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından 3294 sayılı kanun ve 2022 sayılı kanuna göre tekrar değerlendirilecek. Buna göre kimin aylık alıp almayacağına heyet tarafından karar verilecek” dedi.

2022 sayılı kanun kapsamında aylık alanların yukarıda belirtilen tarihler arasında kendilerine Gelir Testi Uygulaması yapılacağını belirten Turan, “Gelir araştırması yapılırken kişilerin eş ve bakımı ile mükellef çocuklarının gelir durumları da dikkate alınacak. Ayrıca ticari faaliyeti, tarımsal geliri, taşınır veya taşınmazlardan elde ettiği gelir, nafaka geliri, sosyal güvenlik sisteminden aldığı herhangi bir geliri, il sosyal hizmetler müdürlüklerinden, vakıflar müdürlüklerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım alıp almadığı, alıyorsa miktarı ile başka türlü bir geliri olup olmadığı konularında hane ziyaretleri yapılarak araştırılacak. Hesaplanacak gelir kişi başı 115 TL’yi aşmayanlara gerekli yaşlı, özürlü maaşlarının bağlanacak, bu miktarı aşanların ise aldıkları maaşlar iptal edilecek” diye konuştu
 

dursun_0808

Üye
Üye
Katılım
Ağu 29, 2010
Mesajlar
12
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Burasi türkiye herşey olur şimdide bizlerin üç kuruş parayla uğraşip kesmek niyetleri yani diyorlarki bizlere açliktan ölün hirsizlik yapin kötü yola düşün niyetleri belli
 

Perfect

Üye
Üye
Katılım
Mar 8, 2011
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Duyurular Arsiv



ETKİLEŞİM KUTUSU

Yazdır E-Posta

Facebook Twitter

Google MySpace






Bu Haberi okudum acaba gerçeklik payı ne düzeyde ve hangi tarihte yayınlandığını göremedim bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirmi? Teşekkürler



2022 Mağdurları Nihayet Kurtuldu


Geçtiğimiz ay Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan içinde 2022 sorunu da bulunan engelli mevzuatıyla ilgili konularda yaşanılan sıkıntıları içeren bir dosya iktidar ve anamuhalefet partilerinin yönetimlerine bizzat sunulmuş, diğer partilerimize de iletilmişti.

Daha önceki girişimlerimiz Hükümetin olumsuz görüş belirtmesi üzerine yarım kalmış, ancak özellikle AKP ve CHP yönetimleriyle son yaptığımız görüşmelerde olumlu bir yaklaşım edinilmişti.

Bunda elbette TSD kadar, diğer engelli örgütlerinin, tek tek vatandaşlarımızın ilettiği taleplerin partilerimiz ve milletvekillerimiz tarafından duyarlılıkla karşılanmasının da etkisi bulunacaktır.

Türkiye Sakatlar Derneği olarak tüm siyasi partilerimize, milletvekillerimize engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın bu önemli sosyal sorununa çözüm konusunda yaptıkları örnek işbirliği ve duyarlılık için teşekkür ediyoruz.

Sonuç itibariyle binlerce engellinin de aralarında yer aldığı 2022 sayılı Yasadan yararlanarak aylık alanlara getirilen para cezaları ve icra takipleri durduruldu.

Dün Meclis’te görüşülmekte olan 5510 sayılı Yasa’ya eklenen bir madde ile bu konudaki soruna çözüm getirildi.

Ancak bir konu henüz belirsizliğini korumaktadır. Hakkında işlem yapılan ve kendilerinden istenilen cezaları ve faizleri ödeyen, takside bağlayarak ödemeye başlayanların durumu ne olacaktır.

Hükümetin, Yasa yürürlüğü girdikten sonra konuya açıklık getirmesi ve bu şekilde ödeme yapmış, taksitlerini ödemeye başlamış vatandaşlarımızın da mağduriyetinin giderilmesi bekliyoruz.

Meclisteki görüşmeler ve 2022 mağdurlarını kurtaracak düzenleme

Meclisteki tüm parti gruplarınca 5510 sayılı Yasa’nın 94. Maddesiyle, 2022 sayılı Yasa’ya şu Madde eklendi:

“GEÇİCİ MADDE 1- Bu kanun kapsamındaki kişilere bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıklar ile bunlardan doğan ceza ve faizler terkin edilmiştir. İlgililer hakkında herhangi bir idari ve icrai takibat yapılamaz.”

Bunun bizler için anlamı yersiz ödeme iddiasıyla geri istenen ve bunlara uygulanan cezalar, faizler silinmiştir. Bu nedenle vatandaşlarımız hakkında icra işlemi, idari soruşturma yapılamayacak. Daha önce başlatılanlar da son bulacak.

Önergenin verilmesinden sonra Hükümet adına söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 81 bin kişinin üzerinde vatandaşımızın kurumla icra yoluna düştüğünü, bu önerge ile sosyal bir sorunun el birliğiyle ortadan kaldırıldığını söyleyerek tüm parti gruplarına teşekkür etti.

AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem 2022 sayılı Yasa gereği belirlenin gelir tutarının açlık sınırının altında bir olduğunu hatırlattı.
Birçok icra vakası olduğunu, birçok evde sıkıntı yaşandığını belirten Erdem; bu maddeyle sorunu hem mahkemeler bakımından hem çiftçiler de dahil kökünden çözümlendiğini söyledi.

MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, önergeyle ilgili yaptığı konuşmada engelli ve yaşlılık maaşı alan vatandaşlarımızın “geçimlerini geliştirmek açısından bir ikinci işte çalışmaları sonunda oluşan cezalı durum, gerçekten toplumun büyük kısmını, yaklaşık 80 bin, 90 bin kişiyi ilgilendiren bir sorun hâline dönüşmüştü” dedi.
Şandır ooğan ceza ve faizler bütünüyle terkin edildiğini, açılmış idari ve adli takibatların da ortadan kaldırıldığını belirtti.

CHP grubu adına kürsüye çıkan Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol 5510 sayılı Yasanın bir çok maddesine muhalefet ettiklerini ancak bu önergeye gönül rahatlığıyla destek verdiklerini söyledi.
AKP Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş “yaklaşık 80 binin üzerinde sıkıntıya düşmüş vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderme noktasında çok önemli bir önerge olduğunu vurguladı.
Son olarak DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş söz alarak; “gerçekten önemli bir konuda, çok hassas olunan bir konuda ortak bir önerge verildi. Aslında, sosyal devlet ilkesinin gereği bu şekilde yerine getirilir. Keşke, itirazda bulunduğumuz diğer maddelerde de bu kolektif çalışma ruhunu başarabilseydik ama kendilerine çok şey borçlu olduğumuz yaşlılarımızla ilgili böylesi pozitif bir düzenlemeyi, son dakikada da olsa yapabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından yapılan oylamada önerge 308 kabul oyu ile TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Yasa Cumhurbaşkanının onayından sonra Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.
 

berkemeteatasoy

Üye
Üye
Katılım
Kas 28, 2011
Mesajlar
97
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
bu yasa hangi tarihte yürürlüğe girdi..benimde 3000 tl borcum var..

Duyurular Arsiv



ETKİLEŞİM KUTUSU

Yazdır E-Posta

Facebook Twitter

Google MySpace






Bu Haberi okudum acaba gerçeklik payı ne düzeyde ve hangi tarihte yayınlandığını göremedim bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirmi? Teşekkürler



2022 Mağdurları Nihayet Kurtuldu


Geçtiğimiz ay Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan içinde 2022 sorunu da bulunan engelli mevzuatıyla ilgili konularda yaşanılan sıkıntıları içeren bir dosya iktidar ve anamuhalefet partilerinin yönetimlerine bizzat sunulmuş, diğer partilerimize de iletilmişti.

Daha önceki girişimlerimiz Hükümetin olumsuz görüş belirtmesi üzerine yarım kalmış, ancak özellikle AKP ve CHP yönetimleriyle son yaptığımız görüşmelerde olumlu bir yaklaşım edinilmişti.

Bunda elbette TSD kadar, diğer engelli örgütlerinin, tek tek vatandaşlarımızın ilettiği taleplerin partilerimiz ve milletvekillerimiz tarafından duyarlılıkla karşılanmasının da etkisi bulunacaktır.

Türkiye Sakatlar Derneği olarak tüm siyasi partilerimize, milletvekillerimize engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın bu önemli sosyal sorununa çözüm konusunda yaptıkları örnek işbirliği ve duyarlılık için teşekkür ediyoruz.

Sonuç itibariyle binlerce engellinin de aralarında yer aldığı 2022 sayılı Yasadan yararlanarak aylık alanlara getirilen para cezaları ve icra takipleri durduruldu.

Dün Meclis’te görüşülmekte olan 5510 sayılı Yasa’ya eklenen bir madde ile bu konudaki soruna çözüm getirildi.

Ancak bir konu henüz belirsizliğini korumaktadır. Hakkında işlem yapılan ve kendilerinden istenilen cezaları ve faizleri ödeyen, takside bağlayarak ödemeye başlayanların durumu ne olacaktır.

Hükümetin, Yasa yürürlüğü girdikten sonra konuya açıklık getirmesi ve bu şekilde ödeme yapmış, taksitlerini ödemeye başlamış vatandaşlarımızın da mağduriyetinin giderilmesi bekliyoruz.

Meclisteki görüşmeler ve 2022 mağdurlarını kurtaracak düzenleme

Meclisteki tüm parti gruplarınca 5510 sayılı Yasa’nın 94. Maddesiyle, 2022 sayılı Yasa’ya şu Madde eklendi:

“GEÇİCİ MADDE 1- Bu kanun kapsamındaki kişilere bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıklar ile bunlardan doğan ceza ve faizler terkin edilmiştir. İlgililer hakkında herhangi bir idari ve icrai takibat yapılamaz.”

Bunun bizler için anlamı yersiz ödeme iddiasıyla geri istenen ve bunlara uygulanan cezalar, faizler silinmiştir. Bu nedenle vatandaşlarımız hakkında icra işlemi, idari soruşturma yapılamayacak. Daha önce başlatılanlar da son bulacak.

Önergenin verilmesinden sonra Hükümet adına söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 81 bin kişinin üzerinde vatandaşımızın kurumla icra yoluna düştüğünü, bu önerge ile sosyal bir sorunun el birliğiyle ortadan kaldırıldığını söyleyerek tüm parti gruplarına teşekkür etti.

AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem 2022 sayılı Yasa gereği belirlenin gelir tutarının açlık sınırının altında bir olduğunu hatırlattı.
Birçok icra vakası olduğunu, birçok evde sıkıntı yaşandığını belirten Erdem; bu maddeyle sorunu hem mahkemeler bakımından hem çiftçiler de dahil kökünden çözümlendiğini söyledi.

MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, önergeyle ilgili yaptığı konuşmada engelli ve yaşlılık maaşı alan vatandaşlarımızın “geçimlerini geliştirmek açısından bir ikinci işte çalışmaları sonunda oluşan cezalı durum, gerçekten toplumun büyük kısmını, yaklaşık 80 bin, 90 bin kişiyi ilgilendiren bir sorun hâline dönüşmüştü” dedi.
Şandır ooğan ceza ve faizler bütünüyle terkin edildiğini, açılmış idari ve adli takibatların da ortadan kaldırıldığını belirtti.

CHP grubu adına kürsüye çıkan Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol 5510 sayılı Yasanın bir çok maddesine muhalefet ettiklerini ancak bu önergeye gönül rahatlığıyla destek verdiklerini söyledi.
AKP Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş “yaklaşık 80 binin üzerinde sıkıntıya düşmüş vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderme noktasında çok önemli bir önerge olduğunu vurguladı.
Son olarak DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş söz alarak; “gerçekten önemli bir konuda, çok hassas olunan bir konuda ortak bir önerge verildi. Aslında, sosyal devlet ilkesinin gereği bu şekilde yerine getirilir. Keşke, itirazda bulunduğumuz diğer maddelerde de bu kolektif çalışma ruhunu başarabilseydik ama kendilerine çok şey borçlu olduğumuz yaşlılarımızla ilgili böylesi pozitif bir düzenlemeyi, son dakikada da olsa yapabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından yapılan oylamada önerge 308 kabul oyu ile TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Yasa Cumhurbaşkanının onayından sonra Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.**********borçlar silinmediki mal müdürlüğü parayı vermezsen icra ve hapisten bahsediyor
 

berkemeteatasoy

Üye
Üye
Katılım
Kas 28, 2011
Mesajlar
97
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
2022 yersiz ödeme cezasını faiziyle ödedim ve hapse girmekten kurtuldum!



2009 yılında 2680 tl ceza geldi..12 taksit yaptm 1.taksit ödedim..bu gün itibariyle mal müdürlüğünde bir yazı geldi..hukuk icra ve ceza ya gönderildiniz diye..ödemediğim taktirde 2 aylık cezaevine atılacağım söylendi..bende hapse girmek için hazırlıklı degildim..cezayı faizi ile toplam 3680 tl bugün ödedim..hapis..evet devletin engelliye gücü yete
 

berkemeteatasoy

Üye
Üye
Katılım
Kas 28, 2011
Mesajlar
97
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
2022 yersiz ödeme cezasını faiziyle ödedim ve hapse girmekten kurtuldum!



2009 yılında 2680 tl ceza geldi..12 taksit yaptm 1.taksit ödedim..bu gün itibariyle mal müdürlüğünde bir yazı geldi..hukuk icra ve ceza ya gönderildiniz diye..ödemediğim taktirde 2 aylık cezaevine atılacağım söylendi..bende hapse girmek için hazırlıklı degildim..cezayı faizi ile toplam 3680 tl bugün ödedim..hapis..evet devletin engelliye gücü yete
 

berkemeteatasoy

Üye
Üye
Katılım
Kas 28, 2011
Mesajlar
97
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
2681 lirayı ödemedim 3680 lira olarak tek seferde ödedim..ödemezsen hapis dediler
 
Tekerlekli Sandalye
Üst