2022 Yeni yönetmeliğe göre maaşlar nasıl ödeniyor?

murat tarsuslu

Üye
Üye
Katılım
Eki 15, 2011
Mesajlar
363
Tepkime Puanı
13
Puanları
18
bildiğiniz gibi eşimin 2022 maaşı durdurulmuştu ve yersiz ödeme gerekçesiyle 3200 tl de ceza gelmişti. uzun uğraşlardan sonra maaşı geçen hafta yeniden onaylandı. ama kafamızı karıştıran durumlar var.
1) maaş bakanlıktan henüz dün onaylandı. ama vakıftakiler ve 144 deki görevli mart dönemine kavuşmayacağını, haziranda toplu olarak ödeneceğini söylüyor. eve herhangi bir ödeme emrinin gelip-gelmeyeceğini, doğrusu görevli memurlar da tam olarak bilmiyor. bu konuda bilginiz var mı? şu anda yazışmalar kalkmış ve herşey online iken nasıl oluyor da mart ayında ödeme yapılamıyor? sgk provizyon sorgulamada 2022 kapsamında olduğu açıkça görülüyor.
2) tarafımıza gelen 3200 tl cezanın 1800 tlsini peşin ödemiş geri kalanıda aylık 100er lira taksitlere böldürmüştük. bu durumda bu tutar yeni bağlanan maaştan mahsupmu edilecek, yoksa biz yine mal müdürlüğüne aylık ödemelere devam edecek miyiz?
elbette bu soruları birkaç gün bekledikten sonra bimere de yazacağım. ama yinede bir önbilgi olsun istedim.
sevgi ve selamlarımla...
 

murat tarsuslu

Üye
Üye
Katılım
Eki 15, 2011
Mesajlar
363
Tepkime Puanı
13
Puanları
18
neden kimse zahmet edip iki satır yanıt yazmaya tenezzül etmiyor anlamıyorum doğrusu...
 

mfatih

Üye
Üye
Katılım
Mar 8, 2012
Mesajlar
52
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
kdş eyer herangi bir işte çalışmıyorsan git bimere yaz eyer gelirin yokssa durumunu anlat bu parayı ödeme gücüm yok diye elbet bir caresi cıkar onlardan yanıt al ve ilk sorun cvb benimde iptal oldu ama eski param geldi eve bir evrak gelmeden gidip cekecem öyle dediler hem 144 hem vakıf okadarını biliyorum
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Murat bey eski sitem tamamamen değişti bu konularda ki bir çok bilgimiz artık geçerli değil önceden evrak takipten maaşımızın bağlanma aşamalrını takip edebiliyorduk bağlanmış isede orada alacağımız miktar yazıyordu şu an ise kimse 2022 konusunda net bilgiye sahip değil ve sizin gibi bizimde şikayetlerimiz bu yönde bilgi alacağımız online bir sistem yok 144 ve bimer aracılığı ile sorunlarımızı durumumuzu anlamaya çalışıyoruz .
Olay zahmet edip etmeme meselsi değil sadece bilgilerimizin yetersizliği.
https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/SpasSonuc
Bu linkten provizyon sorgulaması yaparak müstehaktır provizyon alabilir deniyorsa maaşımızın devam ettiğini anlayabiliyoruz bunun dışında yardımcı olabileceğim önceden adınıza çıkarılmış yersiz ödeme leri maaşınızdan kestirme şansınız vardı halen geçerlimi onu bilemiyeceğim ama eskilerden hatırladığım bu yönde
Ayrıca maaşınızın tekrar bağlanmış olması güzel haber güle güle harcayın.
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Murat konu gözümüzden kaçmış!
Ödeme emri gelmeden de maaşı alabilirsiniz ancak almadan önce bi vakıfla görüşüp ona göre bir yol izleyin maaş devredildğinden dolayı epeyce sıkıntılar oluştu birde arkadaşların dediği gibi 144ü arayınız bakalım ne diyecekler, ayrıca evet cezayı yeni bağlanan maaştan keserler eğer kesilmiyorsa vakıfa gidince bu konuyuda dile getirin.
 

murat tarsuslu

Üye
Üye
Katılım
Eki 15, 2011
Mesajlar
363
Tepkime Puanı
13
Puanları
18
son olarak; ilk maaş ziraat bankasına mı, pttye mi yatıyor?
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Toplu para ziraat bankasına dönem maaşları PTT ye yatar.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst