2024 ve 2014 evde bakım maaşı altın karşılaştırması

2014te tam altın fiyatı 645,TL idi çeyrek altın 150tl idi kıyaslama yaparak EVDE BAKIM MAAŞ VE ENGELLİ MAAŞI 2014,te evde bakım maaşı 810,TL,idi 810,TL ile 1ade,t tam altın ve 1adet çeyrek altın alınabiliyordu fakat evde bakım devletin yanlış politikasıyla engelli ve ailelerini hiçe saymasindan dolayı 2024te evde bakım maaşı ile bırakın yarım altın almayı 1,5, çeyrek altın alınamıyor bu parayla millet nasıl geçişin ayrıca engelli maaşı 2014,te 3ayda bir alınıyordu bu 3ayda bir engelli 2022 maaşı ile 1,adet tam altın 3adet te çeyrek altın alınıyordu 2024te 3aylik engelli maaşını biriktirip altın alsanız bırakın 1tam altını 3adet çeyrek alınamıyor yani devlet bizi çok çok mağdur etti ENGELLİLER VE ENGELLİ DERNEKLERİ ENGELLİ HAKLARINI SAVUNAMİYOR NE YAZIK Kİ

Sadece engelli ve maaşı evde bakım maaşının altın karşısında erimesi değil. Bir dönem bakım maaşı asgari ücret düzeyinde idi. Onu kaldırdılar.

Sadece engelli ve maaşı evde bakım maaşının altın karşısında erimesi değil. Bir dönem bakım maaşı asgari ücret düzeyinde idi. Onu kaldırdılar.
Evet ben de 2014 yılında Maaş almaya başladım. O döneme kadar asgari ücret ne kadarsa asgari geçim indirimi diye bir şey vardı onu düşüp geri kalanı maaş olarak alıyorlardı. Yani bugün 17.000 asgari ücret 16 bin lira kadar bakım aylığı alınıyordu. Tabii biz geçişin zararı olup olmayacağını o dönem bilemiyorduk fakat onlar biliyorlardı. Asgari ücrete emekli ve memur maaşlarına oranla çok fazla zam yapılacağını biliyorlardı. Normalde şu an 9077 lira olan rakam en az 16 bin liraydı değişiklik olmasaydı

Bizim hakkımız hem sigorta hemde asgari ücret 2009da almaya başladım 3 engelli aile büyüğüme baktım önceden birikim yapabiliryodum biraz şimdi elimde avucumda ne varsa harcadık engelli büyüklerimde vefat etti ne bende geldim 46 yaşıma işde bulamam bu yaşta bir evde bakım maaşıda kiraya mı yetsin doğalgazamı kira vermiyelim dedim annemin evine geri dönelim diyoruz kardeşler bu seferde sıkıntılı orası mirasmış

Hesapladığımda 2014 yılana göre asgari ücret şuanda 33bin civarinda olmalıydı evde bakım maaşı da 30bin engelli maaşı da aylık yaptıkları için 11bin olması lazımdı ama devletimiz her geçen gün bizi mağdur edit durumumuzu zorlaştırıyor anladığım kadarıyla

Bizim hakkımız hem sigorta hemde asgari ücret 2009da almaya başladım 3 engelli aile büyüğüme baktım önceden birikim yapabiliryodum biraz şimdi elimde avucumda ne varsa harcadık engelli büyüklerimde vefat etti ne bende geldim 46 yaşıma işde bulamam bu yaşta bir evde bakım maaşıda kiraya mı yetsin doğalgazamı kira vermiyelim dedim annemin evine geri dönelim diyoruz kardeşler bu seferde sıkıntılı orası mirasmış
Engelliler ve engelli dernekleri ses çıkarmadığı sürece halimiz dahada beter olacak 2025 te de en fazla %20 zam alırız durum dahada vahim kesecek ne yazikki

Evet ben de 2014 yılında Maaş almaya başladım. O döneme kadar asgari ücret ne kadarsa asgari geçim indirimi diye bir şey vardı onu düşüp geri kalanı maaş olarak alıyorlardı. Yani bugün 17.000 asgari ücret 16 bin lira kadar bakım aylığı alınıyordu. Tabii biz geçişin zararı olup olmayacağını o dönem bilemiyorduk fakat onlar biliyorlardı. Asgari ücrete emekli ve memur maaşlarına oranla çok fazla zam yapılacağını biliyorlardı. Normalde şu an 9077 lira olan rakam en az 16 bin liraydı değişiklik olmasaydı
2024 son aylarında bir kilo domates bile alamıyoruz herşeye %70 zam geldi bizede verecekleri zam en fazla %20 tahminimce

Geri